3 murç izi carpi hemen yanında ok

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bir abimizin sözü geldi aklıma üç olan yerde mangır olur derdi. O çarpı dediğiniz pek belli olmasada öyle son nokta falan değildir. O sembolde zamanla haç olarak kullanılmıştır. Sevgili Ustam işin burada değil. Ya. ok yönünde ya da okun ters istikametinde araştırma yapman gerekli. Bunun mesafesi yerine göre değişir . Kim şu metrede derse ya atıp tutturur yani kesin ölçüyü kimse bilmez. Bu tür işaretler yön tayin edici işaretledim. İki yönlü çalışır ön tarafa gitmeyi yada geriye gitmeyi anlatır. Gördüğümüz örneklerde böyle idi ve sağlam kaya mezarları mevcut idi. Tabiki dönem yemişlerdi. Su geçiyor ise dediğim yönlerde yada çeşme olabilir kanallı yada sunaklı kayalara dikkat et.

kanuykusu

Member
Bir abimizin sözü geldi aklıma üç olan yerde mangır olur derdi. O çarpı dediğiniz pek belli olmasada öyle son nokta falan değildir. O sembolde zamanla haç olarak kullanılmıştır. Sevgili Ustam işin burada değil. Ya. ok yönünde ya da okun ters istikametinde araştırma yapman gerekli. Bunun mesafesi yerine göre değişir . Kim şu metrede derse ya atıp tutturur yani kesin ölçüyü kimse bilmez. Bu tür işaretler yön tayin edici işaretledim. İki yönlü çalışır ön tarafa gitmeyi yada geriye gitmeyi anlatır. Gördüğümüz örneklerde böyle idi ve sağlam kaya mezarları mevcut idi. Tabiki dönem yemişlerdi. Su geçiyor ise dediğim yönlerde yada çeşme olabilir kanallı yada sunaklı kayalara dikkat et.
Teşekkürler kardeşim yorumun icin

kanuykusu

Member
Üc olan yerde derken ne demek istediğini anlayamadım kardesim

sanal defineci

Bilgili Üye
abi haçlı,tapınakçı mezarı...yolda birileri gondiklemiş adamı...apar topar gömmüşler taşın dibine...boşuna da mezar falan açmayı deneme,hrıstosların mezarında eşya falan olmaz.. ...ormanlık alandaysa zaten kemik falanda kalmaz kesinlikle...bazı arkadaşlar resim falan yolluyor ,burda adam gömülmüş falan diyoruz..yani ölü defnedilmiş..arkadaş sonra diyor ki ama hiç kemik çıkmadı...yahu dağın başına gömersen adamı kemik kalırmı..hele ki ormanlık falansa...kurt,tilki,çakal,sansar,porsuk,hatta tarla faresi bile kemiklerini iliğine kadar yer kemirir... toplu mezarlık alanı olacak ,çevrede yerleşim,kedi,köpek olacak...anca o zaman kemik kalır...mezarlığın etrafına boşuna duvar,tel örgü çekilmiyor...yada birbuçuk,iki metre derine gömeceksin,kokusu çıkmayacak ki leşçiler bulmasın....

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Ben bir insan yüzü görüyorum.Bunadım mı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 311997
Ustamın mesajına katılıyorum. Benim de ilk dikkatmi çeken silüet oldu. %90 silüetin ön alt kısımdan girişi vardır. Eğer yatık D işareti görürseniz girişi kesinleştirmişiniz olur, yatık D dediğim oval kısım alta bakar şekil de ve üst tarafı düz olan kısım. Hristiyan mezarında eşya olmaz kısmına katılmıyorum çünkü hiçbir inanç birden tüm ananelerini uygulamaya başlayamadı inanmaya başladığı inancın. Mesela müslümanlar bile hâla mezar mermerlerine sunak oyması yaptırırlar. Şimdi o oymaların kuşlar su içsin diye yapıldıgına dair safsatalar var ama bu toplumun hâla ezoterik olarak kendi inanç biçimini yansıttığı bir yöntemdir.

sanal defineci

Bilgili Üye
ben hristiyanların eşyasıyla gömülenine pek raslamadım.varsa da çok nadirdir...yani mezardan put çıkmayacak,ziynet çıkmayacak,vazo olmayacak,gözyaşı şişesi,esans şişesi olmayacak....zırh ,kılıç,balta,kama olmayacak.dünyaya geldiği gibi dımdızlak...

R00T

Profesyonel
Co Admin
X ve ok girişi temsil eder . Her zaman bu kadar kesin net yazma fırsatım olmuyor . Eğer x değil haç ise bir şarlak yakında bakman gerekebilir.ufacik şelale.

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
ben hristiyanların eşyasıyla gömülenine pek raslamadım.varsa da çok nadirdir...yani mezardan put çıkmayacak,ziynet çıkmayacak,vazo olmayacak,gözyaşı şişesi,esans şişesi olmayacak....zırh ,kılıç,balta,kama olmayacak.dünyaya geldiği gibi dımdızlak...
kilise mihrabının önüne gömülmüş papazların mezarlarından neler çıktığına haberler de olsun rastlamadın mı?