İndiana jones
Editör
...................
Üstat çok eski bi olay 15 senesi var ağaçyan eser yok ağacı içinde para var diye yakıyor defineciler sonra sonra kovundan çiciler çıkıyor çiviler yok yani ama geçen biyerden gene yerden çiviler çikardik kiremitler bi çuval kiremit çikardik büyük bi bi çivi çikardik bide değişik kapi içligi cikardik degirmenin yanindan onu fotosunu atcam yarin bi bakarsinçivi nasıl az tarif edermisin?
Üstat bende ne zamandır ceket konusunu çözmeye çalışıyordum Allah senden razı olsun bizim burda varlıkli biri yaşarmış torunları var çoğu defineci bi bulamadılar dedelerinin altinlarini son nefesinde ölürken sormuşlarmı altınlarini artik ben bilmem rahmetli ölürken altınlar ceket altinlar ceket diyip ölmüş rahmetli aslinda gömunun yerini söylü olabiliryani demek istediğim adamin hep gitti bi tarla oturduğu ağaç alti yani bi bölgeye gittiğinde bu adam altinlarini gömdüğu yeri unutmamak için ceketini hep altinlari gomdüğü yere asıyor o yere gittiginde şimdi sira bu adam ceketini nereye asiyor cevap bunu bulmak lazimEski çiviler Dövme celik karışımı olur. Eskiden bahce kenarlarında ki agaçlara civi çakıp getirilen azıkları bazen giydikleri ceketleri asarlardı. Yüksek tepe çorak arazi kayalık bölgelerde ki çitlembik" ahlat(yaban armudu) ardıç bu tip agaçlardaki çiviler önem taşır. Her çivi define ye işaret değildir.
alan tarama sonra ağaç dipleri işte ama eski büyük bir ağaç olmalı yaşı belirgin sıradan olmamalı yada 3 ağaç yan yana da olur hepsi iyi tesbit ile olur hakkınızda hayırlısıÜstat bende ne zamandır ceket konusunu çözmeye çalışıyordum Allah senden razı olsun bizim burda varlıkli biri yaşarmış torunları var çoğu defineci bi bulamadılar dedelerinin altinlarini son nefesinde ölürken sormuşlarmı altınlarini artik ben bilmem rahmetli ölürken altınlar ceket altinlar ceket diyip ölmüş rahmetli aslinda gömunun yerini söylü olabiliryani demek istediğim adamin hep gitti bi tarla oturduğu ağaç alti yani bi bölgeye gittiğinde bu adam altinlarini gömdüğu yeri unutmamak için ceketini hep altinlari gomdüğü yere asıyor o yere gittiginde şimdi sira bu adam ceketini nereye asiyor cevap bunu bulmak lazim
Çivi ceket konusunda en mantıklı yol rahmetlinin kendi bahcesi oturduğu evin penceresinden gömüyü göreceği bşr noktadır..bizim millet malı gözünün önünde olsun der. İşaret çizmez gözüyle keteze al. Kanaatim kendi bahçesinde büyük yaşlı agaçların olduğu noktaları araştırabilirsin.....................