yamyam millet den enstantaneler

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,648
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Bu videoda ise yemek sitesi yazar ablamiz canli ahtopot yerken ahtopotun onu yemeye baslamasi konulu icerik..
not: bir buyugum derdiki bu dunyada hayvanlara neyaptiysan aynisinida obur dunyada onlar sana yapcekmiş....peki binek hayvanlari ile munasebet kuranlarin haali ne olacak atın intikami mi

 

Mushap

Editör
Katılım
26 Eyl 2018
Mesajlar
719
Tepkime puanı
484
Puanları
9
İmân, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi imân ve duâdır. Küfür, insanı gayet âciz bir canavar hayvan eder.

Kanuni Sultan Süleyman, devlet işlerinden arta kalan vakitte Topkapı Sarayının bahçesinde ağaç yetiştirmekle meşgul olurdu. Birgün yetiştirdiği meyve ağaçlarını karıncaların sardığını gördü. Ağaçlara zarar veren karıncaların itlaf edilmesini ve karıncaların bürüdüğü ağacın kesilip kesilmemesi hususunu bir tezkîre ile Şeyhülislâm Ebussuud Efendi’ye sordu. Hemde öyle şairâne bir dil ile sordu ki;

Dırahta ger ziyan etse karınca
Günâhı var mıdır ânı kırınca?

(Eğer karınca ağaca zarar veriyor, onu kurutuyorsa, karıncayı yok etmenin bir günahı var mıdır?)

Ebussuud Efendi, zamanın şeyhülislâmıdır. Kanuni’ye hoş görünmek için, karıncanın ölmesinden ne olur padişahım, diyebilirdi, fakat o, ince bir nükteyle bakın ne diyor, bu da sanatkâr bir padişaha sıradan bir cevap değildir:

Yarın Hakk’ın dîvânına varınca
Süleyman’dan hakkın alır karınca...

Videoyu sonuna kadar izleyemedim ama açıkça görünüyor ki iman olmayınca hayvan bile olamaz insan.
 

ersen0010

Bilgili Üye
Katılım
24 Mar 2015
Mesajlar
346
Tepkime puanı
486
Puanları
11
Ne hastalık geliyorsa bu çinlilerden geliyor şerefsizlerin yemediği bi b.. yokki yeterki hareket eden bişey olsun böcek hayvan farketmiyor. Gerçi cenin yiyen milletten ne beklenirki. Allah yinede çok veriyor.
 

KULT

Aktif Üye
Katılım
12 Ağu 2019
Mesajlar
177
Tepkime puanı
419
Puanları
9
Ustam tabiki bu videolar bize ters geliyor ( yemek kültürümüze). Ama sadece biz uygulamıyoruz diye bı kalemde karalamayalım. Mesela istakoz canlı canlı kaynar suya atmazsan eti kayış gibi ve lezzetsiz olur yenmez. Ahtapot daha canlıyken kayalara çarpa çarpa vurarak öldüreceksin ki eti yumuşak olsun. Yada hepimiz en az hayatında bir kez bile olsa balığa gitmişizdir. Balık daha güzel saldırıp yakalanıyor diye solucanı, karidesi, sülünezi, kurtları canlı canlı iğneye geçirmiyormuyuz. Yada hintlilerin taptığı ve tanrı olarak kabul etiği sığırları mangal üzerinde cozurdata cozurdata mideye indirmiyormuyuz. Daha sakatatlara düşkünlüğümüzden bahsetmiyorum bile. Yani ustam videodakiler tamamen kültür ve yaşam tarzından ibarettir. Yani çokta büyütmek lazım. Dövelim ama döverken küfür etmeyede gerek yok.?
 

melhame

Member
Katılım
9 Kas 2019
Mesajlar
40
Tepkime puanı
72
Puanları
4
Usta yoksa yecüc mecüc dediğimiz bunlarmı. Karanlık mağarmağaralarda yetişen yaşayan yarasa ve bunlardan bulaşan virüsün kısa zamanda dünyayı birbirine katması. Yada siyonistlerin kıyamet alametlerini öne çekmek için bir senaryo bu çin.
 
Üst