*** Başakşehir'de mağara ve tüneller bulundu ***

edirne22

Editör
İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu
İstanbul Başakşehir'de bir inşaat çalışması sırasında mağara ve kanal bulundu. Polis ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 2

Başakşehir Altınşehir Mahallesi’nde yapılan bir inşaat kazısı esnasında işçiler yer altında odacıklar ve kanallar olduğunu far etti. İşçilerin fark etmesi üzerine ekiplere haber verildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken inşaat çalışması durduruldu.
2/ 7
İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 3

Yer altında bulunan odacıkların ve kanalların sokak altından diğer evlerin altına doğru ilerlediği de mahalle sakinleri tarafından iddia edildi. İnşaat sahası ve çevresi dron ile havadan da görüntülendi.

3/ 7
İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 4

“Böyle bir şeye şahit olmadık ama büyüklerimiz duymuşlar. Bizde de merak uyandırıyor”
Mahalle sakinlerinden olan Furkan Yıldız, “ Kazı çalışması esnasında bu tarz şeylerle karşılaşıldı. Burada tarihi bir kanal olduğu söyleniyor. Herhangi bir problem olmaması açısından inşaatı durdurdular. Biz daha önce böyle bir şeye şahit olmadık ama büyüklerimiz duymuşlar. Bizde de merak uyandırıyor belki benim dükkanımın altında da vardır. Herhangi birinin girişine izin verilmiyor burada 24 saat nöbet tutuluyor şuanda”İfadelerini kullandı.
4/ 7

İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 5

“Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor bize hatta “
Başka bir mahalle sakini olan Şahin Aydın ise yaşananlarla alakalı, “Ben 72 yaşındayım 68 yılından beri aynı mahalleden oturuyorum. Biz zamanında duyuyorduk kanal olduğunu biliyorduk. Mahallenin altından geçen. Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor. Bize hatta içerisinden gidenlerde olmuş. Şimdi korumaya aldılar. Ekipler inceleyecek ve öğreneceğiz neler olduğunu. Göz göz odalar varmış sanırım içerisinde. Şu an koruma altında ne olduğuna bakacağız ilerleyen zamanda” şeklinde konuştu.
5/ 7
İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 6

6/ 7
İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Resim: 7

İstanbul'da şaşırtan keşif: Yer altında mağara ve kanal bulundu - Haber3 - Sayfa 7

edirne22

Editör
Tapınakçıların altınları mı
Nazi altınları mı
bakalım ??

edirne22

Editör
Talat Paşanın Hazinesi :)

Talat Paşanın Hazinesi :)
şehit edildiğinde Talatpaşa'nın ayakkabısı delikti.
terekesinde gayrimenkul bile bulunmuyordu.
gariban doğdu, gariban yaşadı, tek varlığı olan canını Türk milleti uğruna feda etti.

"bir Talat ölür, bin Talat yetişir. İttihatçı ölür, İttihatçılık ölmez"

blueverse

Bilgili Üye
şehit edildiğinde Talatpaşa'nın ayakkabısı delikti.
terekesinde gayrimenkul bile bulunmuyordu.
gariban doğdu, gariban yaşadı, tek varlığı olan canını Türk milleti uğruna feda etti.

"bir Talat ölür, bin Talat yetişir. İttihatçı ölür, İttihatçılık ölmez"

edirne22

Editör
videoyu izledim.
- zenginliği dillere destan demiş, ortaya bir belge koymamış.
- 3 katlı konak talat paşanın demiş ortada belge yok. son ittihatçı olarak bilinen erol şadi erdinç'in videoları ortada. nazırlık yaptığı zamanlar, sana ev alalım dediklerinde bile kabul etmemiş. kirada oturmuş.
- pek çok hatıratta talatpaşanın zenginliğinden bahsediliyormuş, tek bir örnek koyulmamış videoya.
- bahsi geçen yahudi antikacı ile ilgili bilgi verilmemiş. ittihat terakki ile çok yakın onların parasını muhafaza etmiş denilmiş. bir örnek yok.
- mektuptan bahsedilmiş kimin-kime yazdığı belli değil. ne zaman yazıldığı belli değil.

kült tv denen bu youtube kanalının diğer videolarına baktım, bütün videoları clickbait, dikkat çekici başlıklar atılmış. tek bir belgeye yer verilmemiş. sanki köy kahvesinde masal anlatıyor. sonuna kadar izlensin diye de uzatmış. mesela bu videoda ittihat terakkinin kuruluşundan başlamış, oysa konu son 1 dakikada....

video yapacaksan belge koyacaksın
youtube > Erlik videoları gibi olacak. arşiv ve belgesel niteliğinde...

blueverse

Bilgili Üye
videoyu izledim.
- 3 katlı konak talat paşanın demiş ortada belge yok. son ittihatçı olarak bilinen erol şadi erdinç'in videoları ortada. nazırlık yaptığı zamanlar, sana ev alalım dediklerinde bile kabul etmemiş. kirada oturmuş.
- pek çok hatıratta talatpaşanın zenginliğinden bahsediliyormuş, tek bir örnek koyulmamış videoya.
- bahsi geçen yahudi antikacı ile ilgili bilgi verilmemiş. ittihat terakki ile çok yakın onların parasını muhafaza etmiş denilmiş. bir örnek yok.
- mektuptan bahsedilmiş kimin-kime yazdığı belli değil. ne zaman yazıldığı belli değil.

kült tv denen bu youtube kanalının diğer videolarına baktım, bütün videoları clickbait, dikkat çekici başlıklar atılmış. tek bir belgeye yer verilmemiş. sanki köy kahvesinde masal anlatıyor. sonuna kadar izlensin diye de uzatmış. mesela bu videoda ittihat terakkinin kuruluşundan başlamış, oysa konu son 1 dakikada....

evet ozaman sendeki belgeyi bilgiyi paylaşırsan bizde neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmiş oluruz kardeşim

edirne22

Editör
ittihat ve terakki ile ilgili onlarca instagram kanalı var.
youtube'a İTTİHAT VE TERAKKİ yaz veya EROL ŞADİ ERDİNÇ yaz.
çok sayıda video çıkar karşına.

blueverse

Bilgili Üye
ittihat ve terakki ile ilgili onlarca instagram kanalı var.
youtube'a İTTİHAT VE TERAKKİ yaz veya EROL ŞADİ ERDİNÇ yaz.
çok sayıda video çıkar karşına.
videoyu izledim.

soruma cevap alamadım ama neyse :) fazlada kafa patlatacak vaktimde yok zaten kal sağlıcakla kardeş

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
İstanbul yedi tepe olduğu gibi altıda yedi kat şehir. daha ikinci katmana inilmedi sanırım. 1. kat bile tam keşfedilmiş değil.