Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bu kaplumbağayı neden ortadan ikiye bölmüşler. Buda iki odamı iki mahsenmi artık ne anlama gelir ustalarımız yardımcı olacaktır.
Çok ilginç cidden keşke biraz ugrasşan ortayi açsan
tüm kayayi oymuslarmi bölmek için, yoksa direk koparmislarmi tam ortadan bir mil çaksan ne olduğu çıkar
bölünen mesafeyi de ölç iki yarının arasını yani
not et bir kenara biri sorabilir !
Kardeşim öncelikle burayı bir kontrol et ve oraya gidice kesinlikle üstten görünüşününün resmini çekmeyi unutma. Çünkü bu iki parçanın birleşimi üstünde bir harita barındırıyor. Bunun da çözümü için ıslak resim çekmen lazım. Bunun malzemesininde bu resmin solundaki ormanda kapalı bir mağarada olduğunu düşünüyorum
Dostum kıç taraflarını 1 er metre aç eğer kuyruk çıkarsa suyu temsil eder kuyruk yoksa kara kaplumbağasıdır. Kuyruk yoksa önce tospaların etrafını altını inceleyeceksin en fazla 5 metre önünde yada 5 metre arkasında olur. Müjdesi olur yumurta şeklinde taşlarda sikkeler saklanır yakınlarında yoksa baktığı yönde büyük kaya parçası yada toprak yığma ufak tepecik olur yumurtaları oradadır. Baktığı yönde kapalı mağara bulursan mezarıda malzemeside içindedir.Benim anladığım ise senin tospanın biri mefta kafasını uçurmuşlar. Büyük ihtimal mavi okla gösterdiğim yerde arkada yumurtası var diğeri ise mezarı ve malzemeyi gösteriyor. Tospaların işlemi zordur uğraştırır biraz zaman harcayacaksın arazide . Rast gelsin.
iki kaplumbağa
güzel işaretler
biri küçük
biri büyük
küçüğü dişi
büyük olanı erkek olarak ele aldığımızda
küçük olan kısmen toprak altında
yani yumurtluyor
erkek olan ise yanında koruyucu olarak duruyor
dolayısı ile küçük kaplumbağanın hemen arkası diyorum
ikinci bir yorum ise
mayhem ustama katılıyorum
küçük olanın başı daha yere yakın. karşısındaki kaya
büyük olanın kafası daha ileriyi gösterir gibi karşısındaki kaya derim.
ayaklarının ve kuyruklarının olmaması
küçük kaplumbağanın yarısının olmaması yorumları olumsuz etkiliyor