Civcivli Tavuk ve Tavuk Ayağı Define İşareti Anlamları

Koray Kor

Admin
Administrator
Katılım
9 May 2017
Mesajlar
567
Tepkime puanı
951
Puanları
11
Civcivli tavuk tüm definecilerin ilgi odağı olsada defineyi bulmak öyle kolay değildir, internet sayfalarında sıkça görülen bu işareti aramayan yok fakat bulanda yoktur, kesin olarak gömüsü alınmış tecrübe edinilmiş civcivli tavuk 2-3 taneyi geçmez diğerleri de işaret azmanları tarafından resmedilip daha sonra yok edilmiştir, genelde cesur insanlara resmedilen bu işaret bazen eşkiya bazende savaşçı ruhu yüksek olan kimseler tarafından gömü şifresi olarak kullanılmıştır.


Ekli dosyayı görüntüle 180713


Bu işaretin şifreleri civciv sayısına göre değişmektedir, 1 tavuk 1 civciv işareti vadide mağara türü mahzende gömü der.


2 civcivli tavuk.


1 tavuk 2 civciv ise tavukla beraber 3 sayısına ulaşmamızı kutsal üçleme üzerinde şifrelendiğini anlamamıza yardımcı olur, çevrede 3 olan ne varsa bakılmalıdır 3 tepe, 3 yaşlı ağaç, 3 dikili taş misali 3 olan ne varsa çevresinde metal testi yapılmalıdır.


3 civcivli tavuk


1 tavuk 3 civciv ise şifrenin civcivde saklı olduğunu anlatır, ayrı duran civciv, farklı yöne bakan civciv tavuğun sırtında olan civciv bize yön vermektedir, burada şunuda belirtelim her tavuğun civciv dışı kendi tasarımına mutlaka bakmalıyız, mesela tavuk kanatları üzerinde saklanmış üçgen işareti olması, tavuk gagası V yapıyor olması, kuyruğun hakim tepeyi gösteriyor olması bunların hepsi önemli notlardır her zaman civcivlere yoğunlaşmayıp şifrenin tavuk üzerinde olduğunuda göz önünde bulundurmalıyız.


4 civcivli tavuk


4 civcivli tavuk varsa civcivin biri mutlaka tavuğun önündedir, bu bize bakar yöne devam etmemiz gerektiğini anlatır, müjdenin karşıda olduğunu ana paranında yine devam ederek karşıdaki hakim tepede olduğunu anlatır.


5 civcivli tavuk, 7 civcivli tavuk, 9 civcivli tavuk.


Tavuk işaretleri arasında 9 civcivli tavuk, 7 civcivli tavuk ile 5 civcivli tavuk en çok görünen türlerdendir, hepsinde tavuğun sırtında mutlaka civciv vardır sırttaki civciv genelde ters tarafa bakar vaziyettedir. kuru dere, akar dere vadi mutlaka bulunmalıdır, aşağı taraftaki ana kayalardan biri binek taşı görevi yapar şekildedir bu taşa bindiğinizde gömü yerini görüyor olmalısınız. ayrıca tavuk yakınlarında delikli taş aranmalıdır bu taş yerde yatar vaziyettedir oklava girecek kadar genişlikte delik vardır baktığınızda vadi karşısını görüyor olmalısınız mal oradadır eşkiya parasıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 180711


Devam edelim: Tavuk paraları genelde kayalarla ilişkilendirilmiştir ana kaya altı, yan duvar şeklinde saklama yöntemi daha yaygın olan; toprak gömülerin daha az olan işarettir. her tavukta olmasada dere, göl yatağı, akar su olup olmadığı bakılmalıdır varsa suya yakın yerde giriş olduğunun habercisidir, 2 dere varsa birleşme noktasına inilir, 2 dere çatağında ana kaya oyulmuş vaziyette görürsünüz savak yerine indiğinizde altına bakın mal oradadır.

Ekli dosyayı görüntüle 180712


Devam edelim: yedi yavrulu tavuk açıkta çayırda bir binek taşı aranır, tam üzerine bakın kaya tıraşlanmış vaziyettedir, dikkat edin sol tarafta bir ocak vardır, ocağın kırk adım aşağısında bir kuru duvar vardır aşağısı deredir, dereye yakın gelen bir kaynak suyu vardır. suyun taşı murçlanmış haldedir. derenin altındaki yassı bir taş göreceksiniz. üzerinden derenin suyu geçer. O taşın ortasında soba borusu gibi bir delik vardır. buradan baktığınızda yüklü miktardaki paranın yerini görürsünüz. nişanları iyi etüt etmelisiniz şaşırırsanız yeri bulamazsınız.

mağaranın giriş üstünde bir tavuk üstünde bir sağ ve solunda 3 er adet civciv sağdan 1 soldan 1 ve üstündeki geri bakar diğerleri karşıya burada bir işlenmemiş lahit gibi bir taş görürsün üstü düzdür kanepe gibi altına bakın bir miktar para buradadır.


Definecilikte tavuk işareti devamı: Bu işaret çok ender bulunan bir işarettir. Kendi içinde dört kategoriye ayrılır. Bunlar: 1- 3 civciv 1 tavuk 2- 5 civciv 1 tavuk 3- 7 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv var ve en arkadaki civcive bakıyor. ) 4- 9 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv vardır. ) Bu kategorilerin içinde 7 civciv 1 tavuk işaretinin anlamı mevcuttur. O da şudur; öncelikle tavuğun sırtındaki civcivi kırın içinde bir tane çok değerli ve büyük altın para çıkar, daha sonra en arkaya bakan civcivin baktığı yöne doğru gidiniz o tarafta kapalı bir mağara bulmanız gerek ne varsa o mağaranın içindedir.(bazı kaynaklara görede bir tane olan altın anne civcivin yani tavuğun gırtlağında-dır.) sizlere tavsiyem bir altın için işareti kırmayınız. Tavuk yalnız başına ya da yanında civcivleri ile birlikte en çok kullanılan define motiflerinden biridir.


Gerek yalnız başına tek tavuk ve gerekse beraberindeki yavruları mutlak definenin işaretidir. Bizans ve Ermeni kültürleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Anlamları kavimlere göre değişmekle beraber, genel manadaki anlamları arayıcıyı büyük ölçüde yanıltmadan emanete ulaştıracaktır. Yeter ki daha önceden açılmış,içindekiler alınmamış olsun.Tavuk ve yanındaki civcivlerle ilgili figürlerin hangi anlamları taşıdıklarını şimdi maddeler halinde sıralayalım:

Öncelikle şunun bilinmesinde fayda vardır: Genellikle tek rakamlı gruplar duvarda, çift rakamlı gruplar yerde, kayada olur. Örneğin bir tavuk ve yanında 5 yavrusu varsa bu çift gruptur, yerde olur. Ya da bir tavuk yanında 6 yavrusu varsa bu toplam 7 eder ve duvar kayadadır. Ancak bu işin istisnası şudur: 1 tavuk ve yanında 7 civcivin olduğu durumlar çoğu kez duvar kayalarda bulunduğu gibi, yere sabit yatay (yer) kayalarda da bulunabilmektedir. Tabii ki bu durumlarda definenin yeri ve şeklide farklı noktalarda aranması gerekmektedir.Şimdi bu genel bakıştan sonra, tavuk ve civciv konusunun detaylarına girmeye çalışalım:* Yerde tek tavuk başı var ve başkada hiçbir motif yoksa;Bu kesinlikle yer altında mahzen var demektir. Ve genelde resim yerde ise resmin altıdır.

Duvarda tek tavuk başı varsa ibik sayısı sayılır. Her ibik 72 cm ya da 120 cm olarak gagası değil de tam tersi istikamette sayılır. Bu iki ayrı ölçünün sebebi farklı medeniyetlerin bu ölçüleri kullanmasıdır. Örnek vermek gerekirse 3 ibikli bir tavuk resmi önce 72 cm ile ölçülür. Bu mesafede çukur veya tümsek ya da taş, tuğla,kapak aranır.Bu mesafe 2.16 m yapar.Şayet burada bir boşluk tespiti yapılamazsa bu kez 3×120 hesabıyla 3.60 m. mesafede bir işaret aranır.Bu tip boşlukları dedektör ve çubuklar rahatlıkla bulabildiği gibi,üzerinde zıplayarak da çoğu kez ses ve sarsıntıdan da boşluk tespiti yapılabilir.


Ekli dosyayı görüntüle 180714


* Duvar kayada tavuk bir bütün halde resmedilmiş ve şekillendirilmiş ise; Resmin bulunduğu kaya,uzaktan bakıldığında tamamen bir tavuk heykelini andırır. Bunun için iyi bir gözlem yapmak gerekir. Başka yerde tavuk aranmaz. Kayanın kendisi zaten tavuktur. Bu taktirde tavuğun kaya biçiminde gagası tespit edilir ve baktığı istikamette altında define olabilecek taş aranır. Bu taşlar küçük ve büyük olabilir.


* Tek kabartma tavuk bazen, Boynunda çan taşıyan inek gibi müjde ile beslenmiş olabilir. Bazen de tek tavuk içinden harita çıkabilmektedir.* Tavuk ve çevresine serpiştirilmiş muhtelif sayıdaki civcivler;Kesinlikle aile mezarıdır.Civciv sayısınca orada mezar aramak gerekir.Yine tavuk resminin ya da tavuk şekli verilmiş büyük kayanın etrafında civciv sayısı kadar irili ufaklı taş kayalar vardır ve çevrede bu kayalar yatmaktadır.Emanetler parça halinde bu taşların altında bulunmaktadır.Bu tip defineler çok derinde ve kaya taşların tam altında bulundurulur.


* Tavuğun bulunduğu yerde yedi dizili civciv bazen yokmuş gibi görünebilir.Ancak bunlar ışık oyunuyla ya da güneşin yansıtacağı ışığın belirlenmiş saatine hesaplanarak yapılmıştır. Bu tip gizlemeler Anadolu’da çok yerde bulunmaktadır. Örneğin Niğde’de bulunan Sungur Bey Caminin cümle kapısının iki yanında ve sütun başlığı motifiyle işlenen kapı lambasında saçları örgülü iki adet genç kız resmi vardır.Bu iki kabartmalı resim ancak sabah güneş doğması esnasında ve belli bir saat dilimi içinde görülür. Güneşin yön kaybetmesiyle birlikte bir siluet halinde daha sonra silikleşir.Bu tip durumlarda civcivlerin ortaya çıkması için tavuğun işlendiği kayaya güneşin dik vurduğu an tespit edilerek bir saat öncesi ve sonrasında kaya üzerinde gözlem yapılır.Yada mümkün oluyorsa tek tavuğun etrafı su ile ıslatılır. Bu işlem sonucunda ortaya civcivler ya da değişik bir başka işaret veya işaretler çıkabilir. Bu takdirde çıkan işaretin ölçüleri çok önemlidir.Arama buna göre yapılmalıdır.


* Tavuk peşinde sıra ile dizili civcivler varsa ;Burası kapalı mezar olabilir. Bu tip kapalı mezarlar bir tünel yada dehlizin girişi olarak düşünülebilir. Dehlizin devamında civciv sayısı kadar mezar yada dağıtılıp serpiştirilmiş emanet vardır.


* Tek civciv tavuğun sol kanadı altında ise; Motifli kayanın hemen altında mutlak mezar bulunmaktadır.Bu tür mezarlar boş değildir.


* Tek civciv tavuğun sağ kanadı altında ise; Kayanın motifli yüzüne bakılmaz.Diğer(arka)yüzünde yine kayanın dibinde yada altında bir mezar bulunmaktadır. Bunun müjdesi Yalnızca mezara bakılacaktır.


* Civciv var; tavuk yoksa ;Tavuk aranmaz. Çünkü kayanın kendisi tavuktur. Serpiştirilmiş sabit gibi görünen ama sabit olmayan,bir iki kişinin zorlamasıyla kaldırılabilecek taşların altı doludur.Bunlara dikkat edilmesi gerekir.


* Yemlenen tavukta tavuğa yem veren insan;İnsan aslında motif olarak resmin hemen yakınında üstü sivri alt tarafı genişleyen kayadır.Dikkatli bir bakış; bu kayanın adeta bir tavuğa yem atmakta olduğunu görecektir.Burada çok iyi bir gözlem gerekir.Adamın yemlediği civciv sayısı kadar küçük yapılı,yerde yatan taşlar vardır.Bunlar civcive benzetilir.Para bu taşların altındadır.


* Mağara içindeki civcivli tavuk ayrı anlam taşır. Bu tür mağaranın girişi dışarıdadır.Tavuğun giriş kapısı günümüzdeki kümeslerde görüleceği üzere kümese insan girişi için yapılan büyük kapının altına yada yan yana yapılan küçücük bir kapıdır.Öyleyse mağara içinde de tavuk ve civciv bulunursa bu mantık akıldan çıkarılmayacaktır.Bu emanet mağaranın içindedir.Çünkü tavuğun folluğu kümes içinde ve köşededir.Buradaki para da böyledir. Ancak derinlik fazla olabilir. (2 m. civarıdır.)


* Mağara içindeki tavukla beraber bir veya birkaç civciv varsa ve bunlardan birisi kafasını arkaya çevirmişse ;Bu yüzde yüz ikinci bir mağara girişinin varlığına işarettir. Tavuğun yönüne bu durumda kesinlikle bakılmaz. Girişi bulmak için bir su kanalı oyması bulunabilir. Mağara duvarlarında çok dikkatli bir gözlem yapılmalı. En ufak bir detay bile gözden uzak tutulmamalıdır. Bu şekil girişler iki şekilde kapatılmıştır: birincisi horasan uygulamasıdır.Eğer böyleyse burada bir açıklama ile okuyucuya bir kolaylık gösterelim; Sabit ve yerli duvarlardan horasanlı duvarı ayırt etmek için bazen tokmak ve çekiç kullanırız. Kullanılacak çekiç asla demir olmamalı tahta çekiç (küçük balyoz) kullanılmalıdır. Çünkü horasanlı ve sabit kaya üzerine yapılacak vurgularda ikisinin çıkaracağı ses çok farklıdır. En ideal olanı tahtadan mamul bir çekiç ya da balyozun kullanılmasıdır.

İkincisi de yumruk büyüklüğünde taşlar, bildiğimiz harç benzeri karışımla örülmüş ve üstü Horasanlaşmış, mağara duvarlarının tabii haline uydurulmuştur. Burada da yine işaretlerinden yola çıkılarak horasanlı girişin bulunması gerekir. Bu da genellikle bir su kanalı gibi 1-2 parmak genişliğinde oyulmuş şeridin başlangıç ya da bitiş noktasıdır. Bu, mağara içindeki arayış içindir. Dışarıdaki girişin bulunması içinde yine aynı yolla hareket edilir. İçine su döküldüğünde akacak gibi olan mağaranın dışındaki bir su yolu bu giriş kapısını bize verecektir.Bu oymalar bazen çatallı olabilir.En sağlıklı yol,böyle bir su yolu bulunursa bunu en yüksek noktasından çok yavaş bir biçimde yeteri kadar su dökülerek suyun takip ettiği yolun bulunmasıdır. Gözle takip yanıltabilir. Çünkü oyulan su yolu alt eteklere inerken bilinçli olarak çatallandırılmış ve aldatıcı görünüm kazandırılmıştır.Su ise buradaki gerçek yolu takip edecek ve girişi gösterecektir.

Ekli dosyayı görüntüle 180715


* Sırtında civciv taşıyan tavuk varsa; o Civcivde kafasının dönüklüğünün olup olmadığına bakılır.Yoksa 50 metreyi geçmeden ileri istikamette kafa yada bütün tavuk şekli verilmiş bir kaya aranacaktır.Başı geriye yada yana çevrilmişse o istikamette aynı şekilde bakılır.Tavuk ve civciv konusunda şu bilgileri de göz önünde tutunuz: Sırttaki tek civcivde müjde olabilir. Sırttaki tek civcivde harita olabilir. Sırttaki tek civcivli tavuğun çevresi ıslatılırsa kuru iken görülmeyen ek işaretler meydana çıkabilir. 7 civcivli tavuğun ibiği varsa 2-2,5 metre civarında müjdesi olabilir. 7 civcivli tavuğun ana parası 7 adettir. Yada çevredeki 3-5 kişinin ancak devirebileceği kadar büyük çaptaki yerde yatan kayaların altına serpiştirilmiştir.Bu mantık kavimlere göre değişmektedir. Tavuk ve civciv sembolleri düz tarla kenarlarında kaya üzerindedir. Tavuğun üst gagası uzun,alt gaga kısa ise emanet tavuğun baktığı istikamette (50m den az) dır. Şayet alt gaga uzun,üst gaga kısa ise o taktirde yine 50 m.den az bir mesafede ve geri tarafındadır.


Civcivli Tavuk Eşkiya Paraları


Dereden 30 metre ötede büyük bir kayanın üzerinde 3 adet istavroz işareti,1 tavuk ve önünde yumurtası ve tavuk çanağından yem yer vaziyette ise bu eşkiya parasıdır.


Savak başı ark içinde 7 tane civcivli kuluçka tavuk, civcivlere saldıran bir de yılan resmivarsa buda eşkiya parasıdır.


9 civcivli tavuk işareti görürsünüz ufak yavru anasının üzerine çıkmış bir yılan onlara saldırır vaziyettedir ansının üzerindeki yavru horasandır tek bir bizans altını içindedir.


bu dağ. 3 tarafı kaya kesme olup, 9 basamakla üzerine çıkarız 3 basamakla içeriye gireriz. sağ üzerinde oluk basında 9 civcivli tavuk ananın üzerinde bir civciv civcivi yılan kapacak şekilde karsısında bir kız tavuklara yem atar vaziyette. değirmen karsısında derenin öbür yakasında 10 adım oynayan ayı topaldır.ayının topal bacağından 25 adım ileride yarık kaya üzerinde ayının kopuk bacağı mevcuttur. bu kayada 5 civcivli tavuk civcivin birisi ananın üzerinde tavuğun karşısında kartal uçar halde altında 2 kılıç çatık halde, karşısındaki dağda mağara. mağaraya gireriz burası veznedar emin beyin 3. selim han zamanından istanbul soygunundan kalma 111 torba define buradadır ana meblağ budur.


bir mağaraya benzer giriş vardır kapısı batıya bakar içeri girdiğimiz zaman sağ duvarda isa kucağında meryem ana sol duvarda 7 yavrulu tavuk vardır. mağaranın karısında biraz sağında 41 adım ana kayaya oyma bir kuyu vardır . kuyunun ağzındaki kayaya bir çerçeve oyulmuştur. bu kuyunun içine tünel ile tek bir odaya girilir burada 7000 okka altın vardır. bu işi bilen 8 kişiyi katledip kuyuya atılmıştır. kuyu 5 kulaç derinliktedir. değirmenin 41 kulaç doğu üzerinde 1 mezar yapılmıştır etrafı kızılcıktır mezar boştur tünel ile 2 odalı mahsene girilir. mahsenin tamamı bizans hazinesidir .


Orta boylu papaz bu mağaradan dışarı bakar vaziyettedir. mağara içinde 7 civcivli tavuk mevcuttur. Papazlı mağaranın doğu kısmında 2 yılanlı ve 7 halkalı mağara mevcut, bu halkalara katırları bağlıyorlardı, bir bakir mevcut. mağara içinde 2 çember mevcut, bunların yılanın birinin kuyruğunda istavroz işareti, ve 12 civcivli tavuk görürsün, bu civarda 1 civciv tavuğun kanatları altında bu aslında tıpadır, bu tek civciv bolca müjde içerir. burada birde halka işareti vardır halkayı buradan 15 adımda kazarsan deri ile sarılmış bir kitap bulursun.


2 dere suyunun karıştığı yerden biraz aşağıda ana kayaya hark (ark) ile domuzluğu oyulmuş hargın boyu 12 adımdır. bu derenin Savak yerine 9 basamakla çıkılır 1. basamak kırıktır. Domuzluğa yakın sağ duvarın içinde 9 civciv ile bir tavuk, tavuğun sırtı üzerinde bir civciv vardır. sırttaki civcivin baktığı yerden bolca müjde alınır.


Binek taşı vardır. Bu taşın üzerine çıkıp karşıya bakınca küçük bir mağara görülecektir. Bu mağara askıdadır. Kapının yanına kesme bir yol vardır. Mağaranın kapısından iki kişi girecek genişliktedir. bu mağaranın kapısının üzerinde 6 civcive bir yılan saldırır halde, Bunların yanında bakraçlı bir kız resmi vardır. Mağaranın tavanında çatlak, bu çatlaktan sol el ile alınacak bir harita vardır, buradaki bütün hakikatlar bu haritadadır.

Ekli dosyayı görüntüle 180716


Bölgenin belirtisi saçaklı kayadır, bu saçaklı kaya altına 40 at çekilebilir. Buraya at bağlama yeridir, Yağmur yağarsa atların sağrıları ıslanır. Buranın altı taş döşemedir. Ön tarafında 30 metrelik bir uçurum var. Kayanın yanında ağaçlar var bu ağaçlar arasında bir ev kadar kaya var. Büyük malımız bu kayada dır. Bunun güney doğusunda bir avcı ve ceylan resmi vardır. Avcı nişan almış ceylan ona bakar vaziyette bu taşın önünde bir mezar var 7 heybe dolusu variyet burada taşın önünde gömülüdür. Burada 2 mağara vardır mağaraların biri açık diğeri kapalıdır. Kapalı olanın ağzı kemerle çevrilmiş olup üstünde 7 adet delik deliklerin altında kemerli olacak bu mağarada civcivli tavuk var. Altı civciv altında iki civciv sağında iki civciv ise tepesinde toplam 9 civciv bir tavuk olacak. Başındaki civcivin içinde para olup bölgenin nişanıdır.


Tavuk Ayağı


Ayak yapısı dere yapısıyla alakalıdır, 1 dere 3 kola ayrılır tam ortada 3 bakraç takyonus bulunur. bu para eşkiya parasıdır dikkat edin bu paradan 3 yerde vardır.


Diğer tecrübe: Civcivli tavuğun hediyesi tavuğun sırtındaki civcivin baktığı yerdedir, ana parayı bulmak için tavuğun ayağını bulmak gerekir, gerçek mal tavuğun yürüyüş istikametinde olup ters bir civcivle sizi arka tarafa yönlendirir burada kurnaz olun, eğer ayar parmaklarından biri farklıysa yön o taraftır onada dikkat edin.

Ekli dosyayı görüntüle 180710


Diğer tecrübe: Genelde Son nokta işaretidir Mala doğru yürümeyi ifade eder. son nokta burası değilse buradan görülür olmalıdır, 3 tepe varsa bakın hangi parmak farklıysa farklı parmak ile 3 tepeyi eşleştirin malın yeri orasıdır. bu her zaman tepe olmayabilir 3 yaşlı ağaçta aynıdır bu ağaçların 2 si ahlat biri erguvansa mal erguvandadır. bu 3 lerden biri mutlaka farklıdır farklı olan malı verir.

Civcivli Tavuk Define İşaretleri Fiyatları

Değerli defineci arkadaşlarım işaret satşı son dönemlerde o kadar ayküya çıkmış yalanlarki bunlara inanmamanız için böyle bir dip not geçmeyi düşündüm.

Bu yalan sırf işaretin yerini öğrenmek için yapılır, siz işareti gösterdiğiniz an; yok patron yurt dışında, vay efendim burayı biliyoruz buranın parası alındı, yok bu işaretin yanında birde şu işaret olması lazım gibi binbir türlü yalanla sizi ekerler. Onlar için gerekli olan işaretin yerini öğrenmekti öğrendiler gittiler. Ne parası arkadaşlarım bunlara inanmayın böyle bi talepte bulunan olursa bu siteyi referans gösterin bakın 2 dakikada nasıl yan çiziyorlar. Unutmayın bir defineci işareti korumalı ona zarar vermemelidir. bizler birlik olup bu yeni dolandırma modelini el ele verip ifşa edeceğiz. Kalın Sağlıcakla. kaynak Define Sohbeti

Makalenin hazırlanmasında emeği geçen tüm define hocalarına define sohbeti olarak teşekkür ederiz.
 
Son düzenleme:

Cann

Editör
Katılım
6 Kas 2016
Mesajlar
874
Tepkime puanı
232
Puanları
12
Usta 6 civcivli tavugun malì nerde olur..?
 

define_34

Member
Katılım
9 Eyl 2018
Mesajlar
77
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Merhaba Koray Kor Üstat.
Geçmiş bir zamanda bu tavuk civciv isaretine herkesin denk geldiği gibi ben de karsilasmistim. Fakat burda kabatma olan tavuk civciv isareti kayanın altına yapılmıştı. Yani gorebilmeniz için gerekirse kayanın altını kazimaniz gerekebilirdi. Cok eski olduğu için görselleri ne yazıkki bulunmuyor.
Saygılarımla,
 

Cadde

Member
Katılım
3 Eyl 2017
Mesajlar
44
Tepkime puanı
20
Puanları
3
Tek kabartma tavuk bazen, Boynunda çan taşıyan inek gibi müjde ile beslenmiş olabilir . @KorayKor ustam veya diğer ustalarım burda anlatılmak istenen nedir?
 
Son düzenleme:

mayhem

Co Admin
Co Admin
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
5,765
Tepkime puanı
5,326
Puanları
24
Görmek gerek .
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,057
Puanları
24
Yaş
54
Tek kabartma tavuk bazen, Boynunda çan taşıyan inek gibi müjde ile beslenmiş olabilir . @KoRaY Koy ustam veya diğer ustalarım burda anlatılmak istenen nedir?
Özetle ; Boynunda çan taşıyor öylemi?
 

Cadde

Member
Katılım
3 Eyl 2017
Mesajlar
44
Tepkime puanı
20
Puanları
3
Tek kabartma tavuk ,boynuna sarılı birşey var ama çan gibi aşağa bakmıyor boynunun üst kısmında bulunuyor
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,057
Puanları
24
Yaş
54
Tek kabartma tavuk ,boynuna sarılı birşey var ama çan gibi aşağa bakmıyor boynunun üst kısmında bulunuyor
Boynundaki çan ise yakın çevrede bulunan bir kiliseye.
Tavuğun baktığı yönde kayalık var ise kayada gizli bir kasaya.
İstikameti kapalı ise sağ veya sola yönlendirme olarak bir imaya..

Keza fark edilmeyen veya gözden kaçan gizli bir tarafı daha vardır o tavukda..
 
Üst