KOTYORA ustanın konusu tekrar gözden geçirmeye değer
http://www.definesohbeti.com/showth...-(1894-Ermeni-Patrikhane-Kayıtlarından)/page2
Birşey diyemem.Hititli ustam kirsehir ilinin mucur ilcesi tam bir ermeni yatagi.. Diyebilirimki asli ermeni olanlarda var.. Mucur yer alti sehrini duymussunuzdur. Bu yer alti sehrinin bir kolu 22km olan kirsehir merkeze dayanir. Bir kackere restore edilsede tanitimdan dolayi ilgi az.. Hatta artik ilgilenmiyolarda kimse.. Sorum su ustam bukadar ermeninin yasadigi ve yerin altina sehirler yapildigi bu canim mucurda sadece 1 kilisenin oldunu duydum cocuklukta. Kilisenin ustunde ev var sahibide mali bulmus dediler ta ozaman.. Baska kilise olma ihtimali yokmu. Bu listede gozume carpmadida saygilar hititli ustam listen super olmus eline emegine saglik...
..
usta ellerine emeğine sağlık yazdıklarının yaşadığım bölgenin içinde geçen bútún bólgeyi avcumun içi gibi biliyorum çok işe yarıyacak inşallahElime gecen liste bu kadar ustad.
Karsta vardır sanırım ama eski isimlerle yazılmıs cok yer.
İyice kontrol edersen bulursun sanırım.
KArsın olmaması mümkün digil ermeni varmıs cokca o tarafta bildigim kadarıyla.
Tokad Sanjak - Chiftlik village - St. Hakob Church, 1247 yazıyor tahmin ettiğim gibi bizim köy ama neresinde onu anlam veremedim konum olarak
![]()
Anadolu'nun Çok Kültürlü Kültürel Mirası / Hrant Dink Vakfı
turkiyekulturvarliklari.hrantdink.org
haritayı paylaştım hangi ilde olduğunu duyduysanız haritadan yaklaştırıp bakınSelam ,,, DOM kilisesi hakkında bilgi varmı