Ermeni Kilisesi

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu duvar kilisenin batı yönündemi.
Mademki kilise var idi çevrede sistemli işler olabilir.. Mesela kiliseye yakın neler var imiş yada halen ne var kuyumu çok eski çeşmemi çok yaşlı ağaçlar mı bildiğiniz şeylerin tümünü belirtiniz. Çok eski mezarlık ermenilerden kalan bir üçgen biçimindemi. Bu deredeki çok eski değrmenin yeri bellimi. Bu derede şarlak yada şelale mevcutmu. VSVSVS ne var ise anlatınız

cemet

Yeni Üye
7DD534CC-FD63-443B-A689-60806EF5AA21.jpeg
Duvar Kilisenin kuzeyinde kalıyor dut ağacı kilisenin ön tarafında kalıyor Kilisenin arkasında yerde 10m boyunda büyük bir düz taş var çok büyük bir kapak gibi denilenlere göre Kilisenin arkası Mezarlıkmış ama hepsi tıkılmış mezarlıklar

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Ermenilerden kalma Kilisenin yanındaki derede bu şekil dizili taşlardan kapıya benzer bir şey var ne olabilir bilginiz varmı.. ?Ekli dosyayı görüntüle 302803
Usta hoş geldin öncelikle.
Konu Ermeniler olunca kayıtsız kalamıyorum, bir şeyler söylemek istedim naçizane.
Kilisenin yerini tam olarak biliyor musun?
Çevrede çeşme olmalı, gördün mü?
Muhakkak kuyu da mevcuddur orada dikkatini çekti mi?
Çevrede ki kayaları iyi incele, üzerinde kadın figürü olan olacak. Baktığı yer ana giriş olur.
Kilisenin yerini belirleyebilirsen mezarlığı hemen yanındadır. Mezarlık üçgen şeklide, sivri olan ucu önemlidir😉
Çeşme ve de kuyuları da bulursan, eğer ki alınmadıysa parasını da aldırırız inşaallah sana.
Duvarda ki kapıya gelecek olursak; O resimde yerde olan taşlar muhtemelen oradan düştü veya düşürüldü. Yani ya biri baktı ya da otada bir şeyler olduğunu bilen geldi aldı. Ermenilerde bu çok olur. Detaylı resimlendirirsen daha üzerine konuşabiliriz.
O duvarın üst kısmında, 25-30 adımlık mesafede güneşin ilk vurduğu yere de dikkat et bakalım, yerde çakılı bir demir vs. Var mı??
Selametle...

cemet

Yeni Üye
Kilisenin arka tarafında eski bir Çeşme varmış toprağın altında kalmış. Mezarlıkta kilisenin tam arkasında kalıyor mezarlığın olduğu yerde toprağın altında büyük bir tavan görevi gören bir taş var. Bu şekiller kilisenin içindeki taşlardaki figürler ne işareti bilen varmı ?

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili ustam sizden ricam bu söylediğiniz yerlerin güzelce resimlerini çekip atmanız.
Bu dut ağacına bir bak renklimi meyvesi ve yanında başka yaşlı ağaç varmı yada başka şeyler.
Sonra attığınız görselde büyük bir kayalık alan var orayıda güzelce gezip işaretler bakılmalı.sarı çember içindek ve sarı çizgi çektiğim hat boyunca oradaki kayalar incelenmeli. Bu kilisenin bir kaçış yolu olmalı büyük olasılık ile derenin oradan dır çıkışı. Böyle bir kilisenin olduğu çevrede illaki bir işler olması gerekir diye düşünüyorum. Bu çevrede çok iyi bir arge yapılması gerekli bence

7DD534CC-FD63-443B-A689-60806EF5AA21.jpeg

cemet

Yeni Üye
Sevgili ustam sizden ricam bu söylediğiniz yerlerin güzelce resimlerini çekip atmanız.
Bu dut ağacına bir bak renklimi meyvesi ve yanında başka yaşlı ağaç varmı yada başka şeyler.
Sonra attığınız görselde büyük bir kayalık alan var orayıda güzelce gezip işaretler bakılmalı.sarı çember içindek ve sarı çizgi çektiğim hat boyunca oradaki kayalar incelenmeli. Bu kilisenin bir kaçış yolu olmalı büyük olasılık ile derenin oradan dır çıkışı. Böyle bir kilisenin olduğu çevrede illaki bir işler olması gerekir diye düşünüyorum. Bu çevrede çok iyi bir arge yapılması gerekli bence

Ekli dosyayı görüntüle 302817
Yuvarlağa aldığınız yer toprak kayması olan bir yer ve eski bir mezarlık Ermenilerin Dut ağacının meyvesi kırmızı renkli dut sarıda var aralarda ve kilisenin içinde taşlardaki işaretleride atmıştım onlarada baka bilirmisiniz size zahmet abi

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Kilisenin arka tarafında eski bir Çeşme varmış toprağın altında kalmış. Mezarlıkta kilisenin tam arkasında kalıyor mezarlığın olduğu yerde toprağın altında büyük bir tavan görevi gören bir taş var. Bu şekiller kilisenin içindeki taşlardaki figürler ne işareti bilen varmı ?
Bu taşların hangisi giriş kapısının sol tarafında?

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
Boş ver işaretleri usta. Kilise çok güzel, geneline odaklan.
Mihrapları yakından çek bakalım, sıvalı olan yerler var mı?
Çiviye denk gelirsen elleme, fotoğrafla.
Kilisenin için çok güzel fotoğrafla da görelim bakalım, ne nerede?
Kaç girişi var bu kilisenin?
Camları nerede?
Doğuya bakan duvarı çek bakalım, tam ortasında ne var ne yok görelim?!! Kapalı işaret olacak, taş kırmadan araştır.
Çift mihraplı ise birinde işaret olmalı. Var ise fotoğrafla.
Bunlara dikkat et, boş ver ne yazdığını taşın üzerinde. Ermeni kiliselerinde sistem aynıdır. Düzgün fotoğrafla çözeriz inşaallah.
Çok heyecanlandım😂😂Ya şu ermeni kiliselerinin sistemlerine bayılıyorum. Mesela boydan ölçersen 9 m. Dir o kilise ve de çözümleri hepsinde aynıdır.
Bol fotoğraf, yönleri de belirterek sana zahmet. Çözelim bakalım haydi inşaallah.
Şu mihrapları iyice resimle de alta girişi bulalım. Hediyesi de vardır orada😉
Haydi selametle, resimler bekliyoruz!!

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Eser34 kardeşime katılıyorum o yazılara fazla takılma.
Mühim olan kilisenin kendisi ve çevresidir.
Siz ustalarımızı dinleyin. O renkli ağaç çok yaşlımı ve size daha önce sorduğum gibi olanların hepsini not al ve resimle. O çeşme sisteme göre tek değildir ve başka eski çeşmede vardır oralarda. Ve o ağacı yanlarında olanları ve dediğim alanları güzelce gez. Bak bakalım neler var dikkatini çekecek.

R00T

Profesyonel
Co Admin
mahzenine ulaşmaya çalışılsa daha mantıklı olmaz mı.Tabi araştırarak tedbirlice.

eser34

Nasip Vaktine Esir...
Moderatör
mahzenine ulaşmaya çalışılsa daha mantıklı olmaz mı.Tabi araştırarak tedbirlice.
Aynen abi, sana katılıyorum. zaten onu söylemeye çalışıyorum ama direkt de söyleyemedim güvenlik açısından. Etraflıca resimleri yok içerisinin. Mihraba yakın yerde mahzen girişi var, ama resimleri yok. İnşaallah muvaffak olur.