Cıva Nedir, Cıva Zehirlenmesi

Kontrolör

Admin
Administrator
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
48
Tepkime puanı
141
Puanları
6
Ekli dosyayı görüntüle 261817

Normal şartlar sıvı halde bulunan tek metal civadır. Bu hassası ile cıva, Milattan çok önce bilinen ve pek çok kullanış sahası bulan bir madendir.

Cıvalar farklı formlarda yaygın olarak bulunsana, cıvanın bulunduğu form 3 ana guruba ayrılmaktadı.

1- Metalik cıva
2- İnorganik cıva
3- Organik cıva

Civa madeni İspanyada, İtalyada, Yugoslavyada, Macaristanda, Kalifomiada, Meksika da, Türkistanda ve Türkiyede vardır. Türkiyede Karaburunda, Konyada, Kastomonuda ve Halıköyde vardır. En çok Türkiye, İtalya,Gürcistan, Peru ve Rusya’dadır. Türkiye cıva ve bileşenleri açısından dünyanın en zengin birkaç bölgesinden biridir.

Ekli dosyayı görüntüle 261815

Cıva, insanoğlunun binyıllar boyunca pek çok alanda kullandığı, sembolü Hg,atom numarası 80 olan bir elementtir. Gümüş beyaz renkte ve oda sıcaklığında sıvı haldeki cıva, uçucu olduğu için buharlaşma özelliğine sahiptir. Daha çok cıva tuzları adıyla bilinen ve genellikle kristal ya da beyaz toz halde bulunan pek çok bileşiği vardır, bileşikleri içindeen bilineni cıva sülfür, Yani zencefre/zincifre (sülüğen, sinober)’dir.

  • Cıva Zehirlenmeleri

Açık bırakıldığında, buharlaflarak inhalasyon yoluyla akciğerlere alınır. % 80-100’e yakını akciğerlerden emildikten sonra hızla kan-beyin bariyerini ve plasentayı geçer. Vücuttaki tüm enzimlerin proteinlerine bağlanıp fonksiyonlarını bozarak, toksik etkilerini gösterdiği tahmin edilmektedirş.

Civa intoksikasyonu, santral sinir sistemi, gastrointestinal sistem, kardiyovasküler sistem, cilt, akciğer ve böbrek gibi yaygın organ disfonksiyonu yapan, tedavisi geciktirildiğinde geri dönüşümsüz beyin hasarı ile öldürücü olabilen bir hastalıktır.

Ekli dosyayı görüntüle 261816
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,057
Puanları
24
Yaş
54
Cıvanın sağlığa olan sakıncaları belirtilmiş.

Nacizane bir ilave ekliyerek cıva cihazlarada yan etki yapıyor.
Kullanmak isteyenler için maddi manevi kayıp olur.
 

Kontrolör

Admin
Administrator
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
48
Tepkime puanı
141
Puanları
6
Civa insanlar, hayvanlar ve bitkiler için toksiktir. buharlaşma yaparsa solunum yoluyla vücuda yerleşir. ilk olarak gözleri ve ciyerleri tahriş eder.

  • Zehirlenme belirtileri : mide bulantısı, baş dönmesi, başağrıları, kuru ağız ve boğaz

  • Vücutta en çok nerede birikir: Dişler, diş kökleri, çene kemiği, Beyin, sinirler, İç organlar, omurilik, anne sütü, kan, İdrar.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
bide red mercury efsanesi var ..
ayrica gri civayi arazide supeli yere dokerek altin arayanda var.ayrinti yazip kafalari bulandirmiyim.tehlikeli kimyasala azmettirip kimseyi riske atmiyim.demiyi kimse internette surup gibi reklami yapiliyi cook yanlis
 
Üst