Bir arkeolog anlatıyor.

saspundas48

Yeni Üye
Katılım
22 Mar 2020
Mesajlar
23
Tepkime puanı
30
Puanları
3
@saspundas48 Ya yok kardeşim yapmayın etmeyin diyorum zarar vermeyin diyorum. :D:D
malum corona var her şey durdu maksat sohbet muhabbet olsun..
sitede bizim bide arkeolog bey niki vardı bi zamanlar oda senin gibiydi ilk başta sonra bohçayı açtı kiliseler falan polisle jandarma nasıl anlaşamaz defineci ile arkeologda anlaşamaz kardaşım?? herşey durur define işi durmaz derviş...
 

eLaLeMBiaLeM

Yeni Üye
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
.
Define işinde en çok güldüğüm olaysa şu .
mesela biri bi sayfaya bi resim atıyor hemn altına bi yorum
+2 metre soluna git orda bi düz kaya göreceksin onsan 3 metre sola git tam onun altını 1 metre kaz orda hazine :D:D
Arkadaşlar böyle bir şey yok bunlara inanmayın
18 yıldır bu işi yaparım bir çok resmi kazı salışmasında bulundum mezarından tut mahsenine kilisesine .
bir kayaya bakıpta metresi metresine tam net bir yer veren ben görmedim .

bizim insanlarımız hem çok bilmiş hemde proföser ya acıdığım garibim vatandaşıda yoruyor:
Ağzınıza sağlık üstadım. Hoşgeldiniz.
 

Kayı 1453

Aktif Üye
Katılım
9 May 2020
Mesajlar
142
Tepkime puanı
114
Puanları
7
Güzel soruymuş.
1.şunu bilelim şöyle açıklık getirelim biz arkeologlar olarak evet kazılara karşıyız kardeşim.Lakin karşıyız derken şimdi bazı arkadaşlar kızıyor darılıyor lakin şunu anlamıyorlar birincisi define nedir hazine nedir bunu bilmemiz gerekiyor .Biz veya ben hazine avcılarına karşıyım evet hazine avcısı demek Mezar tümülüs Höyük v.b şeyler açanlara karşıyım çünkü kardeşim bu tarz yerlerden gerçekten değerli şeyler çıkıyor ve çıkartan insanlar bunu bir şekilde yurt dışına çıkartıyor bizim hazinemizden alıp resmen elin gavurunun hazinesine veriyor buna karşıyım evet ve mezarı açarkende tarihi emarelere gerçekten zarar veriyorlar ya kapıdan girmeyip başka yeri patlatıyorlar ya üstten yani bir şekilde zarar veriyorlar . bence bu çok yanlış ..
Bak insnalarımız define arayabilirler buna karşı değilim... define avcıları demek yani bir insanın bir zengin adamın veya kadının gömüsü demek bunu arayabilirler müzelere getirebilirler.müzeler bunun parasını getirene veriyor .
Evet bizim sektörümüzdede bu işleri kovalayan insanlar oluyor ve olacakta bir çok kişi bu yüzden açığa alınıp mesleğinden oldu.
ŞAHSEN BENİM DÜŞÜNCEM ŞU EĞER BU İŞİ ACEMİ BİR ŞEKİLDE PATURA KÜTÜRE YAPIYORSANIZ LÜTFEN YAPMAYIN KARDEŞİM .GERÇİ BEN NE KADAR YAPMA DESEMDE OLACAK BU BARİ BİZİM MÜZELERİMİZE GETİRSİNLER ..

SAYGILARIMLA ....
Getirenler yaralanıyor ve damgalaniyor.
Objenin değerini alamıyor.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Bir soruda benden gelsin kardeşim. Sizin sektörde çarpılan kaç tane arkeolog tanıyorsun veya sen kaç yer açarak sizn tabirinizle gizemli nelerle karşılaştın ?
Nooldu bu isler gucler bi aktivasyon konusahinden oneri ipucu vs yok heralde paso nasihat
 

R00T

Profesyonel
Co Admin
Katılım
20 Kas 2018
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
2,356
Puanları
23
Yaş
37
Konuya şöyle bir baktım hepsini değil başlarını okudum.Konuyu açıp demişler ki Tabiattan , kudretten oluşma benzetim şekiller kayaçlanmalar örüntüsü ve şekiller çıkabilmektedir. Evet doğrudur çıkar şekil şemal. Ama pro defineci kayaları tanır , tanımalıdır da . Hangi kaya kimyasal bab da nedir ne değildir bilmelidir.Hangi kaya murç çekiç yemiş yada doğal yolllarla oluşmuş bilmelidir. Ama şunuda hiç kimse unutmasın bugunun insanı bir kaya ya şu gelin damat kayası diyip doğal duruş ve oluşumundan ötürü bu vasfa kavuşturmuşsa geçmiş medeniyetlerdeki insanlar kavimler vs bu benzerliklere çok anlam ve kutsiyet atfedip hazır bulduklarınıda baya kullandılar. Doğal oluştu diye o civara bir müdahale edip bir işe hizmet aracı kılmayacak mı alanı kayayı.Elbette kullandılar.

En çok yaptığımız yanlışlar canada - amerika - isveç veya başka bir yer avusturalyadan kaya örnekleri seçip geçmişi pek olmayan yerlerde ki kaya ve tabiaattan oluşumları örnek sunuyoruz. Medeniyetlerin insanlığın beşiği olan anadoluda el değmedik yer mi kalmış , işlenmemiş kaya mı kalmış. Bir tutmak daha dün insanların yerleştiği yerlerlerin örnekleri ile anadolu asla bir olmaz.
 

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
3,486
Puanları
23
Konum
Galatia
Şu konu işlenmiş geçmiş hiç farketmemişim. Sözde arkelog arkadaşımız sorulan birçok soruyu havada bırakmış, yanitlamamiş yada ilmi bilgisi bu sorulara cevap vermeye yetmemiş es geçmiş... Sayın Arkeolog olduğunu idda eden mektepli arkadaşlar tecrübeli definecilerden öğrenicek daha çok şeyiniz var.... Eğer yine yolunuz buraya düşerse Yararlanın bu siteden :) Bu arada eniştem arkelog bir kaç arkelog arkadaş daha var benim onlardan bilgi almam gerekirken onlar arayıp soru soruyorlar 😅 konuyu da bu vesile ile hortlatmiş olayım ...
 

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
15 Ağu 2017
Mesajlar
2,508
Tepkime puanı
1,871
Puanları
23
Konum
Ankara
Çalıştığım yerde bi arkeolog var. Geçen bir bir iki şey sordum, ne sorduğumu bile anlamadı. Tabi bütün arkeologlar küçümsemiyorum. Ama çoğu, az bilen bir defineciden bile daha bilgisiz. Araziyi, işareti okuyamıyorlar. İşin kurdu olmuş arkeolog az.
 
Son düzenleme:

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
24 Eyl 2013
Mesajlar
2,118
Tepkime puanı
3,008
Puanları
23
Yapılan kayda değer tek keşifleri göbeklitepe ve orda da dişe değer bir heykel bulundu ama heykelin başı toprağın üzerine çıkartılmış ve bedeni toprak altındayken kazı çalışması sonlandırılıyor yarın devam etmek üzere (tamamını çıkarmaları 5 dakilarını alır) ve o gece nemi oluyor 😀😀😀
Mektepliler ile alaylılar yer değiştirse, dünyaca ünlü müzeler de veya vatikan dehlizlerinde sergilenecek eserlerimizi sergilemeye müzelerimiz yetmez. Gerçi şimdi de yetmiyor herhalde ki havaalanına taşıyacaklarmış müzelerde ki eserleri, halbu ki ozaman da söyledim neden iki defa zahmete gireceksiniz direkt uçak hangarına taşıyın diye ✈✈✈
 
Son düzenleme:
Üst