Dedektorburada Banner Mobile

Büyük sunu çanağı

Dedektorburada Banner Mobile

Hookook

Bilgili Üye
Ustalar öncelikle iyi akşamlar Göller yöresinde bir tümülüsü 400-500 mt karşıdan gören bir yerde iki ayrı tümülüse de aynı uzaklıkta tam ortalarında kalan bu sunak tarzı bir işlem görmüş kaya var 500 kilo civarında olduğu için tarla sürerken köylüler devirmiş kayayı düşünceleriniz nedir sizce tumulusleri anma amaçlı ayin için mi kullanılmış olabilir yoksa bir yapı mezar vs var mıdır etrafında ve iki ayrı tümülüse aynı uzaklıkta olması bir tesadüf müdür sizce ?

Ekli dosyalar

Amisos

Editör
Düşüncen bence mantıklı illa tümülüs ün yanına gitmeleri şart deyil uzaktanda ikramda bulunabilirler

Hookook

Bilgili Üye
Düşüncen bence mantıklı illa tümülüs ün yanına gitmeleri şart deyil uzaktanda ikramda bulunabilirler
Şimdi buna yapılan adak ikisine de gidiyor mu yoksa en yakın hangjsiyse ona mı yazılıyor ustam😅Şaka bir yana her medeniyetin kendine has inançları olduğu gibi medeniyetin içinde de farklı inanışları rituelleri olabilir kimbilir .

Amisos

Editör
Medeniyet ten medeniyete inanış tan inanışa değişebilir tabi ki o kadarını bilemem şunu çanağının yanında olan sensin abim benim şimdi sana dua etmem için yanın da olmama gerek yok ölmüşlerime de dua etmek için mezarlığa gitmeme gerek yok dağın başında dikdörtgen oyma var işaret ettiği mezarı kuş bakışı en az 700 mt sunu çanağından uzak olan çok mezar var Teorin doğru olabilir dedim illa ki doğru olacak demedim ki zaten abim benim