Üstadım merhabalar, her ne kadar bu forumda ismimizin yanında yeni üyede yazsa bu işte oldukça eskiyim. Definenin bol olduğu bir şehirde ikamet ediyorum. Defalarca kez hocalarla arazide, köylerde veya araziden uzak bir yerde çalıştım. Bu hocaların cinniler ile bağlantıları vardır. Arazide ve araziden uzak bir yerde size arazinin eski halini, eski düzenini hatta sizin geçmişinizi anlatırlar çünkü cinnilerin ömrü 1500 yıl civarındadır haliyle geçmişi bilirler. Yanında ki cinni(gayri müslim)bu bölgenin eski halini hocaya tarif eder oda size anlatır sizde büyük bir şaşkınlıkla dinlersiniz bu adam işi biliyor dersiniz. Arazide cinniler(gayri müslim) hocaya bazı noktalar gösterir bu noktalarda define olduğunu hatta bazen kaç kilo olduğunu söylerler. Müslüman cinnilerin böyle birşey söylemeleri caiz olmadığından ve şerri hükümlerle hareket ettiğinden onlar söyleyemezler söyleseler dahi yine doğruyu söylemeyeceklerdir. Özetle net olarak söylüyorum hiçbir cinni define yeri vermez, hocayla define yeri bulamazsınız sizi sadece oyalarlar. Ancak defineye özel cinniler vardır. Onlarlda bizim gibilerdir hepsinin alanı, yetkisi, yeteneği farklıdır. Define cinnileri yeri bilirler ancak onlarla da ülkemizde iletişime geçip hükmedecek hoca sayısı bir elin parmaklarıni geçmiyor. Bunlara ek olarak bazı yöntemlerde vardır; buğdayla, hurma ağacıyla, bazi vefklerle (ha harfi, şin harfi), horozla, kağıda yazılan bazı şeylerle keşif yöntemleri var. Ancak bunların teferruattı çok detaylı ve tehlikeli olduğu gibi uygulayan kişi ilim sahibi olmadığı sürece keşif yapılamıyor diye biliyorum.
Tavsiyeme gelince işaretlerin dilini, azınlıkların tarihini, yaşadığı yerleri, kiliseleri vs.. öğrenin arayacağınız alanı daraltıp iyi bir dedektör ile arama yapın. Nasibiniz bol olsun.