akıltopağı
Operatör
Ustalar böyle bir gölete denk geldim ,ilginç geldi etrafında göze çarpan bir şeyler varmı ustam dardanos size zahmet bı yorum yaparmısınız.
Cevabın için sağol,.burası derenin başlangıç yeri,içeriden su gelmez,üzerindeki şarlaktan akar,güneye doğru yazın kuruyup kışın akan şelaleye gelir,ikinci gölet orda oldukça sığ,biraz daha iner,üçüncü gölet ve son,dere devam edip gider.ortadaki gölet,çam ağacı ve ardıç var,derenin kenarında,üçüncü göletin kuzeyinde yerden iki mtr yüksekte yarım oyma,hafif sol üstünde istavroz var,uzantı kolu şelaleye doğru,başlagıç göletin üstünde tuhaf,bir suret var ARGE iyi her mtrnin cevabı var usta gözü bı başka olur diye danışıyorum ,danışan dağı aşmış,danışmayan yoldan şaşmış ,teşekküeler .Sevgili Ustam konuyu geç fark ettim. Biz buna gölet demeyelim kaynaktan oluşan göze diyelim.şimdi sevgili Ustam bu suyun çıktığı kayanın oralara bak gözeyi demiyorum suyn çıktığı kayaya doğru bak orada göze batanlar neler. Birde bu gözeye yakın ağaç varmı. Bu çıkan su dereyemi karışır derenin orada başka çeşme yada böyle kaynak varmı . Buradaki arge zayıf kalmış gibi. Hele bir anlat bu burası ile sınırlı değildir.En son gördüğüm kaynağın 20 yada25 adım güney batısında neden güneybatı der isen oradaki kayaların durumuna göre değişebilir yönler bu dediğim yönde çok güzel oymalar haçlar ve basamaklar var idi hiç biri açılmamış durumda lakin yer takip altında birde dağ yolu kenarı olması ileride dağ başına damlar yapılmış kısacası her açıdan işçiliği de dahil zor bir yerdi. Böyle zor yerlerin karşılığıda güzel olur ama sebepler daha. zor .Siz dediklerime bir bakın bakalım dere olmasa bile kayaları iyi inceleyin ağacı ve çeşme yada başka bir kaynağı da bakmayı unutmayın