Halka mi kapak mi

Agah

Yeni Üye
Dere içerisinde böyle birşey gördüm . Çözümü ne olabilir
Resim attım video nasıl gonderebilirim
Şimdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Gördüm ama emin olamadım. Kapak olduğunu düşündüğünüz taştan bosluk sesi almaya çalışın bakalım. Taş size ne cavap vericek.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Bu kapak taşı falan değil. Bir de Ona bakarken kafam döndü Doğrusunu istersen sanki koşturan var gibi çok acele çekmişsiniz videoyu ve çok hızlı hareket ettirmişsiniz Aslında çevreyi de yavaş yavaş göstere göstere çekebilirdiniz o derenin akarındaki sağ taraftaki yer bir mağara mı ve Bu çevrede Yakın çevrede ya da Dere içindeki kayalıklardan bir ayı figürü var mı hiç biliyor musunuz. Bir de şu olabilir o taşı yakındaki bir Değirmen için ya da bir yere kapak içinde oradan kesip almak için uğraşmış olabilirler yarım kalmış işte olabilir fakat dediğim gibi çevrede bir ayı figürü varsa ya da bir şelale varsa o zaman bu işaret bir değer kazanabilir

Agah

Yeni Üye
Burayı dün gezdim böyle kesim için hazırlanmış ve kesilmiş çok değirmen taşı yeri var. Lakin ayı değil oturan deve var ve hem altından hemde üstünden alınmış .

Yorumlarınız için tesekkurler

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Burayı dün gezdim böyle kesim için hazırlanmış ve kesilmiş çok değirmen taşı yeri var. Lakin ayı değil oturan deve var ve hem altından hemde üstünden alınmış .

Yorumlarınız için tesekkurler
Bak şimdi sevgili kardeşim bu şehir efsanelerini fazla inanmayın oradan bir şey alınırken Siz yanında mıydınız Hayır Şöyle bir düşünün Türkiye'nin birçok yerinde bu deve sembolünden var bir şeyler gizlemek isteyen insanların hepsi aynı şey mi düşünmüşler Yani bu insanlar hepsi aynı düşünceyi paylaşıp gitmişler Bir yere deve figürü yapıp da oraya bir şeyler mi yapmışlar sizce Hayır olamaz bu başka bir anlam ifade etmektedir Bunların çoğu Kervan Yolları üstünde ya da yakınımdadır Evet bunları hazır bulan insanlar belki bunların kenarlarına bir yerlerine bir şeyler koymuş olabilirler ama hepsinde de illaki bir şey olacak diye bir şey yok zaten Yani sen git bir emanet saklamak için Koskoca deve yap oraya bir şeyler koy Yok efendim ancak işte dediğim gibi bu figürleri bir hazır bulan insanlar O da çok istisna oraya bir şeyler koymuş olabilir bu tür figürler bazen yakındaki konaklama yerini yada şu olan bir yeri bazende dini sembol olarak karşımıza çıkabilirler. Bir misal vermek gerek ise hz ali kendi tabutunu devesini kendi çeker .mesela hz isa nın yeruşalılara dediği (((ben sizin çocuklarınızı bir tavuğun yavrularıni kanatları altına almak isdedim))) demesini hiristiyanlar çok eski dönemde kayalara tavuk civcivler sembolü yaparak dile getirmişlerdir. Sevgili kardeşlerim bunu hep söylüyorum her işaret para için değildir. Farklı izahatları vardır. Dediğim gibi bu yapılmış hazır sembollerin yanına yada yakınına o sembolü referans alıp bir şeyler gizleyebilirler.lakin kimse işaret yapıp ahanda sakladığım burda demez. Gizlenen şeyde Bir tek işaret referans olmaz bir çok şey düşünülmüştür yada iz bırakılmıştır orada bu sırrı onu yapan bilir bizde o sırrı çözmek ile uğraşmak kalır nasibimiz ise onu buluruz değil ise ne yapsak nafile olur .teşekkür eder sevgilerimi sunarim