Dipsiz Göl (Algi operasyonlarina devam )

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
Merhaba de yerli dostlar
Gündemi bir çoğunuz benim kadar takip ediyorsunuzdur
Konuyu biraz ele almalı,
Şimdi idda edilen bu dipsiz gol sizce dipsizmi ?
Googlede her açıdan fotoraflama şekillerine öncesi ve sonrasına bakabilirsiniz


burası yuzeysel su birinkitisiyle meydana gelen bir gölet
yani yer alti kaynağı ile oluşan bir gölet deyil


burdaki amaç farklı ...!
bakın de yerli dostlar
ben her fırsatta emin olduğunuz güvendiğiniz yerleriniz i
müzelere güvenerek ISFA ETMEYIN DEMEYE CALISTIM ...!
defineciler uzerin yıllardır süre gelen algı operasyonlarını
define haberlerinde sadece bir kısmını
define sohbeti define haberlerinde göre bilirsiniz
hoş
admin ve kurucular artık o haberleri kisitlasada ....!
biz bu haberleri her şekilde takip edip ne olduğunu görüyoruz ...

defineciler yine tahrip etti
defineciler tarihi bulgulara zarar verdi
defineciler SUC USTU YAKALANDI
Definecilrr defineciler defineciler ....!
sürer gider böylesi yüzlerce

defineci ne yaptı ?

hırsızlık yapmıyor !
gasp yapmıyor !
cinayet işlemiyor !
taciz tecavüz etmiyor !
ve daha bir çok yine sayamadigim ahlaksızlığa yapmıyor ...!

ama her nedense daha allah bismillah demeden kazmayi sallamadan
tepemize çöküp
ters KELEPCE VURUP
O MEDYAYIDA KICINA TAKIP BAKIN BAKIN NE YAPIYORLAR ....!
Diye bir sürü düzmece haberlerle çok güzel manşet yapmasını biliyorlar


ama bu defineciler sayesinde
milyonlarca tarihi eseri gün yüzüne çıktığını goz ardı etmekle kalmayıp

KENDILERI bu eserleri bir şekilde
yurt dışındaki meraklı alıcılara peşkeş çekmesini cooookkkk iyi biliyorlar

Daha önce defalarca söyledim

Yav ALLAH aşkına her ilden insan var burda herkes kendi bulunduğu ilin müzesine gidip müzeden görüntü alsın bakalım
Ha birde sunu yapsın
Kendi ilinde BUGUNE KADAR BULUNAN TARIHI ESERLERIN KACI MUZERLERDE SERGİLENİYOR ONUDA ARASTIRSIN BIR ZAHMET ....!

DIPSIZ GOL
Hayır efendim bu bir fırsattı bunuda iyi derlendirdiler



Ekli dosyayı görüntüle 263753
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon’un Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası ile ilgili, "Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır. Aksine koruma alanını dört kat artırarak daha da büyüttük ve alan miktarıyla birlikte burada atılacak her türlü adım da bakanlığımız uhdesinde Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüz onayıyla yapılacaktır" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Sinop’a gelen Bakan Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon’un Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası’nın imara açılacağı yönündeki, tartışmaların sorulması üzerine Kurum, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin tüm doğal güzelliklerini korumaya yönelik hedeflerimiz var. Yüzde 9 olan korunan alanlarımızın miktarını 2023'te yüzde 17’e çıkaracak ve bu noktada yapılması gereken millet bahçeleri, doğal sit alanları ve özel çevre alanlarının artırılması gibi adımları da kararlı bir şekilde atmaya gayret gösteriyoruz. Kadıralak Yaylası’na da bakışımız bunun dışında değildir. Doğal sit alanı içerisinde bulunan yaylamızdaki eski sit alanı miktarı 2 milyon metrekare iken almış olduğumuz karar ile sit alanı miktarını 4 kat artırarak yaklaşık 7,6 milyon metrekareye çıkardık. Yaylamız hiçbir zaman altını çizerek söylüyorum, Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır. Aksine koruma alanını dört kat artırarak daha da büyüttük ve alan miktarıyla birlikte burada atılacak her türlü adım da bakanlığımız uhdesinde Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüz onayıyla yapılacaktır."

DİPSİZ GÖL'E YÖNELİK DÜZENLEME
Bakan Kurum Gümüşhane'de bulunan Dipsiz Göl'e ilişkin soru üzerine ise gölle ilgili istemedikleri bir sürecin yaşandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Dipsiz Göl’ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik eylem planı belirlediklerini anlatan Kurum, şu bilgileri verdi:

"Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle birlikte olayı yerinde takip ediyoruz. Valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz. Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları yeniden canlandıracak ve aynı su seviyesini koruyacak şekilde su takviyesini doğal olarak buraya yapıyoruz. Bundan sonra izinsiz kazıların yapılmaması amacıyla da Çevre Etki Değerlendirme Yönetmeliğinde değişikliğe gittik. Türkiye'nin neresinde olursa olsun yapılacak kazılara ilişkin, artık bakanlığımızdan ÇED raporu alma zorunluluğu getirdik ve yeni düzenlemeyle birlikte de doğal güzelliklerimizi koruma altına alacak, bilinçsiz

(define aramalarının da önüne geçmiş olacağız." )
ZATEN YILLARDIR YAPIYORDUNUZ
SIMDI DAHA RAHAT CALISIRSINIZ DIYE DUSUNUYORSUNUZ
 

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
SUYLA DOLDURURSANIZ HAVUZ OLUR"

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi ve Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu, Dipsiz Göl olayının, bilimsel arşiv niteliği taşıyan ve ekolojik öneme sahip olan doğal göllerin, çeşitli yollarla yok edilmesinin son örneği olduğunu kaydetti. Gölün kazıyla yok edildiğini ifade eden Turoğlu, "Orada kaybedilen veriyi belki de başka bir yerde bulamayız ve artık geri de getiremeyiz. Oraya killi, kireçli bir malzeme serip suyu koyduğunuz vakit ancak havuz yapmış olursunuz. Bakın o göl kazılırken fotoğraflar var. Fotoğraflarda kepçe bir çamur kazıyor. O çamur uzun yıllar birikmeyle gerçekleşti. Kontrolsüzce yapılan kazıyla önemli bir bilimsel hazine kaybedildi. Şu andan sonra yapılacak çalışmalar gölü eski haline getirmeyecektir. Nihai raporumuzu hazırlayarak Dipsiz Göl konusunda kesin bilgileri paylaşacağız" dedi.
"YAŞANAN OLAY TRAJİKOMİK"

Uzun yıllardır, buzul göller üzerine bilimsel çalışmalar sürdüren Trabzon Üniversitesi'nden Hidrobiyoloji (Su biyolojisi) ve Limnoloji (Tatlı Su Biyolojisi) Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şahin de, Dipsiz Göl'ün, Karadeniz'deki yüksek dağ göllerinden biri olduğunu ve insan etkisinden uzak olduğu için binlerce yıllık fauna ve flora taşıdığını vurguladı. Küresel ısınmanın etkilerinin yüksek dağ göllerinden takip edildiğini kaydeden Şahin, "Bu olay sonucunda üzgünüz ama göl maalesef fauna ve florasını kaybetti. Gölün ortadan kaldırılması sadece gölün ekosistemini değil, karasal ekosistemdeki canlıları da etkiledi. Dipsiz Göl'ün kazılarak yok edilmesi, bilim insanların gelecekte yapılacak keşifleri de ortadan kaldırdı. Gölde altın arandığı söyleniyor. Yaşanan olay trajikomik. 2 kişinin devletin yetkisine müracaat edip, pek çok basamağı geçerek izin alıp, böyle bir olayın olması düşündürücüdür" diye konuştu.
"ESAS DEFİNE GÖLÜN KENDİSİYDİ"

Balıkesir Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Dr. Erdal Gümüş ise, Dipsiz Göl'ün yüksek yamaçlarda bulunması nedeniyle 'Alpin' olarak bilinen, soğuğa karşı dirençli ve hassas ekosistemin bir parçası olduğunu ve gölün ortadan kaldırılıp bölgedeki ekosistemin tüm parçalarına zarar verildiğini savundu. Dr. Erdal Gümüş, "Dipsiz Göl'ün su birikintisi olması bile onun önemini kesinlikle azaltmaz ve burayı yok edebilecekleri anlamına gelmez. Define aramak için gölü yok ettiler ama esas define gölün kendisiydi. Esas define; Gümüşhane'nin dağında, taşında, toprağında ve suyunda. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu olay karşısında devlet adına soruşturma yürütmesi gerekiyor. Şikâyete lüzum yok. Orada yaşanan olay ile devletin herhangi bir kurumunu ateşe vermekten farksız. Özel mülk olsaydı orada o kazı yapılamazdı" dedi.
2 MÜDÜR VE 1 MEMUR AÇIĞA ALINDI
Dipsiz Göl'de define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü personeli Yunus Ağa, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.
Kamuoyunda büyük tepkiye yolaçan konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında müfettişler çalışma başlattı. Soruşturmada define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Bakanlık ve Valilik müfettişlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulun
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Bu resmide bu sekilde burya koymak istemexdim ama birakiyirum
E yer uygun gorulmese kaldirirsiniz
Eminim ilk fırsatta kaldiracaklar ama bilenler zaten biliyorEkli dosyayı görüntüle 263762
Zaten herkez biliyor demişsin kim oldugunu o yeter Kamhi usta :D
Burada asıl konuşulması gereken bence bunun bir doğa faciası olduğu ve zaten zor çıkartılan izinli kazı için birde çed raporunun devreye alınmasını ön gören yasa tasarısı.
Defineciye kimse çamur atamaz çünkü hiç bir gerçek defineci doğada tahribat yaratmaz çünkü bizler doğaseveriz bunu herkez böyle bilir.
Gerisini bu işi bu hale getiren rant çakalları düşünsün.
Umarım buna sebebiyet verenlerinde dipleri çıkar altlarına koyuverirler İnş.
 

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
Zaten herkez biliyor demişsin kim oldugunu o yeter Kamhi usta :D
Burada asıl konuşulması gereken bence bunun bir doğa faciası olduğu ve zaten zor çıkartılan izinli kazı için birde çed raporunun devreye alınmasını ön gören yasa tasarısı.
Defineciye kimse çamur atamaz çünkü hiç bir gerçek defineci doğada tahribat yaratmaz çünkü bizler doğaseveriz bunu herkez böyle bilir.
Gerisini bu işi bu hale getiren rant çakalları düşünsün.
Umarım buna sebebiyet verenlerinde dipleri çıkar altlarına koyuverirler İnş.
Allah duysun sesini duysun ne diyim :(
Canımı bu tür olaylar çok sıkıyor ait bu yuzden sitelere bile girmek istemiyorum :(
 

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
15 Ağu 2017
Mesajlar
2,508
Tepkime puanı
1,871
Puanları
23
Konum
Ankara
Evet, defineciler Türkiye'de maalesef günah keçisidir. Ama şuda bir gerçektir ki bazı defineci diye kendini tanımlayan kişilerde para hırsıyla hem tabiata hem tarihi varlığımıza zarar veriyor. Bizler bu forumda elimizden geldiğince insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda yasal düzenlemeler şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Şuanki mevzuata göre kaybeden hep gariban defineciler ve Türkiye. Kaymağını yiyen ise bir avuç elit
 

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
Evet, defineciler Türkiye'de maalesef günah keçisidir. Ama şuda bir gerçektir ki bazı defineci diye kendini tanımlayan kişilerde para hırsıyla hem tabiata hem tarihi varlığımıza zarar veriyor. Bizler bu forumda elimizden geldiğince insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda yasal düzenlemeler şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Şuanki mevzuata göre kaybeden hep gariban defineciler ve Türkiye. Kaymağını yiyen ise bir avuç elit
Okadar güzel bir yere deyindin ki sorma gitsin
Yüreğine saglik @bozoklu usta ...
Karalama lekeleme ve güç medya gostergeleriyle caydırmak yerine

Suphelendiginiz çalışma yapmak istediğiniz yerler mi var
Kendi başınıza yapmayın gelin devlet desteği alın dense
Ve bilinclendirilse ben eminim ki tahribatlar olmaz
Ve türkiyede bu işin kara borsa merkezi olmaz...

Bizler buna sahitiz
Turkiye deki sahte eserler başka bir ülkede yok
Meslek haline getirilmiş kalpazan lar
Türkiyenin bu hasustada notunu hep düşürüyor
Eser var dendiğinde heyecan yok
Neden çünkü %90 sahte dir
O geri kalan %10 ise sana bana gelmez
Bu guvensizlikle mimlinenip sahte katalogondaki gerçek olarak yerini alır
Takı paket olana kadar
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
bakiniz .iki tirla iki ismakinasi ile boluya dis cekmeye gelen ensesi kalinlar..
iki konu duzelmezse kacak kazinin onune gecilemez ve gecilmeyede hakki olmaz kimsenin..
1.muzelere verilen teslim edilen objeler durustce ve gercek ederleri ile komisyonda ele alinmali ve degeri uzerinden getirene bedeli zamaninda surundurmeden verilmeli.

2.teslim edilen objeler eksiksiz tastamam iyisi kotusu kiymetlisi neyse eksiltilmeden hupletilmeden.degerlenfirilmeli.getiren vatandasa baski kurulmamali iyiniyetini gosterip getirmesine istinaden bir belge ile surekli geridonusum saglanmali..
Neden bu iki madde onemli bilirmisiniz.
cunku gorustugum gordugum konustugum sosyal medyada yada reel hayatta emekci 100 kisinin 100 ude bu iki madde nin olmamasindan muzdarip ve magdur...
enyakin ornegi aydinda oldu 165 parca obje verilmis muze iyilerini temiz kiymetli olanlarini ayiklayip orta sinif obje uzerinden komik bir rakam bicmisler oda bir yil olmus haala odenmemis.verenkisi sayili verdigi halde eksik cikmis objeler sordugunda haala inceleniyo deyip savusturuluyomus.
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
447
Tepkime puanı
572
Puanları
11
Selam arkadaşlar : Konu dipsiz göl , iyide ben şahsen buraya göl diyemedim, Nedeni bu bir göl degil , Yani göl olmasına sebep, cevreden toplanan sudur ,Çevresinden yagmur ,kar sularını toplayan bir göl , Burası bir göl gibi gorünsede burası ARENA ya benziyor. Yinede siz daha iyi bilirsiniz buna eminim Saygılar
 

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
3,860
Tepkime puanı
3,697
Puanları
23
Konum
♨️TATVAN♨️
bakiniz .iki tirla iki ismakinasi ile boluya dis cekmeye gelen ensesi kalinlar..
iki konu duzelmezse kacak kazinin onune gecilemez ve gecilmeyede hakki olmaz kimsenin..
1.muzelere verilen teslim edilen objeler durustce ve gercek ederleri ile komisyonda ele alinmali ve degeri uzerinden getirene bedeli zamaninda surundurmeden verilmeli.

2.teslim edilen objeler eksiksiz tastamam iyisi kotusu kiymetlisi neyse eksiltilmeden hupletilmeden.degerlenfirilmeli.getiren vatandasa baski kurulmamali iyiniyetini gosterip getirmesine istinaden bir belge ile surekli geridonusum saglanmali..
Neden bu iki madde onemli bilirmisiniz.
cunku gorustugum gordugum konustugum sosyal medyada yada reel hayatta emekci 100 kisinin 100 ude bu iki madde nin olmamasindan muzdarip ve magdur...
enyakin ornegi aydinda oldu 165 parca obje verilmis muze iyilerini temiz kiymetli olanlarini ayiklayip orta sinif obje uzerinden komik bir rakam bicmisler oda bir yil olmus haala odenmemis.verenkisi sayili verdigi halde eksik cikmis objeler sordugunda haala inceleniyo deyip savusturuluyomus.
Buda ayrı bir dert zaten
Ya bizler gerçekten magduruz ???
 
Üst