Dedektorburada Banner Mobile

Herkes bunları görmeli

Dedektorburada Banner Mobile

mustile

Yeni Üye
Merhaba bölgeden 100 metre içindeki kayaların fotoğrafları mezar var ancak tam yerini çözmüş değilim okumakta galiba hata yapıyorum yorumlarınızı bekliyorum

20260104_175025.jpg
20260104_171623.jpg
20260104_171558.jpg

Ekli dosyalar

T...Men

Aktif Üye
1. resim dolmen mezarlar(erken tunc cagi ozellikle trakya bolgesinde ormanlik alanlarda koy yerleskelerine yakin yerlerde) icin uygun lakin genis acidan sag ve sol yonlerden cekilmis resimlerinide eklemelisin.

mustile

Yeni Üye
1. resim dolmen mezarlar(erken tunc cagi ozellikle trakya bolgesinde ormanlik alanlarda koy yerleskelerine yakin yerlerde) icin uygun lakin genis acidan sag ve sol yonlerden cekilmis resimlerinide eklemelisin.
Anladım hocam peki diğer fotoğraflar ile ilgili yorumunuz nedir ve bu 1.resimdekine nereden kazıya girmek gerekir

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Evet ustamız gerekeni söylemiş resimlemeniz biraz eksik hatta biraz değil Bayağı eksik şimdi buradaki taşların sıralamasına bakmak gerekiyor bu tür mezarların şekilleri değişkenlik gösterebiliyor O yüzden buradaki durumu çeşitli açılardan imkanınız varsa yüksek bir yere çıkıp daha üstten daha geniş açılı resimler gerekiyor Tabii ki bu tip yerlerin Daha doğrusu çok bariz belli yerlerin bu zamana kadar sağlam kalacağını pek tahmin etmem ama yine de dediğim gibi değişik resimler ile bunu süsleyiniz her açıdan görmek gerekiyor

T...Men

Aktif Üye
Anladım hocam peki diğer fotoğraflar ile ilgili yorumunuz nedir ve bu 1.resimdekine nereden kazıya girmek gerekir
Bu tip yerlerde calismak kolay, ama once emin olmak lazim.Bunun icinde yukarida yazdigim acilardan resimlerin gerekli. Ayni durum 2. ve 3.resimlerdeki yerler icinde gecerli(bu buklukteki oymalar genelde toren alanlarinda olur, 3.resimdeki oymalari iki sekilde aciklayabiliriz.Ilk olarak kaya kesilmek istenmistir, ikinci olarak ayinlerle alakali).