Bir konuda yardıma ihtiyacım var; eski yerleşim yeri olan çokça mezar bulanan bir yerde üzerine kayrak taşı örtülmüş 10 cm çapında bir delik var ve bu delik 4 metre kadar aşağıya gidiyor, sizce ne olabilir?
selamlar serkancan arkadaşın dediklerine katılıyorum sadece ek olarak deliğin yanında dumanlı bir ateş yak (sigara olabilir) dumanı çekip çekmediğine bi bak
rast gele
kayanın olmadığı yerdeki delikler yabani hayvanların barınağı sayılır. Ustamızın sormak istediği şey; düz arazi altında kayada delik mi var ? Yoksa delik toprakta mı?
Ayrıca arazi yüksek bir yermi? Arazinin çevresinde dere, akar, ırmak ya da kurumuş dere yatağı varmı? 4 metre olduğu sonucuna nasıl vardınız? Ölçtünüz mü ne ile ölçtünüz? devamı olup olmadığı hakkında kesin bir bilginiz var mı? Yaptığınız çalışmayı baştan bir anlatırsanız belki yardımcı olabilir ustalarımız.
4 metre toprakta olsa yağmur çamurla çoktan kapanırdı. Siz herhalde iple taş falan mı sarkıtıp 4 m dediniz? Arazi sizin mi, tarla sahibi yakın zamanda su sondajı vurdurmuş (bir kısmı kapanmış) olabilir mi? Resimsiz herkes afaki konuşmak zorunda kalıyor... Çubukla boşluk bakın ve kamera salın en mantıklısı.
Peki duzluk bi alansa neden acip bakmiyorsun veya aşağiya inmiyorsun resim yok detayli bi bilgi yok kardeş kim neye göre yurum yapacak bu şekilde detayli bi bilgi alamasin
SELAMETLE
fotoğraf eklemen sana daha yardımcı olabilir enazından ustalar gördükleri bir şey üzerinden yorum yapar ve buda sağlıklı olur. dediğin şey bir havalandırma deliği olabilir eski bir yerleş yeri çubukla boşluk bakmanı tafsiye edrim selametle.