yanlis tespit bagdatdan donermis...

Nasip34

Bilgili Üye
Katılım
18 Kas 2017
Mesajlar
216
Tepkime puanı
34
Puanları
5
İzninizle (çok daha mühim olan) başka bir pencereden bakmaya dikkat çekmek istiyorum... Bizim milletimiz nereye gidiyır böyle? 2 bin küsur kamyon hafriyat, 40 m derinlik vs yani yeter ki haber niteliği taşısın diye her türlü yalanın iftiranın normal görüldüğü bir topluma dönüştük. Çocuklarımıza bir an önce yalanın Allah katında çok çok kötü birşey olduğunu, sıkıntıdan kurtulmak için bile yalan söylemek yerine yarın mahşerde 2 yanağımızı kulaklarımıza kadar makasıyla kesip duran bir meleğin görevlendireceğini (buhari hadisi şerifidir/sahihdir ve sayfalarca uzundur) öğretmemiz gerekiyor. Eğer gerçekten onları seviyor isek... Öyle bir gafil toplum olduk ki maalesef en azından otoritemiz altındakilere sözümüz geçerken harekete geçmeliyiz. Müslüman (nefsinin ağır tutkusuna yenik düşer) hırsızlık yapar, zinaya düşer ama yalan söylemez hadisi şerifini öğretmeliyiz. Çünkü yalan küfürden bir şubedir. Küfrün sözlük anlamı örtmek, perdelemek demektir. Yalanda sanki kafirlerin iman hakkikatlerini örtmeye çalıştığı gibi hakkı örtmektir.
Günlük koşuşturmamızda herkesin yalan bile görmediği "abi 5 dakikaya/yarım saate ordayım" gibi sözler bile amel defterine yalan olarak kayıt altına alındığını çocuklarımıza, ciğer parelerimize belletmeliyiz.
Sıkıntıdan kurtulmak için yalana sarılmaktansa, doğruyu söyleyerek düşeceğimiz 100 kat sıkıntıyı göze alan sorumluluk yüklenen mert karakterli olmayı evlatlarımıza gerekirse her hafta telkin etmeliyiz. Zira Allah doğrunun yabındadır, kısa vadede sıkıntı olsa da uzun vadede mutlaka çevresinde aziz eder Mevla onu...
Güven kazanmanın yıllar alan, ama yıkıldıktan sonra asla bir daha eskisi kadar olamayan çok yüksek bir erdem olduğunu bilmeliler... Sonsuz şükürler olsun ki kendisine saat sorulduğunda dahi yalan hudutlarına girebilir diye yuvarlamadan 7.16 ise 7 çeyrek demeye çekinen yiğit şahsiyetler gördüm. Ama günümüzde özellikle ahlağını yalan entrikalardan alan dizilerle büyüyen çocuklarımız bu örnek şahsiyetlere belki hiç şahit olmayacaklar. Bizler de yardım etmezsek onlara kim hakkı gösterecek? Hakkınızı helal edin ama bu muhasebeyi hepimiz elimizin altındaki canlarımız için en kısa zamanda yapmalıyız.
 

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
Özellikle haber muhabirleri dikkat çekmek için abartı işine çok başvuruyor.Canlı şahidim.
 
Üst