Taş Bu Şekilde Nasıl Duruyor .

Gustavo

Member
Katılım
13 Ocak 2020
Mesajlar
30
Tepkime puanı
33
Puanları
4
Ekli dosyayı görüntüle 276415

bu kayanin ustu ayri alti ayri katmanlardan olusuyormus. zamanla alttaki kaya yapisi daha zayif oldugundan yuke dayanamamis ve yavas yavas kirilmis. oyle olsa bile cok eski zamanda bile altinda epey bosluk varmis.
1.yukaridaki sebeple ve kayanin kendi tonaji bindirme olma olasiligini azalttigindan tamamen dogal olabilir.
2. ilk resmin sag ust kosesinde yapi izleri oldugundan bir giris icin kaya tuzagi olarak degerlendirilebilir. boyle bir durumda bunun bosluk tespiti ile bulunmasi gerekir.
3. buyuk bir anit olarak simgelenmis olabilir. yine bu cevresinde bir mezar suphesi uyandirabilir.

iste bu sebeplerle tespite dayali calisma alani olarak degerlendirilebilecek bir yer olarak goruyorum.... Rastgele.
DEĞERLİ yorumunuz beni ziyadesiyle memnun etti.çevredeki yapı izlerini yaşam kalıntılarını ve çevrenin zenginliğini göz önünde bulundurduğum için öncelikle aklıma gelen sizin yazdığınız 3.madde oldu.ama hiçbir ihtimali göz ardı etmemek lazım.arge çalışmalarını ilerlettigimizde boşluk alırsak onun da fotoğrafını çekip size atarım.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,649
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Öncelikle şunu belirteyim kesinlikle alınma darılma olmaz bende size ustam dedikten sonra iş bitmiştir.ben geçen hafta virüs yasağından dolayı fırsat bulup arge çalışması başlatmıştım.sizde takdir edersiniz ki dışarı çıkmak büyük bir cesaret istiyor.yasak olmasa bile.ayrıca konunun geçtiği yer benden 130 km uzakta bir yer sizde takdir edersiniz ki hergün gidip gelemiyorum.a

Elbette ki alınmaca darılmaya yok.sizde takdir edersiniz ki hastalık var insan dışarı çıkmaya korkuyor.ayrıca mekan benden 130 km kadar uzakta hergün gidip gelemiyorum.ilerleme kaydettiğim zaman zaten sizinle paylaşacağım ve daha değerli bilgilerinizden istifade edeceğim.benden kurtulacağınızı düşünüyorsanız boşuna hayal kurmayın derim ustam
Coktesekkur ederim bolnasipler kolay gelsin herturlu destek ve adres vericem
 

Gustavo

Member
Katılım
13 Ocak 2020
Mesajlar
30
Tepkime puanı
33
Puanları
4
@Gustavo kardeş!! Ustalarım ellerinden geldiğince sana yardımcı olabilmek adına fikirlerini beyan etmek için birbirinden değerli yorumlarda bulunmuşlar. Kaya her an devrilecekmiş gibi çok tehlikeli duruyor.Mezar odası varsa giriş muhtemelen bu kayanın altından da olabilir.Eğer burası ile ilgilenip araştırma yapmada kararlı isen ilk önce bu tehlikeyi ortadan kaldırman gerekli. O kaya kendiliğinden oraya gelmedi herhalde özellikle o taşların üzerine koyulmuş gibi duruyor.Bunun için ilk önce o kayayı devireceğin tarafı hesaplayıp o noktaya 1 mt derinlikte çukur kazman olmalıdır. Çalıların yan tarafı çukur için müsait gibi görünüyor.Eğer paletli ile çalışma durumu müsait değilse 2 tane güçlü iyi bir kriko senin işini görür.Krikonun birini ön taraftan diğerini yan taraftan vurduktan sonra dikkatli bir şekilde kaldırıp kazdığın çukur tarafına doğru yatmasını sağlayabilirsen alt tarafınıda inceleme fırsatın olabilir.Rastgele..
Valla halen arge arastirmasindayim.kesin emin olmayana kadar tırnağımı kimildatmiyorum ama emin olursam o zaman o iş bende .DEĞERLİ yorumunuz için çok teşekkür ederim o aşamaya gelirsek sizin söylediğiniz yöntemi uygulayacagimdan emin olabilirsiniz.
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,608
Tepkime puanı
6,932
Puanları
24
Ne yapmamız lazım nereyle uğraşalım:)
Tuzaklanmış yada doğal aşınma ile oluşmuş,
burada bence çalışma alanını genişlet, boşluk testi ile beraber %100 değerli testine tabii tutalım ki yaptığımızına değsin, ayrıca fotoğraflama çalışmalarını çoğalt.
Son viraja gelindiğinde bu mega kütle buradan nasıl oynatılırı sonra hesap edersin.
Önce can sonra????
?
 

Trakyalı81

Yorumlarım 2863 sayılı kanun çerçevesindedir.
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1,332
Tepkime puanı
2,815
Puanları
23
Konum
Tekirdağ
Valla halen arge arastirmasindayim.kesin emin olmayana kadar tırnağımı kimildatmiyorum ama emin olursam o zaman o iş bende .DEĞERLİ yorumunuz için çok teşekkür ederim o aşamaya gelirsek sizin söylediğiniz yöntemi uygulayacagimdan emin olabilirsiniz.
Benim bildiğim arge aşaması 1 tanedir o da metal ve boşluk tespitidir :)
Uzun uzun taşı toprağı koklayıp öyle miydi yoksa böyle miydi diye kafa yoranlar bir cephede, metal ve boşluk tespiti ile sınırlar cizilip noktalanan yerin girişine hangi işlemi,kimle,nasıl ve ne zamanı kararlastiranlar diğer cephededir.
Siz arge işleminde hangi tarafa kendinizi yakın hissediyorsunuz ? :)
 

Kafkaslı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
3 Nis 2016
Mesajlar
2,909
Tepkime puanı
3,664
Puanları
23
Hikmeti ilahi isterse mevlam bosluktada durdurur dunyanin durduğu gibi mübarek
Bence taşa hiç elleme her şey doğal bana göre mübarek
 
Son düzenleme:

Metalicvoice

Operatör
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
1,320
Tepkime puanı
1,857
Puanları
23
Konum
Merkez
Hikmeti ilahi istetse mevlam bosluktada durur dunyanin durduğu gibi mübarek
Bence taşa hiç ellene her şey doğal bana göre mübarek
Ekli dosyayı görüntüle 276535
Bunun gibi... Ama bu fotomontaj.:)
muallak tasi diye paylasip duruyorlar. halbuki o tas kapali mekandadir ve hamileler hayret ile cocuklarini dusurmesinler diye yerden destek koymuslardir. rivayet odurki Hz. Peygamber sav efendimiz miraca yukselirken bastigi tas onunla beraber yukselmeye baslamis bunu farkeden efendimiz yerinde kal demis ve tas boylece havada asili kalmistir...
 

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Katılım
5 Eyl 2017
Mesajlar
1,670
Tepkime puanı
1,704
Puanları
20
Konum
Sirbistan
DEĞERLİ DOSTLAR bu taşı kendim gördüm fotoğrafladım kayanın dibinde sadece bir kiriş var taşın dibi her tarafı boşlukta etrafını gezdim dayandığı başka bir yer var mı diye vallaha yok.sizce ne anlama geliyor.değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.saygılar....Ekli dosyayı görüntüle 276402Ekli dosyayı görüntüle 276403Ekli dosyayı görüntüle 276405Ekli dosyayı görüntüle 276406
Ekli dosyayı görüntüle 276542
 
Üst