Kudret Kale, Tüm Ganimetler - Volçan Belgesi

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
421
Puanları
9
Volçan'la özdeşleşmiş olan Kudret kaleye ait derlenmiş bilgileri serpiştirelim ki gözler bayram etsin :) okumadan önce tansiyon ilacınızı yanınıza alın. kırmızı yerlerde kalp basın ayarlarınızda değişecek onada dikkat edin... :)

Kudret Kale Macerası Buradan Başlar

Bu yol kudret kalesi dibine gider kudret kalesi üstünde batı burnunda yapılmış 4 basamaklı merdiven vardır bu kale eteklerinde bir sıra ahır olup içinde 40 baş hayvan bağlanacak yerleri vardır yemliklerin sağ başında at üstünde bir süvari var sağ eli ile işareti gösterir ...?... kudret kaleyi takiben KAPI KAYA bakınız ( sayfa 21 )

Kudret Kale

Tam zirvesinde sarp bir tepede bir kartal heykeli uçacak vaziyette kartalın uçuş yönü sarp bir dere dere doğudan kuzeye akar kartaldan dereye patikadan inerken sol tarafında bir mağara mağaranın içinde sol tarafında yarım kılıç ve yarım kol resmi patikadan aşağı inerken sol tarafında 2 arap pehlivan güreşir vaziyette olacak dereye inince tuzla taşları derenin adı arap deresidir derenin üst tarafında kudret hamamları bulunur kalenin eteklerinde 40 katır bağlama yerlerleri mevcuttur hayvanların bağlandıkları ip yerleri taştandır yemlikleride taştan oymadır tepeye yakın yerde su uçuğu ve dikili taşlar vardır yemliklerin sağ başında at üstünde bir süvari resmi vardır sağ eli ile işareti gösterir (bakınız sayfa2)

ayrıyeten kalenin üzerinde batı burnunda yapılmış 4 basamaklı merdiven vardır harami dere içinde çifte möbetçiler değirmeni geçince bir çolak ayı birde çolak papaz değirmenin önünde bir kara taş bu taşın üzerinde köpek izleri görülür daha sonra aynı su arkı ile dönen 3 değirmen görür geçeriz...

Kudret Kale ve Çevresi- Ganimetler

Kudret kalenin doğusundan gelen dere kurudur, güney batıdan gelen sulu dere ile çatak yapar, bu çatakta EMİN AĞAYA ait değirmen vardır. Bu çataktan daha aşağı doğru derenin suyu mavi gölet denilen gölete dökülür. Bu gölette suyun çoğalma olayı görülür, bunun nedenine gelince kuru derenin çift katlı olmasındandır, ikinci katın suyu gölete bağlıdır, gizlidir gizli ve soğuk su bu sudur. Arazinin suyunu emdirip tarihi bent denilen doğudan gelen batıya uzanan bentin altına gizli olarak verilmiştir. Bu kuru derenin tam otuz bir adet odaları vardır, bu odalar karşılıklıdır, bu odalarda oldukça eskilere dayanan heykeller ve oldukça değerli külçeler mevcuttur, kudret kalenin doğusundan gelen dere ile güney batıdan gelen dere çatak yapmadan evvel kudret kalenin güneyini yalayıp geçerken dere burada Z çizer. bu Z çizen derenin tam ortasından bir kaldırım geçer.

Bu kaldırıma yakın bir yerde dört köşe sarı taşın dört köşesinde deliklerde, yirmişer adet altın paramız buradadır. En önemli olan hususta bu sarı taş çift katlı dereye inilen kapak taşıdır. Bu taşın orta kısmında bir tuz fincanında bir haritamız vardır, bu harita çift katlı dereye aittir, buradaki kaldırım yol iki kayanın arasında biter, kaldırımın bittiği yerin sol tarafında siyah bir taşa domuz resmi yapılmıştır. Bu domuzlu taşta kudret kaleye ait on sekiz adet soma kâğıdından harita ve bu domuzun altında bir kazan takyanus gömülüdür.

Kaldırımın bittiği yerde büyük bir mahzen vardır. Kalenin güneyindeki sarı göl on iki metre uzunluğu bakır tellerle üzeri kapanmıştır, buranın tam güneyinde yedi baskılı kayanın önünde bir bakır çubuk sarı göle doğru uzanır, ucunda ise bir kazan altın paramız bağlanmıştır, bu çubukla sarı göl bulunmuş olur. Bu göl o zamanlar bir darphanedir ve gerçekten inanılmaz derecede fevkalade zengindir. Bu gölün üzerinde fotere benzeyen bir taş vardır, bu foterin kenarında iki adet güvercin vardır.

Aynı göle oldukça az bir mesafede bir Çerkez eyeri siyah renktedir. sebebine gelince ziftlidir ve ayrıca kendisi som altındır, kudret kalenin güneyindeki şelalenin sağında dikili duran kayalarda bir kiriş yerinde bir teneke Napolyon altını çakılların altına konulmuş olup, üzerine bir taş çakılmıştır. Şelalenin sol tarafı horasanla sıvalıdır, İSLİ mağaraya giden tuzaksız yol burasıdır. Kudret kalenin gün batısında otuz beş dakika mesafede CENEVİZ KALE mevcuttur, bu kalenin üzerindeki mezarlarda yedi heybe altınımız saklıdır.

Ceneviz kaleye güney batıdan girilir, yolun sağında iki adet kale yığını görür geçeriz. Sol taraftaki kalenin taşları içine yığılmıştır, bu yıkıntı taşların altında dört köşe taşın üzerinde bir çıplak ayak izi vardır. Bu taşın altına bir kazan emanet koyduk, bu kalenin kayalarında kömür gölcüğü resmi yapılmıştır, kalenin üzerindeki bir taşta tabanca resmi, taşın altında bir kazan altın para gizledik.

Kaleye giden yolun solunda bir çeşmenin suyu ile diğer bir kaynak suyu aşağıda birleşir, birleştiği yerde su bir kapalı teknenin altında kaybolur bu teknenin altında muhteşem derecede külçelerimiz saklıdır. Bu batan su kudret kaleye giden gizli sudur, kudret kaleye batıdan doğuya girilir kaleye çıkarken yanda bir mağaranın sağında bir yarım kılıç solda ise bir yarım kol resmi mevcut olduğunu gözleriz. Mağaranın kapısının üzerinde iki adet palyazo şişe içlerinde ise kırk ar adet beşi birlik ve bir harita mevcut olup harita ise bu mağaranın haritasıdır.

Mağaranın içinde bir derviş oturur konumda, dervişin karşısındaki taş yatağa bakar, bu yatağın ortasında bir heybe fındık altını horasanla buraya sıvanarak tarafımızdan özenle gizlenmiştir. Mağaranın solunda duvarda ateş yanmış olan ocak yerimizi gözleriz, ocağın tam altında bir heybe dolusu beşlik lira vardır, horasan ile sıvalıdır.

Kalenin üzerinde taş kaldırım çevrili bir mezar var, bu mezarın ayak ucunda bir heybe altın paramız saklıdır. Mezarın dört köşesine birer heybe dolusu Reşat konmuştur, bu mezardan yetmiş iki basamakla suyoluna inilir kudret kalenin güneyinden üzerine çıkılırken bir sahanlık su tadama yeri var, olduğunu görürüz, burası mahzen kapağıdır.

Kudret kalenin doğu kısmında kayada çıkıntıda bir birine bağlı yedi adet put ve kuş resimleri vardır, beş adet mağara delikleri de buradadır, bu deliklerden ikisine merdiven dayana bilir. Kalenin güney kısmında bir çerçevede üç adet oynayan kızlar resim edilmiştir. Bu çerçeveden ana mahzene inen bir yol vardır, fakat çok tehlikeli ve zahmetlidir.

Kalenin güney üstünde bir tuvalet kanalı görürüz, bu kanalda yedi heybe ziynet eşyası pisliğin içine döküldü. Bu kanalın ucu güneye doğru dereye iner, tuvalet kanalının başından bir insan botu kadar aşağıda, hamile bir kadının karnı gibi bir çıkıntıda yirmi sekiz okka altınımız horasanla sıvalıdır.

Kalenin güney batı tarafındaki mağara yaya mağarasıdır bu mağaraya yan yan gelinir, mağarada baca vardır, bu mağara kahve ocağıdır, tam ortasından bir kapak açılır, ve burası ana mahzenin girişidir, mağaranın sol tarafında ocak yerinin altında bir kazan para konmuştur. Bu mağaranın güney batısında bir dervişe benzeyen bir taş vardır, bu derviş taşının altında üç adet burgu deliği vardır, altında üst üste konmuş beş adet kazan içinde altınlarımız konmuştur. Bu kazanların altında horasan kapak olup altındaki yol atmış altı heykel mahzenine iner.

Kalenin doğusunda kel bir tepenin üzerinde üç adet mezar vardır, ortadaki mezardan seksen adet külçe alındıktan sonra, altındaki horasan kapaktan bir tünele geçeriz. Bu tünelin tavanı tuğla gibi yetmiş iki ton külçe altın ile kaplanmıştır. Bu tünelden kudret kalenin bütün mahzenlerine girilebilinen tuzaksız tek kapıdır. Dikkat edilmesi gereken tek ve önemli husus buradaki karbon zehrinin varlığıdır.

Kudret kalenin doğusunda büyük bir yığma vardır, bu yığma kaleye kervanla gelen bütün varlıkları içeri soktukları cümle kapısıdır. Bu yığma taş ocağıdır, buradan demir kapılara girilir, son derece tehlikelidir, çünkü benim dahi bilmediğim bir çok tuzak mevcuttur. Bu taş yığmanın hemen altında yan giden bir zehirli kuyu vardır, anlatmak istediğim yedi yüz otuz kişinin zehirlendiği horasan duvarlı ranzalı mürettebat yatakhanelerine gider. Burada ilelebet payidar olacak yüz yetmiş adet her biri bir ton altın olan küpler horasanla duvarlara yerleştirilmişlerdir.

Demir kapıların önünde yerde bir sofra üzerinde doksan kilo altın olan bir tuzluk, tavanda çöreklenmiş bir yılan büyük bir değirmen taşındadır. Sofraya üç basamakla çıkılır , birinci merdiven sökülerek, altındaki mekanik tuzaklarları bertaraf etmek için kendimize doğru çekeriz, mekanik sesleri duyduğumuzda tuzakların işlevini yitirdiğini anlarız. Demir kapının üzerinde platin anahtar vardır, kapıyı açtıktan sonra içeride hemen sağda ziftle sıvalı çerçeve içinde manivela hareket ettirilerek demir kapının tuzağı çözülür. Dikkat bu olayın tamamı on dakikada bitmesi gerekir, aksi halde demir kapı kapanır, içerde kalan ölür. İçerideki varlığın tahmini miktarı üç yüz tona yakın heykel ve külçe altındır.

Buranın yolunda bir Arap elinde kılıç, bir kızın karşısında bir erkek, bu işaret ALİ bey ile KIZININ heykelidir. Kudret kalenin üzerinde yedi adet değirmen taşı üst üste dizilmiş konumdadır. Kudret kalenin kuzeyinden bakıldığı zaman tabiat görünümlü ( doğal ) üç adet set vardır, bu setlerin üzerinde dikili gibi görülen taşın dibinde bir putun içinde wolçanın kendisine ait tek parası vardır, çok değerlidir.

Kudret kalenin eteklerinde saçaklar altında kırk hayvan bağlanabilecek ahırlar mevcuttur. Tabanı taş döşelidir, orta yerinde putlu bir taş vardır, bu put yirmi çarpı yirmi ebadındadır. Bu taşın altında karbon zehirli bir mahzen vardır, yüz atmış beş kişinin taşıdığı altınlar buradadır.

Bu ahırda kırk adet yemlikler ve halkalar vardır, kapıdan girince sağdan birinci yemliğin altında bir teneke altınımız mevcuttur, bu ahırın sol tarafında wolçanın odası ve duvarında ateş yanan delik vardır. Buradan kapalı oda açılır, oldukça değerli olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bu mağaranın kapısı önünde yedi adet dikili taşlar vardır, bu taşların tam ortasında bir arşın derinlikte bir fıçı altınımızı koyduk. Kazana benzeyen kavis çizen yoldan sola giden yolu takip edersek buradan KAPI KAYAYA varırız. Güğümden su döken kızı buraya kabartma olarak yaptık.
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
421
Puanları
9
sen bunu senaryo olarak genislet duzenle bir belgesel tadinda video cek
arazilerde mekanlarda gez .temiz iki sene gezersin.
donusundede gel bidaha konusalim bakalim tovbe ettinmi eskiya isine.
hocam dün seninde kudret kale konunu gördüm. okudum o biraz farklı.

ben sana hak veriyorum. her şeye rağmen çubuktan iyidir. şimdi sende bana hak ver. buna cevap ver. bu belgeylemi define peşine düşersin çubuklamı. sana 2 seçenek verdim birini kabul et. buraya yaz.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
hocam dün seninde kudret kale konunu gördüm. okudum o biraz farklı.

ben sana hak veriyorum. her şeye rağmen çubuktan iyidir. şimdi sende bana hak ver. buna cevap ver. bu belgeylemi define peşine düşersin çubuklamı. sana 2 seçenek verdim birini kabul et. buraya yaz.
abi uzgunum benim ikiside favorim deildir.

benim gerceklik algilarim cok farkli.mesela seni bulmak istersem bulurum ama alisilagelmis yontemlerle degil.
senden kalanlara dokunurum koklarim kendimi senin yerine koyup dusunurum.sona senden izler ararim buldugum doneleri birlestirip mutluson yasarim.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
hocam dün seninde kudret kale konunu gördüm. okudum o biraz farklı.

ben sana hak veriyorum. her şeye rağmen çubuktan iyidir. şimdi sende bana hak ver. buna cevap ver. bu belgeylemi define peşine düşersin çubuklamı. sana 2 seçenek verdim birini kabul et. buraya yaz.
abi uzgunum benim ikiside favorim deildir.

benim gerceklik algilarim cok farkli.mesela seni bulmak istersem bulurum ama alisilagelmis yontemlerle degil.
senden kalanlara dokunurum koklarim kendimi senin yerine koyup dusunurum.sona senden izler ararim buldugum doneleri birlestirip mutluson yasarim..
@BulursamKader25 ustadimiz hakem olsun hangimizin tarzi mantikliysa.ona bidemlik cay ödūlū var
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
421
Puanları
9
hacım senin mesajdan bişey anlamadım. bulurum var koklarım var mutlu son var bu nası oluyo. bide doneleri yazmışın doneler ney ? kafam karıştı iyiyemi yazıyon kötüyemi yazıyon anlamadımki.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
hacım senin mesajdan bişey anlamadım. bulurum var koklarım var mutlu son var bu nası oluyo. bide doneleri yazmışın doneler ney ? kafam karıştı iyiyemi yazıyon kötüyemi yazıyon anlamadımki.
zamanla anlarsin ustam daha erken takma kafana
 

bitlis

Aktif Üye
Katılım
6 Nis 2019
Mesajlar
163
Tepkime puanı
148
Puanları
7
Şahsen bu kaleye gitmişim evet 2 deresi var biri kuru diğeri akıyor 1 2 kulp gördüm atları bağlamak yeri kalenin doğusuna döşen eski bi yoluda var akan dereye iniyo ama paylaştığınız bilgiler ne kadar doğru bilemem bunlardan haberim olsaydı en azından bu yazılanların doğru mu yalnış mı diye bakardım
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
421
Puanları
9
Şahsen bu kaleye gitmişim evet 2 deresi var biri kuru diğeri akıyor 1 2 kulp gördüm atları bağlamak yeri kalenin doğusuna döşen eski bi yoluda var akan dereye iniyo ama paylaştığınız bilgiler ne kadar doğru bilemem bunlardan haberim olsaydı en azından bu yazılanların doğru mu yalnış mı diye bakardım
biz bu kaleyi cayır cayır arıyoruz sen gittim diyosun şimdi kendimi yerlere çarpasım geldi biraz daha yazarmısın nasıl gittin nerede başka neler var.
 

hades40

Bilgili Üye
Katılım
22 Ara 2015
Mesajlar
406
Tepkime puanı
34
Puanları
4
Volçan'la özdeşleşmiş olan Kudret kaleye ait derlenmiş bilgileri serpiştirelim ki gözler bayram etsin :) okumadan önce tansiyon ilacınızı yanınıza alın. kırmızı yerlerde kalp basın ayarlarınızda değişecek onada dikkat edin... :)

Kudret Kale Macerası Buradan Başlar

Bu yol kudret kalesi dibine gider kudret kalesi üstünde batı burnunda yapılmış 4 basamaklı merdiven vardır bu kale eteklerinde bir sıra ahır olup içinde 40 baş hayvan bağlanacak yerleri vardır yemliklerin sağ başında at üstünde bir süvari var sağ eli ile işareti gösterir ...?... kudret kaleyi takiben KAPI KAYA bakınız ( sayfa 21 )

Kudret Kale

Tam zirvesinde sarp bir tepede bir kartal heykeli uçacak vaziyette kartalın uçuş yönü sarp bir dere dere doğudan kuzeye akar kartaldan dereye patikadan inerken sol tarafında bir mağara mağaranın içinde sol tarafında yarım kılıç ve yarım kol resmi patikadan aşağı inerken sol tarafında 2 arap pehlivan güreşir vaziyette olacak dereye inince tuzla taşları derenin adı arap deresidir derenin üst tarafında kudret hamamları bulunur kalenin eteklerinde 40 katır bağlama yerlerleri mevcuttur hayvanların bağlandıkları ip yerleri taştandır yemlikleride taştan oymadır tepeye yakın yerde su uçuğu ve dikili taşlar vardır yemliklerin sağ başında at üstünde bir süvari resmi vardır sağ eli ile işareti gösterir (bakınız sayfa2)

ayrıyeten kalenin üzerinde batı burnunda yapılmış 4 basamaklı merdiven vardır harami dere içinde çifte möbetçiler değirmeni geçince bir çolak ayı birde çolak papaz değirmenin önünde bir kara taş bu taşın üzerinde köpek izleri görülür daha sonra aynı su arkı ile dönen 3 değirmen görür geçeriz...

Kudret Kale ve Çevresi- Ganimetler

Kudret kalenin doğusundan gelen dere kurudur, güney batıdan gelen sulu dere ile çatak yapar, bu çatakta EMİN AĞAYA ait değirmen vardır. Bu çataktan daha aşağı doğru derenin suyu mavi gölet denilen gölete dökülür. Bu gölette suyun çoğalma olayı görülür, bunun nedenine gelince kuru derenin çift katlı olmasındandır, ikinci katın suyu gölete bağlıdır, gizlidir gizli ve soğuk su bu sudur. Arazinin suyunu emdirip tarihi bent denilen doğudan gelen batıya uzanan bentin altına gizli olarak verilmiştir. Bu kuru derenin tam otuz bir adet odaları vardır, bu odalar karşılıklıdır, bu odalarda oldukça eskilere dayanan heykeller ve oldukça değerli külçeler mevcuttur, kudret kalenin doğusundan gelen dere ile güney batıdan gelen dere çatak yapmadan evvel kudret kalenin güneyini yalayıp geçerken dere burada Z çizer. bu Z çizen derenin tam ortasından bir kaldırım geçer.

Bu kaldırıma yakın bir yerde dört köşe sarı taşın dört köşesinde deliklerde, yirmişer adet altın paramız buradadır. En önemli olan hususta bu sarı taş çift katlı dereye inilen kapak taşıdır. Bu taşın orta kısmında bir tuz fincanında bir haritamız vardır, bu harita çift katlı dereye aittir, buradaki kaldırım yol iki kayanın arasında biter, kaldırımın bittiği yerin sol tarafında siyah bir taşa domuz resmi yapılmıştır. Bu domuzlu taşta kudret kaleye ait on sekiz adet soma kâğıdından harita ve bu domuzun altında bir kazan takyanus gömülüdür.

Kaldırımın bittiği yerde büyük bir mahzen vardır. Kalenin güneyindeki sarı göl on iki metre uzunluğu bakır tellerle üzeri kapanmıştır, buranın tam güneyinde yedi baskılı kayanın önünde bir bakır çubuk sarı göle doğru uzanır, ucunda ise bir kazan altın paramız bağlanmıştır, bu çubukla sarı göl bulunmuş olur. Bu göl o zamanlar bir darphanedir ve gerçekten inanılmaz derecede fevkalade zengindir. Bu gölün üzerinde fotere benzeyen bir taş vardır, bu foterin kenarında iki adet güvercin vardır.

Aynı göle oldukça az bir mesafede bir Çerkez eyeri siyah renktedir. sebebine gelince ziftlidir ve ayrıca kendisi som altındır, kudret kalenin güneyindeki şelalenin sağında dikili duran kayalarda bir kiriş yerinde bir teneke Napolyon altını çakılların altına konulmuş olup, üzerine bir taş çakılmıştır. Şelalenin sol tarafı horasanla sıvalıdır, İSLİ mağaraya giden tuzaksız yol burasıdır. Kudret kalenin gün batısında otuz beş dakika mesafede CENEVİZ KALE mevcuttur, bu kalenin üzerindeki mezarlarda yedi heybe altınımız saklıdır.

Ceneviz kaleye güney batıdan girilir, yolun sağında iki adet kale yığını görür geçeriz. Sol taraftaki kalenin taşları içine yığılmıştır, bu yıkıntı taşların altında dört köşe taşın üzerinde bir çıplak ayak izi vardır. Bu taşın altına bir kazan emanet koyduk, bu kalenin kayalarında kömür gölcüğü resmi yapılmıştır, kalenin üzerindeki bir taşta tabanca resmi, taşın altında bir kazan altın para gizledik.

Kaleye giden yolun solunda bir çeşmenin suyu ile diğer bir kaynak suyu aşağıda birleşir, birleştiği yerde su bir kapalı teknenin altında kaybolur bu teknenin altında muhteşem derecede külçelerimiz saklıdır. Bu batan su kudret kaleye giden gizli sudur, kudret kaleye batıdan doğuya girilir kaleye çıkarken yanda bir mağaranın sağında bir yarım kılıç solda ise bir yarım kol resmi mevcut olduğunu gözleriz. Mağaranın kapısının üzerinde iki adet palyazo şişe içlerinde ise kırk ar adet beşi birlik ve bir harita mevcut olup harita ise bu mağaranın haritasıdır.

Mağaranın içinde bir derviş oturur konumda, dervişin karşısındaki taş yatağa bakar, bu yatağın ortasında bir heybe fındık altını horasanla buraya sıvanarak tarafımızdan özenle gizlenmiştir. Mağaranın solunda duvarda ateş yanmış olan ocak yerimizi gözleriz, ocağın tam altında bir heybe dolusu beşlik lira vardır, horasan ile sıvalıdır.

Kalenin üzerinde taş kaldırım çevrili bir mezar var, bu mezarın ayak ucunda bir heybe altın paramız saklıdır. Mezarın dört köşesine birer heybe dolusu Reşat konmuştur, bu mezardan yetmiş iki basamakla suyoluna inilir kudret kalenin güneyinden üzerine çıkılırken bir sahanlık su tadama yeri var, olduğunu görürüz, burası mahzen kapağıdır.

Kudret kalenin doğu kısmında kayada çıkıntıda bir birine bağlı yedi adet put ve kuş resimleri vardır, beş adet mağara delikleri de buradadır, bu deliklerden ikisine merdiven dayana bilir. Kalenin güney kısmında bir çerçevede üç adet oynayan kızlar resim edilmiştir. Bu çerçeveden ana mahzene inen bir yol vardır, fakat çok tehlikeli ve zahmetlidir.

Kalenin güney üstünde bir tuvalet kanalı görürüz, bu kanalda yedi heybe ziynet eşyası pisliğin içine döküldü. Bu kanalın ucu güneye doğru dereye iner, tuvalet kanalının başından bir insan botu kadar aşağıda, hamile bir kadının karnı gibi bir çıkıntıda yirmi sekiz okka altınımız horasanla sıvalıdır.

Kalenin güney batı tarafındaki mağara yaya mağarasıdır bu mağaraya yan yan gelinir, mağarada baca vardır, bu mağara kahve ocağıdır, tam ortasından bir kapak açılır, ve burası ana mahzenin girişidir, mağaranın sol tarafında ocak yerinin altında bir kazan para konmuştur. Bu mağaranın güney batısında bir dervişe benzeyen bir taş vardır, bu derviş taşının altında üç adet burgu deliği vardır, altında üst üste konmuş beş adet kazan içinde altınlarımız konmuştur. Bu kazanların altında horasan kapak olup altındaki yol atmış altı heykel mahzenine iner.

Kalenin doğusunda kel bir tepenin üzerinde üç adet mezar vardır, ortadaki mezardan seksen adet külçe alındıktan sonra, altındaki horasan kapaktan bir tünele geçeriz. Bu tünelin tavanı tuğla gibi yetmiş iki ton külçe altın ile kaplanmıştır. Bu tünelden kudret kalenin bütün mahzenlerine girilebilinen tuzaksız tek kapıdır. Dikkat edilmesi gereken tek ve önemli husus buradaki karbon zehrinin varlığıdır.

Kudret kalenin doğusunda büyük bir yığma vardır, bu yığma kaleye kervanla gelen bütün varlıkları içeri soktukları cümle kapısıdır. Bu yığma taş ocağıdır, buradan demir kapılara girilir, son derece tehlikelidir, çünkü benim dahi bilmediğim bir çok tuzak mevcuttur. Bu taş yığmanın hemen altında yan giden bir zehirli kuyu vardır, anlatmak istediğim yedi yüz otuz kişinin zehirlendiği horasan duvarlı ranzalı mürettebat yatakhanelerine gider. Burada ilelebet payidar olacak yüz yetmiş adet her biri bir ton altın olan küpler horasanla duvarlara yerleştirilmişlerdir.

Demir kapıların önünde yerde bir sofra üzerinde doksan kilo altın olan bir tuzluk, tavanda çöreklenmiş bir yılan büyük bir değirmen taşındadır. Sofraya üç basamakla çıkılır , birinci merdiven sökülerek, altındaki mekanik tuzaklarları bertaraf etmek için kendimize doğru çekeriz, mekanik sesleri duyduğumuzda tuzakların işlevini yitirdiğini anlarız. Demir kapının üzerinde platin anahtar vardır, kapıyı açtıktan sonra içeride hemen sağda ziftle sıvalı çerçeve içinde manivela hareket ettirilerek demir kapının tuzağı çözülür. Dikkat bu olayın tamamı on dakikada bitmesi gerekir, aksi halde demir kapı kapanır, içerde kalan ölür. İçerideki varlığın tahmini miktarı üç yüz tona yakın heykel ve külçe altındır.

Buranın yolunda bir Arap elinde kılıç, bir kızın karşısında bir erkek, bu işaret ALİ bey ile KIZININ heykelidir. Kudret kalenin üzerinde yedi adet değirmen taşı üst üste dizilmiş konumdadır. Kudret kalenin kuzeyinden bakıldığı zaman tabiat görünümlü ( doğal ) üç adet set vardır, bu setlerin üzerinde dikili gibi görülen taşın dibinde bir putun içinde wolçanın kendisine ait tek parası vardır, çok değerlidir.

Kudret kalenin eteklerinde saçaklar altında kırk hayvan bağlanabilecek ahırlar mevcuttur. Tabanı taş döşelidir, orta yerinde putlu bir taş vardır, bu put yirmi çarpı yirmi ebadındadır. Bu taşın altında karbon zehirli bir mahzen vardır, yüz atmış beş kişinin taşıdığı altınlar buradadır.

Bu ahırda kırk adet yemlikler ve halkalar vardır, kapıdan girince sağdan birinci yemliğin altında bir teneke altınımız mevcuttur, bu ahırın sol tarafında wolçanın odası ve duvarında ateş yanan delik vardır. Buradan kapalı oda açılır, oldukça değerli olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bu mağaranın kapısı önünde yedi adet dikili taşlar vardır, bu taşların tam ortasında bir arşın derinlikte bir fıçı altınımızı koyduk. Kazana benzeyen kavis çizen yoldan sola giden yolu takip edersek buradan KAPI KAYAYA varırız. Güğümden su döken kızı buraya kabartma olarak yaptık.
Üstadım bu nasıl bir belgedir okudukça şaşkınlığım tavan yaptı neredeyse Asya'nın tüm altın rezervi burada.
 
Üst