En iyi define sohbeti üyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hoplit

Bilgili Üye
Bu sitenin en iyi üyesi kim merak ettim. merak edincede sorayım dedim. ben oyumu The Thing hocaya veriyom beni tuttu ondan.

beni boşverin millet kimi tutuyor ona bakalım. herkes yazsın görelim kimmmiş bu sevilen. sonra bide sevilmeyen konusu yaparız biraz gıcık duranlar var onlar birinci gelir gibi geliyor bana. şöyle sevilmeyen bellide sevileni bulamadım :)

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bu sitenin en iyi üyesi kim merak ettim. merak edincede sorayım dedim. ben oyumu The Thing hocaya veriyom beni tuttu ondan.

beni boşverin millet kimi tutuyor ona bakalım. herkes yazsın görelim kimmmiş bu sevilen. sonra bide sevilmeyen konusu yaparız biraz gıcık duranlar var onlar birinci gelir gibi geliyor bana. şöyle sevilmeyen bellide sevileni bulamadım :)
Hayırdır ustam sitenin en kötüsü en bilgilisi benim.
Gereksiz bir konu nereye varmak istiyordu yada ne yapmak istiyorsun açıklayın ki daha iyi cevap verebilelim sana .
Not;
Bir daha nüyle saçma sapan konu açmayın bunu devam edersen gerekeni yaparim???????

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Ebu Cehil Efendimiz sav.gorunce
"Ne kadar cirkinsin" dedi. Biraz sonra Hz.Ebubekir ra.geldi. Efendimizin yuzune bakti:
"Ne kadar güzelsin Ya Rasulallah" dedi.

Peygamber Efendimiz sav. buyurdu:
"Ben bir aynayim. Bana bakan kendisini gorur."

Benim birisini degerlendirirken iyi veya kotu dememin anlami olmasi icin benim iyi veya kotuye karar verdigim kistaslarim/olculerim onemli. Olcusu sadece kendi nefsi olan bir kisinin hukmunun kiymeti yoktur. Sadece o kisiye gore iyi veya kotudur. Bunun da bir kiymeti harbiyesi olmaz.

Elinizde bir olcu varsa;
İyi ve kotuyu olcebilirsiniz.

İlk once karar verilecek şey:
Benim olculerim nelerdir?
Sorusunun dogru cevabini bulmaktir.

Bizler musluman oldugumuz icin
olcumuz dinimizdir.
Dinimizin iyi dedikleri iyidir.
Kotu dedikleri kotudur.

Mizanda da iyilik/sevaplar ve kotuluk/gunahlar tartilacak.
Buradan anliyoruz ki insan da sevap da olur gunahta. Muamele hangisi fazla ise ona gore islem yapilacak.

Burada da İmam Şafi Hz.lerinin asagidaki formulu onem kazanmaktadir:
BİR İNSANİN YAPTİGİ İYİ İSLERİ KOTU İSLERİNDEN FAZLA İSE O ADAM İYİLERDENDİR.

Allah cc bizleri de iyi olanlarin defterine yazdirsin insallah.

Rabbimiz bize iyi kulum demedikten sonra, tum insanlarin iyi demesinin kiymeti olmaz.

Şu da var:
Allah cc kimi severse, kullarina da sevdirir, meleklerine de sevdirir.

Vesselam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...