Hazineci16
Yeni Üye
Selamünaleyküm arkadaşlar ben bursanın orhaneli ilçesinde L.t.f.t köyünde yaşıyorum. Köylülerin dedemin ve babamın anlatılana göre köyde eskiden sağıroğlu diye biri varmış bu adam köyün en uyanık ve en çakal kişisiymiş bu adam bir gün öküz arabasıyla dağda gezerken öküz arabası yolu eşmiş yani kazmış ve yerden içeri doğru gidilen bir tünel açılmış ve adam buraya girmiş içeride 7 kazan altın varmış sağıroğlu hemen toprağı örtmüş ve eve gitmiş kimseye bu yerden bahsetmeden seher vakti bir çuval alıp paranın yanına gitmiş (parayı cinler nasıl bağlamamış bende anlamadım) ve çuvala 1 kazanın yarısını çuvala doldurmuş ve parayı bulduğu yerden dağda başka bir yer taşıyormuş adam uyanık oldugu için eve getirmiyor parayı böyle böyle baya bir zaman sonra ve son gün artık parayı satacağı gün karısı adamdan şüphelenip kayınçosunu kocasının peşine takıyor tabii bu sağıroğlu anlıyor ve önceden gittiği yoldan değil ormanın derinliklerinden gidip hazinenin yerine ulaşıyor ama kayincosu yolu kaybettiği için peşinden gidemiyor akşam eve geldiğinde sağıroğlu karısına hesap sormuş sen benim peşime adammı takıyon diye sağıroğlu Karacabeyden bir kuyumcu bulup bu paraları bozduruyor dedemin babasına demiş ki benim bulduğum parayı senin iki öküzün çekemez demiş 7 kazan para bulmuş. Bu olaylar uydurma değil gerçek olaydır bu anlatılanların hepsini sağıroğlu kahvehanede anlatmış ancak sadece paranın yerini derenin içinden buldum demiş yani herkesi kandırıyor eğer ki derenin içinden parayı bulsaydı o parayı suyun içinden çıkaramaz kendide boğulurdu bu olaydan sonra sağıroğlu hasta oluyor ve hastaneye kaldırıliyor bursada hastane yatarken ailesi bunu zorluyor paranın yerini söyle diye ancak söylemiyor (hasta olmasının nedeni paranın metan gazı yapması ve onu zehirlemesi anlayan anladı) ve paranın yerini ailesine söylememesinin nedeni kayınçosunun tüm parayı alması paranın yerini söylerse çocuklarının elinden parayı alacak. İşte bu adam ölmeden 1 gün önce hastaneden izin alıp köye dönüyor ve paranın yerini değiştiriyor ve üstünü örtüyor ölmeden önce kayincosu ve ailesi içeri girip soruyor söyle yerini falan diye sağıroğlu dediğine göre o para hiç ummadığınız yerde kimsenin aklına gelemeyecek yerde sadece Allah ve ben biliyorum buradaki hiç kimse onun yerini akıl edemez bulsanız bile oha buradamıymıs falan dersiniz ama bulamazsınız demiş tekrar söyle demişler ve sağıroğlu artık zor nefes alırken bunları demiş sağpirek sarıkazallık sağpirek sarıkazallak demiş ve ölmüş [bu arada sağpirek ve sarıkazallık bir bölge yerini herkes biliyor ama neresinde bu para bilinmiyor] ancak eniştem dağda gezerken yerde bir kapak buldum sağpirek ve sarıkazallık arasında hiç umulmayan bir yerde diyor kimseye tam yerini söylemiyor ama onuda takip edecem bu bayram iyi günler