Alan tarama, doğadaki karişimli taşlar. şakül.

malibu_18

Bilgili Üye
Katılım
29 Ağu 2015
Mesajlar
262
Tepkime puanı
17
Puanları
4
Yaş
40
kardeşim emeğine yüreğine sağlık . araştırmışsın ama daha güzeli gelip burada paylaşmışsın . herkes senin gibi bildiğini paylaşsa keşke (sözüm meclisten dışarı , kimseye taş atmıyorum)
 

kabakburgiba

Operatör
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
369
Puanları
12
burda şakülünüz önce hangisine gider bunu anlamaya çalışalım.ip boyumuzu yine altına ayarlıyalım.önce 1 numaraya atım yapar. daha sonra diğerlerine sırasıyla atım yapar.burada dikkat etmöemiz gereken en önemlisi.şu.altını üzerine şakül geldiğinde atım durur.ve döngü başlar.22 defa döner ve durur.diğerlerinin üzerine sıra ile şakülümüzü gitirsek.şakül2 ve 3 numarada dönme yapmaz.atım yapar ,dönme yapmaz.
 

kabakburgiba

Operatör
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
369
Puanları
12
burdada kırmızı oklar ilk hedefimiz.ip ölçümüz cam da ayarlıdır.şakülğümüzü tuttuk.direk göz yaşı şişesine atım yapar.ondan sonra diğerlerine geçer.göz yaşı şişesinde dönme sayısı 33 veya 50 dir en fazla. 3 numarada akikte dönme sayısı. 30 dur. 2 numaralı taşta daha önce yazmıştık.cam hammadddesi karışımlı bi taş. bu 3 lü yan yana iken şekildeki gibi olunca dnöme sayısı 37 dir. 3 noyu bunlardan ayırıp tek başına kalınca dönme sayısı bu sefer 102 ye çıkıyor.akiktede öyledir.tek başına kalına dönme sayısı.66 olur.şunu anlıyoruz.maddeler yanyana olunca birbirlerini çok etkiledikleri maydana çıkıyor.bu 3 lüde cam da arama yapıyoruz diyelim.3 üde aynı yerde var ise,önce direk göz yaşı şişesine gider saf ve sade olan odur.ve sadece bunda dönme yapar.diğerlerinin üstüne gelince dönme yapmaz.
 

kabakburgiba

Operatör
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
369
Puanları
12
ilk foto şekilde görüldüğü gibi ters koyularak içinde bi boşluk oluşturulmuştur.şakülle tam üzerine gelince atım durur.ve dönme başlar.dönme sayısı bitince hiç kımıldamadan duralım.sabit şekilde. az sonra sağa ve sola atım yapacak.bu atımları sayın 6 cm yazan yer. 6 defa atım yapacak.10 cm se 10 defa atım yapar.bunu en kabul edelim.bu bitince ileri geri atım yapacak.yine sayalım 6 cm olduğu yer. 6 defa atım yapacak. 7 olmaz.nettir.eğerki bir tarafı 6 cm olup,diğer tarafı 12 cm olsa idi. 12 cm olan yer 12 defa atım yapacaktı. şimdi ne öğrendik burada,şakile bakıp iyi okuyup bulalım.buradan çıkaracağımız ders şu dur. bir oda olsun.bir mezar olsun.bir küp olsun.aynı şekilde odanın,mezarın,küp ün enini ,boyunu bulabileceğimizi öğrenmiş oluyoruz. 6 cm yazan yerin altında küçük oklarla yönlerini b elirttim.
 

kabakburgiba

Operatör
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
1,423
Tepkime puanı
369
Puanları
12
şimdi gelelim odanın ,mezarın,küpün enlerini bulduk.şimdi derinliklerini yani iç boşluklarını nasıl bulacağız. göz yaşı şişesinin yüksekliği 14 cm.şişeden kırmızı ok yönünde dönmenin bittiği noktadan.buna çok dikkat edin.kırmızı okla gösterilen şekilde ilerleyin.çok yavaş.ileri geri şakül atım yapar.14 cm gelince durur.ve az sonra dönme başlar..14 defa döner ve durur.yani boşluğumuzun yerden tavana yüksekliği ne iseo kadar döner.buda bize odanın mezarın iç boşluğunu verir.
 

NURUM52

Moderatör
Moderatör
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
114
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Yaş
61
Teşekkür edrim ustam çok güzel ve ayrintili anlatmişsiniz anlamayan varsa diycek bir şey bulamiyorum
 

Krogos

Aktif Üye
Katılım
4 Eyl 2016
Mesajlar
108
Tepkime puanı
0
Puanları
3
Hocam öncelikle verdiğiniz kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederim sağolun yalnız benim kafama takılan bir kaç soru var.
Bu verdiğiniz dönme turları, altın cam vs ip boyları tüm şaküllerde mi geçerlidir?
Materyal, ebat, ip malzemesi vs bazında hangi şakülü tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler kabakburgiba
 
Üst