Dedektorburada Banner Mobile

Hiç umulmayan ve yeri bilinmeyen 7 kazanlı define

Dedektorburada Banner Mobile

Hazineci16

Yeni Üye
Selamünaleyküm arkadaşlar ben bursanın orhaneli ilçesinde L.t.f.t köyünde yaşıyorum. Köylülerin dedemin ve babamın anlatılana göre köyde eskiden sağıroğlu diye biri varmış bu adam köyün en uyanık ve en çakal kişisiymiş bu adam bir gün öküz arabasıyla dağda gezerken öküz arabası yolu eşmiş yani kazmış ve yerden içeri doğru gidilen bir tünel açılmış ve adam buraya girmiş içeride 7 kazan altın varmış sağıroğlu hemen toprağı örtmüş ve eve gitmiş kimseye bu yerden bahsetmeden seher vakti bir çuval alıp paranın yanına gitmiş (parayı cinler nasıl bağlamamış bende anlamadım) ve çuvala 1 kazanın yarısını çuvala doldurmuş ve parayı bulduğu yerden dağda başka bir yer taşıyormuş adam uyanık oldugu için eve getirmiyor parayı böyle böyle baya bir zaman sonra ve son gün artık parayı satacağı gün karısı adamdan şüphelenip kayınçosunu kocasının peşine takıyor tabii bu sağıroğlu anlıyor ve önceden gittiği yoldan değil ormanın derinliklerinden gidip hazinenin yerine ulaşıyor ama kayincosu yolu kaybettiği için peşinden gidemiyor akşam eve geldiğinde sağıroğlu karısına hesap sormuş sen benim peşime adammı takıyon diye sağıroğlu Karacabeyden bir kuyumcu bulup bu paraları bozduruyor dedemin babasına demiş ki benim bulduğum parayı senin iki öküzün çekemez demiş 7 kazan para bulmuş. Bu olaylar uydurma değil gerçek olaydır bu anlatılanların hepsini sağıroğlu kahvehanede anlatmış ancak sadece paranın yerini derenin içinden buldum demiş yani herkesi kandırıyor eğer ki derenin içinden parayı bulsaydı o parayı suyun içinden çıkaramaz kendide boğulurdu bu olaydan sonra sağıroğlu hasta oluyor ve hastaneye kaldırıliyor bursada hastane yatarken ailesi bunu zorluyor paranın yerini söyle diye ancak söylemiyor (hasta olmasının nedeni paranın metan gazı yapması ve onu zehirlemesi anlayan anladı) ve paranın yerini ailesine söylememesinin nedeni kayınçosunun tüm parayı alması paranın yerini söylerse çocuklarının elinden parayı alacak. İşte bu adam ölmeden 1 gün önce hastaneden izin alıp köye dönüyor ve paranın yerini değiştiriyor ve üstünü örtüyor ölmeden önce kayincosu ve ailesi içeri girip soruyor söyle yerini falan diye sağıroğlu dediğine göre o para hiç ummadığınız yerde kimsenin aklına gelemeyecek yerde sadece Allah ve ben biliyorum buradaki hiç kimse onun yerini akıl edemez bulsanız bile oha buradamıymıs falan dersiniz ama bulamazsınız demiş tekrar söyle demişler ve sağıroğlu artık zor nefes alırken bunları demiş sağpirek sarıkazallık sağpirek sarıkazallak demiş ve ölmüş [bu arada sağpirek ve sarıkazallık bir bölge yerini herkes biliyor ama neresinde bu para bilinmiyor] ancak eniştem dağda gezerken yerde bir kapak buldum sağpirek ve sarıkazallık arasında hiç umulmayan bir yerde diyor kimseye tam yerini söylemiyor ama onuda takip edecem bu bayram iyi günler

Hazineci16

Yeni Üye
bu bir hikaye değil gerçekten köyde dededen babadan dolma anlatılan bir olay tüm köy halkı bu olayı bilir kime sorsan bu olayı anlatır kimisi yalan der kimisi gerçek ama şehirdeki çoğu insan bu olaya inanmıyor köylüler dağlılar inanıyor ve kendileri bile çoğu zaman aramaya geliyor köy belli haritadan araştır

atasdibi

Bilgili Üye
bu bir hikaye değil gerçek ten köyde dededen babadan dolma anlatılan bir olay tüm köy halkı bu olayı bilir kime sorsan bu olayı anlatır kimisi yalan der kimisi gerçek ama şehirdeki çoğu insan bu olaya inanmıyor köylüler dağlılar inanıyor ve kendileri bile çoğu zaman aramaya geliyor köy belli haritadan araştır
Köylülerin inanması gerçek olduğunu kanıtlamaz, nerdeyse her köyden böyle hikayeler çıkar. Hikayenin kendisi baştan sona mantık hatalarıyla dolu. 2 öküzün çekemediği altını bir günde kendisi hasta haliyle yer değiştiriyor, karısına söylemiyor ama kahvede bulduğunu herkese anlatıyor, o kadar altını bir kuyumcuya hemen satıyor, metandan zehirleniyor ama hemen değil günler sonra ortaya çıkıyor :)
dedim ya güzel hikaye

sanal defineci

Bilgili Üye
bizim bi arkadaşta bi ahfta içinde öldü..malesef mezar açmışlar...dediklerine göre bi çeşit zehir ve ya büyü..tanıdığım pek çok defineci bu şekilde öldü...genellikle ilk açana bi şey oluyor..malı kazanmanın bedeli gibi.şaka ve ya abartı yaptığımı sanmayın.benim define bulan pek çok arkadaşım garip hastalıklardan kısa süre içinde öldüler..ortalama birle altı hafta arasında sürüyor.dooktorlar tehşis koyamıyor...en yakın arkadaşım geçen sene öldü.define bulduktan bi hafta sonra..bizzat tanıdığım en az 5-6 kişi var abartısız....bizzat tanışmadığım faka bildiğim 15-20 kişi var...

pangeo

Member
Hırsızların yazılarında sakladıkları hazineleri zehirlediklerine dair çok sayıda gönderme bulunmaktadır. Hatta bazıları Cezayir zehri gibi kullandıkları zehirlerle övünüyorlar. Küçük bir yaradan zehir vücuda girer, aradan yıllar geçse bile. Ayrıca 2 metreden daha az derinlikte saklı olan her şey kozmik ışınlara maruz kalmaktadır. Altın, kozmik ışınlara maruz kaldığında çok küçük bir oranda radyoaktif bir madde olan Fransiyum 40'a dönüşür. Sağlık sorunları varsa daha da kötüleşecektir. Mezar gibi eski mahzenlerde virüsler ve patojen mikroplar bulunabilir. Bazıları çok tehlikelidir. Bu bir tesadüf olabilir. Sanki birisi bir şeyden hastalanmış ve hazine bulduktan kısa bir süre sonra ölmüş gibi. Büyü ve lanet diye bir şey yoktur. Dikkatli olunması gerekir çünkü bu hobi tehlikelidir.

bozoklu

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Radyestezi ile, 20 sene önce kaybolmuş insanın izini sürererek bulunduğu vakalar var. Sagıroğlunun gömüsünüde ancak öyle bulabilirsin sanırım. gömdügü yere işaret bırakmamıştır çünki.

atasdibi

Bilgili Üye
Hırsızların yazılarında sakladıkları hazineleri zehirlediklerine dair çok sayıda gönderme bulunmaktadır. Hatta bazıları Cezayir zehri gibi kullandıkları zehirlerle övünüyorlar. Küçük bir yaradan zehir vücuda girer, aradan yıllar geçse bile. Ayrıca 2 metreden daha az derinlikte saklı olan her şey kozmik ışınlara maruz kalmaktadır. Altın, kozmik ışınlara maruz kaldığında çok küçük bir oranda radyoaktif bir madde olan Fransiyum 40'a dönüşür. Sağlık sorunları varsa daha da kötüleşecektir. Mezar gibi eski mahzenlerde virüsler ve patojen mikroplar bulunabilir. Bazıları çok tehlikelidir. Bu bir tesadüf olabilir. Sanki birisi bir şeyden hastalanmış ve hazine bulduktan kısa bir süre sonra ölmüş gibi. Büyü ve lanet diye bir şey yoktur. Dikkatli olunması gerekir çünkü bu hobi tehlikelidir.
Kozmik ışının yeraltında ne işi var ustam. Ayrıca altın kaplama uzay araçlarında dış yüzey kaplaması olarak o ışımalardan korunmak için kullanılıyor. Yazdıklarınızın bilimsel kaynağını yazarsanız inceleyelim, yanlış biliyorsak düzeltelim

Hazineci16

Yeni Üye
Köylülerin inanması gerçek olduğunu kanıtlamaz, nerdeyse her köyden böyle hikayeler çıkar. Hikayenin kendisi baştan sona mantık hatalarıyla dolu. 2 öküzün çekemediği altını bir günde kendisi hasta haliyle yer değiştiriyor, karısına söylemiyor ama kahvede bulduğunu herkese anlatıyor, o kadar altını bir kuyumcuya hemen satıyor, metandan zehirleniyor ama hemen değil günler sonra ortaya çıkıyor :)
dedim ya güzel hikaye
Bu arada söylerken bir hata yapmışım özür dilerim.... altinlarin yerini değiştirmiyor zaten bulduğu yerden çıkaramıyor bile sadece bir miktarını çuvalla alıyor o kadar zaten para sırf altın değil gümüş demir bakir altın 4 çeşit yani bu parayı şeytanda bağlayamıyor sadece denilen o ki bizim köyde bir mağara varmış önü taşlarla kaplı ama neresinde olduğu bilinmiyor ama sağıroğlunun dediğine göre parayı mağaranın içinden bir mahzenden bulmuş ama bu para asırlardır saklı ve kimse bulamıyor bence bu mahzen taşlarla örülü yoksa bu mahzen yağmurda çamurda göçer para kaybolur

Hazineci16

Yeni Üye
Radyestezi ile, 20 sene önce kaybolmuş insanın izini sürererek bulunduğu vakalar var. Sagıroğlunun gömüsünüde ancak öyle bulabilirsin sanırım. gömdügü yere işaret bırakmamıştır çünki.
Usta yani bu parayı nasıl bulabiliriz bir yöntemi yokmu belkide üstünden geçip gidiyoruz bu hazinenin