Kapalı göz mü var

yagiz

Aktif Üye
resimleri çok yakın açı ile çekmişsin etraflıca görmeden kim ne diyebilir ki dikdörtgen olanlar yaşam alanını oluşturan duvarların penceresi gibi duruyor pencere diyemiyorum çünkü onu da yanlamasına çekmişsin çukurların içi tamamen boş mu kapalı mı belli değil etraflıca çekip yüklemeni öneririm

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Merhaba @Elisdur kardeşim. Bu son resme göre burada mezar odası mevcut lakin bu son resmin karşıdan ve geniş açılı görülmesi gerek. Resmin sağ alt köşesinde bir şey var onu göremiyoruz. Bu tür yerler pek sağlam kalmaz ama yinede dediğim gibi resimlerseniz her şey netlik kazanır

Ekli dosyalar

Elisdur

Yeni Üye
O taraftan çekemiyorum çünkü o taraf uçurum yandan çekebildim. Çok yakın çektim çünkü uzaktan çekmek zorunda kaldım. İnşallah yine ayarlayabilirsem gidince daha fazla foto çekerim. Baştan söyleyeyim buralar hep açılmış bilindik bir yer. Ben sadece şüphelendiğim işaret olabilecek yerleri çektim fikir almak bir şeyler öğrenmek için. Eşime şu haç değil mi dediğimde direkt doğal dedi. Ama diğer resimleri siz görüyorsunuz

Elisdur

Yeni Üye
resimleri çok yakın açı ile çekmişsin etraflıca görmeden kim ne diyebilir ki dikdörtgen olanlar yaşam alanını oluşturan duvarların penceresi gibi duruyor pencere diyemiyorum çünkü onu da yanlamasına çekmişsin çukurların içi tamamen boş mu kapalı mı belli değil etraflıca çekip yüklemeni öneririm
Haklısın üstad istediğim gibi güzel bir başlık olmadı. Ben sadece şu yuvarlak 2 göz var biri açık biri kapalı gibi geldi ve bir resmin tam ortasında haç var gibi geldi fikirlerinizi merak ettiğim için uzaktan çektim.

Elisdur

Yeni Üye
Merhaba @Elisdur kardeşim. Bu son resme göre burada mezar odası mevcut lakin bu son resmin karşıdan ve geniş açılı görülmesi gerek. Resmin sağ alt köşesinde bir şey var onu göremiyoruz. Bu tür yerler pek sağlam kalmaz ama yinede dediğim gibi resimlerseniz her şey netlik kazanır
Haklısın üstad senin yorumların benim için değerli amacım vaktinizi boşa harcamak değil bir kaç şey kapmaya çalışmak sizden. Dediğin gibi oralar hep açılmış. Ben sadece işaretleri anlamlandırmak ve şu bir dolu bir boş gibi duran gözü anlamlandırmak istemiştim. Birde resimlerden birinde tam ortada haç var bence ama eşim doğal diyor.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Nikinizden bir hanım efendi imajı alıyorum acaba doğrumu. Bakınız bu tür oymaların olduğu yerlerde ama kapalı yada açık bir mağara yada oda mevcuttur. Resimlerden açık yada kapalı olduğunu göremiyoruz. Yukarıdaki nişler burada mezar odası olduğunu gösteriyor

Ekli dosyalar

Elisdur

Yeni Üye
Nikinizden bir hanım efendi imajı alıyorum acaba doğrumu. Bakınız bu tür oymaların olduğu yerlerde ama kapalı yada açık bir mağara yada oda mevcuttur. Resimlerden açık yada kapalı olduğunu göremiyoruz. Yukarıdaki nişler burada mezar odası olduğunu gösteriyor
Evet eşimle aynı hesabı kullanıyoruz ikimizinde merakı var tarihe. Tam olarak merak ettiğim resmi seçtiniz üstad. İşaretlediğiniz gözün yanında hayal meyal bir göz daha belli oluyor. Sanki kapalı gibi. Bu resim bir uçurumda çıkması normal yollarla mümkün değil bir patika varmış ama çökmüş. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Ben teşekkür ederim . Sizler gibi hanım efendileri aramızda görmek bizleri mutlu eder. O dediğiniz yer çökmemiştir bilerek buradaki işlem bittikten sonra ulaşılması zorlaşsın diye yıklmıştır. Demekki değerli bir yer imiş . Saygılar

R00T

Profesyonel
Co Admin
Güzel yerdir . Kafa yormaya değerdir.Bilinçli bilgi ile çalışma gerektirir. O zaman zor kolay olur.