WhatsApp Güvenli midir?

vakko

Çok sevipte Taptığımız Başlara Taç Yaptığımız....
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
2,306
Tepkime puanı
7,312
Puanları
23


Devlet whatsap konuşmalarına veya yazışmalara yasal yoldan erisemiyor ama istihbaratta çalışan hackerlar sayesinde ulaşabiliyor
Ergenekon nasıl çöktü ? Sahte ıslak imza makinesiyle. İstihbarat hackerlerle değil ispiyoncularla bu işi yapıyor.​
 
Son düzenleme:

akıltopağı

Operatör
Katılım
8 Eki 2019
Mesajlar
1,076
Tepkime puanı
927
Puanları
17
WhatsApp üzerinden mesajlaşmak veya sesli görüntülü konuşma ne kadar güvenlidir? Devletin bu mesajlara ve görüşmelere erişme imkanı var mıdır sizce? Malum define ile ilgili konuları şebeke üzerinden konuşmak biraz sakıncalı.
Sen yinede güvenme.!
 

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
6,666
Tepkime puanı
9,204
Puanları
24
Bir arkadas mesaj atmisti bana.
Cumle icinde kls yasmis.
Cumlenin gelisine de baktim, cozemedim.
Dedim "kls" ne demek?
Dedi abi Kilise anlasilmasin diye kls yazdim dedi.
Aman Kardasim benimle yazisirken acik yaz.
Ben kapali yaziyi sevemem ve korkarim dedim. Kiliseyi izah ederim, sorunda olmaz, amma kls yi anlatamam dedim...

Define kulturu tam olusmadigindan,
ne yapilsa muhakkak acik verilir.
Profesyoneller haric.

Demirden korkan trene binmez.
Trene binende sari cizgiyi gecmesin :))
Cizgiyi gecen raylara duser.
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
bana watsaptan sahte bir heykel atan arkadasin evi iki gun sonradidikdidik aranmis polis tarafindan.hicbiyer guvenli degil.
 

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
Bir rivayete göre telefonun kamerasından da izleniyoruz.Üstelik telefon kapalı olsa bile. ?
 

Karacasan

Aktif Üye
Katılım
1 Eyl 2018
Mesajlar
145
Tepkime puanı
156
Puanları
7
İşin içinde teknoloji varsa güvenli olduğuna asla inanmam.
 

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
2,791
Tepkime puanı
3,584
Puanları
23
Konum
Galatia
Hükümetin Hazırladığı 62 Maddelik Torba Yasa Taslağında Neler Var?
Konuyla alakalı kısmı sizlerle paylaşmak istiyorum;
Sosyal ağlara kısıtlama

Taslağın 56. maddesinde ise sosyal ağ sağlayıcılarına dair düzenleme getiriliyor. Bu değişikliklerle internet kullanıcılarının verilerine ulaşılmasının ve sansürün önü daha fazla açılıyor. Yasa teklifi kabul edildiği takdirde yeni düzenlemeler şöyle olacak:

* Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yer sağlayıcıların kanun kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini denetlemek için gerekli gördüğü takdirde olay mahalinde de inceleme yapabilecek veya yaptırabilecek.

* Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, BTK ve adli veya idari makamlarca gönderilecek tebligat, bildirim veya taleplerin gereğinin yerine getirilmesi ve kişiler tarafından yapılacak başvuruların cevaplandırılması için yetkili en az bir kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek.

* ¶ ( Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye'de temsilci olarak belirledikleri bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilir bir şekilde internet sitelerinde yer verecek. Eğer temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğü yerine getirilmezse, sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 59 oranında daraltılması için BTK sulh ceza hâkimliğine başvuracak. )

*¶ ( Kararın ardından 30 gün içerisinde yine temsilci belirlenmezse sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliği yüzde 95 oranında daraltılacak. )

* Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, içeriklere yönelik olarak kişiler tarafından yapılacak başvurulara da, başvurudan itibaren en geç 72 saat içinde cevap vermekle yükümlü olacak.

*¶ ( Eğer cevap verilmezse sosyal ağ sağlayıcısına 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası kesilecek. Sosyal ağ sağlayıcı, kendisine bildirilen içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararlarını uygulayacak ve başvurulara ilişkin istatistiksel ve kategorik bilgileri içeren raporları üç ayda bir BTK'ya bildirecek.)

* Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt içi veya yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Türkiye'de barındırmakla yükümlü olacak. Bunu yerine getirmeyenlere, bir milyon Türk lirasından beş milyon Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.

* Hukuka aykırılığı hakim veya mahkeme kararı ile tespit edilen içeriğin sosyal ağ sağlayıcıya bildirilmesi durumunda, bildirime rağmen 24 saat içinde içeriği çıkarmayan veya içeriğe erişimi engellemeyen sosyal ağ sağlayıcı, doğan zararların tazmin edilmesinden sorumlu olacak. Yani eğer içerik kaldırılmazsa bundan böyle sadece içeriği üreten değil, onun yayınlamasına ve yayılmasına olanak sağlayan da cezalandırılacak.
¶ Görüldüğü üzere bugüne kadar güvenli olan watsap bu torba yasa meclisten geçtikten sonra guvelirligini tamamen kaybedicek. Şimdi bu haber eskinin diyecek olan olursa 09.04.2020'nin haberi.
 
Üst