İki yanı kanallı haç işareti

Hacı Bekir

Yeni Üye
Selamlar saygılar cümleten. Düşünceleriniz nedir ustalarım..

spyfrs

Moderatör
Moderatör
Selamlar saygılar cümleten. Düşünceleriniz nedir ustalarım..
Mezar desem bölgeyi tam anlayamadım bölgeyi bilsem araziyi dolaşsam sana söylerdim lakin videodan çıkartamadm yani gizli ibadet için yapılmış eski mabetmi mezarmı tam emin olamadım dere yatağımı burası neresi anlayamadım haç işareti var sağın solunda kanal var. Tam karşıdında kaya varya 0:49 saniyede görünüyor o kayayı videoya çekme ihtimalin var mı ??

Hacı Bekir

Yeni Üye
Mezar desem bölgeyi tam anlayamadım bölgeyi bilsem araziyi dolaşsam sana söylerdim lakin videodan çıkartamadm yani gizli ibadet için yapılmış eski mabetmi mezarmı tam emin olamadım dere yatağımı burası neresi anlayamadım haç işareti var sağın solunda kanal var. Tam karşıdında kaya varya 0:49 saniyede görünüyor o kayayı videoya çekme ihtimalin var mı ??
Burası derenin içi oluyor bölgeyi yukarıdan çekmiştim aynı gün, yakınlaştırdığım yer haç işaretinin olduğu kaya sorduğunuz yer karşısı oluyor video olarak bırakıyorum

sanal defineci

Bilgili Üye
buranın işi bitmiş...dönem soygunu ....haç dediğin son işaret olarak geçer.kayanın altında ne varsa gitmiş bence...

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bölge de gözüme iki yer çarptı biri açılmış ama açılan yerin sol tarafın da ki anıt şeklinde ki ana kayanın kendisinde de bir mezar olabilir. Bu anıt kayanın ön kısmında ki kayayı bertaraf edip alt tarafa doğru derinlemesine ana kayada başka mezar odası varmı diye bakılabilir
Screenshot_2023-05-01-00-44-39.png

Screenshot_2023-05-01-00-43-59.png

İkinci şüpheli yer de bu kubbe şeklinde ki kaya
Screenshot_2023-05-01-00-45-13.png

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Bir de bu kayalık
Screenshot_2023-05-01-00-52-53.png

APOLLONUS

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Böyle nekropol olan yerler de uzun süreli yaşamlar olmuştur ve buraya yakın kayalık bölgeler vardır. O kayalık bölgelerde de açılmamış kaya mezarları bulabilirsiniz. Ama kolay olanlar zaten hep açılmış olur. Gözünüze kestirebileceğiniz biz burayı başederiz diyebileceğiniz yerlere odaklanın. Ve bölge de tepelik alan varsa yeraltı yaşam alanlarının olduğu mağara sistemleri odalar kiliseleri falan muhakkak vardır ama girişi bulmak zordur ve anladığım kadarıyla sizin gözleriniz de daha pek yatkın değil bakılacak yerleri ayırt etmeye. Yanınıza gerçekten işi bilen birini katarsanız ekmek çıkar bu bölgeden güzel yer. Rast gelsin.