Bu nedir bilen birisi yazabilir mi?

dgknnn

Yeni Üye
Abilerim, dostlarım selamlar.
Bu fotolarda gördüğünüz oyma ne anlama gelmektedir? Bilen birisi yazabilir mi?

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu kayanın olduğu yerde ve kayada boşluk ve değerli bakıldımı?? Bu oyma dediğin güneye doğrumu bakıyor altında deresi varmı. Bu kaya yapısı arkada görülen kayalar ile uyumsuz . Daha önce bunun baktığı yönde açılan bir yer varmı. Yanındaki ağaç
Çınarmı çok yaşlımı etrafında başka yaşlı ağaçlar varmı. Ne diyor bu adam demeden dediklerimi iyi oku öyle cevapla.

Cann

Operatör
Horasan harcına çok benziyor çevresinde eski yapılar var mı

dgknnn

Yeni Üye
Bu kayanın olduğu yerde ve kayada boşluk ve değerli bakıldımı?? Bu oyma dediğin güneye doğrumu bakıyor altında deresi varmı. Bu kaya yapısı arkada görülen kayalar ile uyumsuz . Daha önce bunun baktığı yönde açılan bir yer varmı. Yanındaki ağaç
Çınarmı çok yaşlımı etrafında başka yaşlı ağaçlar varmı. Ne diyor bu adam demeden dediklerimi iyi oku öyle cevapla.
Hocam öncelikle selamlar, sorduğunuz sorularla yeri biliyorsunuz sandım. Şöyle izah edeyim; daha önce herhangi bir analiz yapılmadı taşın üstünde, hemen yanında deresi var, kaya tipi yanındaki kayalarla uyumsuz, daha önce baktığı yönde açılan bir yer olduğu gözükmüyor, hemen yanında bayağı yaşlı bir çınar var, oyma güneybatıya bakıyor.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Öncelik ile bu kayanın orada tespit yapınız
.Baktınız bir şey yok oymanın baktığı yönde neler var ona bakınız.Daha önce böyle bir yer görmüş idim şahane bir niş fakat olduğu kaya boş ...güney yönünden lahiti patlatmışlar biraz mesafeli olabilir .Ve birde o yönde bir çeşme kaynak onlarıda bak. Çünki patlatılan yere yakın .çeşmesi mevcut idi . Çok eskiden kaynaktır Çeşmeye dönmüştür.
.

dgknnn

Yeni Üye
.Baktınız bir şey yok oymanın baktığı yönde neler var ona bakınız.Daha önce böyle bir yer görmüş idim şahane bir niş fakat olduğu kaya boş ...güney yönünden lahiti patlatmışlar biraz mesafeli olabilir .Ve birde o yönde bir çeşme kaynak onlarıda bak. Çünki patlatılan yere yakın .çeşmesi mevcut idi . Çok eskiden kaynaktır Çeşmeye dönmüştür.
.
Karşısında böyle bir manzara var.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Asıl manzara karşıda imiş .Burayı güzelce dört bir açıdan ve üzerindeki izleri biraz geriden değişik açılardan resimle hoş bir yer. Anıt bir kayaya benziyor

dgknnn

Yeni Üye
Asıl manzara karşıda imiş .Burayı güzelce dört bir açıdan ve üzerindeki izleri biraz geriden değişik açılardan resimle hoş bir yer. Anıt bir kayaya benziyor
Tamamdır hocam, detaylı resimleyip paylaşacağım

dgknnn

Yeni Üye
.
Hocam bir şey sormak istiyorum. Bahsettiğiniz lahit, kaya içi mezar mı yoksa toprak altında mıydı? Ve bu taşa uzaklığı tahmininizce ne kadardı? Toprak altındaysa kaç metredeydi? Kaya içindeyse kayanın şekli vs. nasıldı? Yani tek bir anakayaya mı oyulmuş şekildeydi yoksa farklı taşlarla birleştirilerek mi yapılmıştı? Bu lahit yüzeyde miydi? Tanık olduğunuz boş lahitin çevre koşulundan bahsedebilir misiniz hocam? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.