azadibb04
Member
Merhaba! Ramazandan önce bir vadide delta pulse 3s ile rastgele arama yaparken makine yaklaşik 25 metre uzunlukta bir alanda hiç susmadan ötüyordu. Bir daha cihazi sifirlayip baktim. 1x1 başlikla sürekli ayni yerde durmadan ötüyordu. Defalarca farkli yönlerden ayni yere doğru geldik. Ayni şekilde ötüyordu. Delta pulse 3s bugüne kadar nerede öttüyse illaki bir şeyler çikardim. Boşa öten bir cihaz değil. Kullanmayi bilmek lazim.bölge eski yezidi köyü. Ermeniler de kullanmiş. Köylü ortaklarim oranin 50 metre doğu tarafinda büyük bir kayada işaret olduğunu söylediler ama bazi köylüler işaretin altinda bir şey vardir belki diyerek işaretin olduğu yeri murçla kirmişlar. Gidip baktim kirilan parçayi yerine koydum. Baktim ki tam makinenin öttüğü yer işaretlenmiş. Makinenin öttüğü o bölgede 5 adet de tuz kuyusu vardi. Tuz kuyulari da işarette belliydi.resmen bölgenin haritasi çikarilmişti. Işaret çok büyük bir kayanin üzerine murçla yapilmişti. Neyse kepçe getirip bati yönünü kazdirdik. Su çikti.su yerden kaynamiyor. Doğu tarafi yüksek olduğu için o taraftan sizma yapiyordu yanlardan. Suya kanal yapip kazmaya devam ettik. 6 metre falan kazmamiza rağmen bir şey çikmadi. Suyun meyli batiya doğruydu. Biz de bati kismini kazdik. Ben şimdi ustalarima sormak istiyorum. Su makinenin sinyalini yakaladiği metalin oksitini toprakta suyun akiş yönü olan bati tarafina yaymiş olabilir mi?