Dedektorburada Banner Mobile

kaya da çift ok ve kılıç

hosgeldim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Geçenler de babam köyde toprağın biraz altında yaklaşık 30 cm lik düzgün sayılabilecek bir taş bulmuş. Taşın üstünde sağ yönlü 2 ok ve taşın yan tarafında da kılıç resmi varmış.
Anlattğı kadarıyla ok lar aşağıdaki gibi yapılmış.

--------->

boşlukboşluk--------->

Yakında köye gideceğim ve bakacağım.Babam taşı aynı şekilde bırakmış.
Bir önerisi ve orumu olan varmıdır. Teşekkürler...

Karabulut

Operatör
Ustam okların gösterdigi yönde araştırma yapacaksın muhtemelen üzerinde kılıç olan taş olacak malzeme bu taşın içinde yada altında

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Kılıcın boyunu ölç.
1cm=1 metre kabul et.
O kadar mesafede ok yönünde git.
Neler var bak. Resimle.

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Şans böyle birşey işte.40 yıl gece gündüz arar bulamazsın.Tarlada hiç aklında yokken ayağına takılır gene bulursun.
Bu işin sonunda yüzünüz güler inşallah.Şansınız bol olsun.

grasviti

Member
Iki okunda uzunluklarini olc sonra okun gosterdigi yönü fotograf ama grnis acili olsun fotograflarken okun arkasina gec hem ok gozuksun hem okun baktigi yon gozoksun sonra okun boyunu olc diyelim 10 cm 10 mt git orayi fotografla siteye yukle bir bakalim birde o kayanin uzerini kople cekim fotograflarsan daha guzel olacak farkli bir durum var ters giden isaretin biri meydanda yok neyse sen fotolayip koyarsin

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
1 cm = 70 cm yani bir adım boyu olarak hesaplasak :) :) :)
Daha guzel olur kardasim.

Bunu yapanlar iri yari adamlardi. Gunumuz insani gibi tifil degildi. Bacaklari da kendileri de uzundu. Bu yuzden bugunun insanin degilde o gunun insaninin adiminin metraji onemli.

Soyle yapalim;
1cm=1 adim=70 cm.
1cm=1 metre

Kilic misalen 40 cm.ise:
40cm.X70cm.= 28 metre
40cm.X 1 metre= 40 metre.

Kardesimiz 28-40 metre arasinda ne varsa hepsini guzelce resimlesin insallah. :))

Kolay Gelsin.

hosgeldim

Yeni Üye
Cevaplar için çok teşekkürler ,ben de heyecanlandım açıkçası. Az önce babamı aradım ,çok becerikli değildir ama telefonla bolca taşın resimlerini çekmesini ve bana göndermesini istedim.Umaarım yarın yarın buraya yükleyebilirim ve üstüne konuşuruz.

Bir de bugün konuşurken babam bana 5-6 ay önce bir yiğeninin anlattığı bir olayıda söyledi.
Bunlar birkaç kişi köyün aşağılarında bir yerde bişeyler bulmuşlar sanırım. Biraş eşelemişler ve büyük bir taş bulmuşlar ama baya büyük. Şöyle biraz aralıyalım demişler ama biraz titreşim ve tuhaf sesler duymuşlar ve hepsi topuklamış. Bir daha da gitmemişler.Babama da anlatmış.
Yani büyü ,tılsın veya esrarengiz ama gerçek de böyle şeyler varmı. Köye gittiğimde oraya da gitmeyi çok istiyorum ama gimemeliyim.Bilemedim. Ne olur ki!

hosgeldim

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Nihayet yarın sabah yola çıkıyorum ,çok heyecanlıyım. Yanlız babam taşı yerinden almış kaybolur biri alır diye. Öğleden sonra kısmetse varmış olurum. Hemen fotoğraflarını çekip buraya yükleyeceğim. İnşallah sizlerin yardımıyla en kısa sürede neticeye ulaşabilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.