Dedektorburada Banner Mobile

Koltuk taşı oyma ve 2. İşaret

Dedektorburada Banner Mobile

muratdrn02

Member
Taşın önünde başlayan boşluğu takip ettim boşluk düz hat şeklinde gidiyordu ortalama 100 adım sonra boşluk sol tarafa doğru kırdı 20 adım daha düz hat şeklinde devam ettim büyük bir kayada bitti Kaya'nın yüzeyini inceledim ve bi kaç adet işaret buldum sizlere iletiyorum resimleri ve videoda ise koltuktan itibaren o alana kadar nasıl gittigimi gösterdim

Yorumlarınızı bekliyorum ustalarım
Ustam özellikle senden @KANAS_USTA

Video linki

Ekli dosyalar

KANAS_USTA

Member
Çalıyı arkana al. Yüzün kayadaki büyük deliğin baktığı yöne değil, tam tersi istikametteki (eğime doğru) sağ alt çapraza dönük olsun.
Bu istikamette kayadan uzaklaşarak tam 5 büyük adım ilerle. Durduğun bu nihai noktada tam ayaklarının altı tünelin başladığı yerdir.
Araştırmanı tam bu noktada yap. Kapak taşından itibaren tünel yerin altından işaretli büyük taşa doğru kavis yaparak süzülür. Tünel boyunca yaklaşık 9 metre ilerleyeceksin. Tünelin ucu görseldeki o büyük kayanın tam altına değil kayanın yaklaşık 6 metre arkasındaki yükseltinin veya düzlüğün altına çıkar. Mahzen oradadır. Sapma yapma.

muratdrn02

Member
Çalıyı arkana al. Yüzün kayadaki büyük deliğin baktığı yöne değil, tam tersi istikametteki (eğime doğru) sağ alt çapraza dönük olsun.

Bu istikamette kayadan uzaklaşarak tam 5 büyük adım ilerle. Durduğun bu nihai noktada tam ayaklarının altı tünelin başladığı yerdir.

Araştırmanı tam bu noktada yap. Kapak taşından itibaren tünel yerin altından işaretli büyük taşa doğru kavis yaparak süzülür. Tünel boyunca yaklaşık 9 metre ilerleyeceksin. Tünelin ucu görseldeki o büyük kayanın tam altına değil kayanın yaklaşık 6 metre arkasındaki yükseltinin veya düzlüğün altına çıkar. Mahzen oradadır. Sapma yapma.
Taşın çevresinde pek boşluk alamadım ustam sadece hafif bir sinyal vardı oda deliğin sağ tarafındaki alanda ama yinede bir kez daha deneyeceğim
@KANAS_USTA

Son düzenleme:

muratdrn02

Member

Taşın üzerinde Horasan tarzı kaplama varmı ustam müjde olacak bir nokta falan
@KANAS_USTA

Son düzenleme:

Bluecat

Aktif Üye
ustam yeni konular açma bence konu bağlamından sapıyor ozaman ilk açtıgın konudan ekleme yaparak devam edersen daha saglıklı olur. bu delikler kayanın diğer yüzlerinde de varmı resimde irili ufaklı farklı deliklerde var gibi duruyor.. bulundugun alan çok ilgi çekici ama bence ilk attıgın sunu çanagı olan kayadan vazgeçme derim o kaya kütlesi birşeyler saklıyor gibi.o kayanın toprak altında kalan kısımlarını biraz açmanı öneririm

muratdrn02

Member
ustam yeni konular açma bence konu bağlamından sapıyor ozaman ilk açtıgın konudan ekleme yaparak devam edersen daha saglıklı olur. bu delikler kayanın diğer yüzlerinde de varmı resimde irili ufaklı farklı deliklerde var gibi duruyor.. bulundugun alan çok ilgi çekici ama bence ilk attıgın sunu çanagı olan kayadan vazgeçme derim o kaya kütlesi birşeyler saklıyor gibi.o kayanın toprak altında kalan kısımlarını biraz açmanı öneririm
Teşekkür ederim ustam haklısın o taşın ayak koyma yerinden de sinyal alıyorum zaten değerli orayada bakacağım

KANAS_USTA

Member
Videoda kayanın üst yüzeyini geçerken büyük deliğin hemen sağ üst çaprazında kaya dokusuyla neredeyse aynı renkte görünen hafif bombeli ve pürüzsüz bir alan var. Tıkla.
Bir de o küçük çalı grubunun olduğu giriş başlangıç noktasında ana kapıdan önce bir müjde bulunur. Çalı ile kaya gövdesinin birleştiği o dar yumuşak kavisli boşluğa bak. Toprağın sadece 40-50 cm altındadır çevredeki taşlara benzemeyen daha parlak veya daha düzgün kesimli bir taşın hemen altında.
Son olarak kayanın deliğinin tam aksi yönünde (arkasında), kayadan 3 adım gerideki toprak altına bak.

KANAS_USTA

Member
Kayanın yanındaki çalıdan başla ve adımlarını geniş at. 5, 7, ve 12. Adımlara dikkat et. Farklılık görmen gerek. Durduğun yerde ayaklarının altında dairesel yaklaşık 1 metre çapında bir çöküntü veya çevreden farklı dikilmemiş ama oraya yığılmış gibi duran dere taşları görürsün. Toprakta yumuşama,çevrdeki gür otların arasında yamalı bir bohça gibi duran kuru veya seyrek otlu bölge, taş parçalarının yoğunlaştığı nokta toprak ve çakıl karışımı görmen şart.
Kullandığın cihaz umarım iyidir.
Kal sağlıcakla.

muratdrn02

Member
Kayanın yanındaki çalıdan başla ve adımlarını geniş at. 5, 7, ve 12. Adımlara dikkat et. Farklılık görmen gerek. Durduğun yerde ayaklarının altında dairesel yaklaşık 1 metre çapında bir çöküntü veya çevreden farklı dikilmemiş ama oraya yığılmış gibi duran dere taşları görürsün. Toprakta yumuşama,çevrdeki gür otların arasında yamalı bir bohça gibi duran kuru veya seyrek otlu bölge, taş parçalarının yoğunlaştığı nokta toprak ve çakıl karışımı görmen şart.
Kullandığın cihaz umarım iyidir.
Kal sağlıcakla.
Şimdi ustam bahsettiğiniz müjde yerine baktım kırdım birşey çıkmadı oymanın sağ üst çaprazı üçgenimsi olan çalılık yerden değerli sinyali alıyorum elimde sadece model 15 var dedektör yok şuan o yüzden kazmadım daha sonra dediğin şekilde tespit sağladım 5 adım 7 adım ortalama attıktan sonra yerde bir çöküntü var oval tarzda makina burada boşluk veriyor taşın yanından yukarı doğru gidiyor ve sonunda boşluk geniş bir alanda gösteriyor 2. İse 12 adım attıktan sonra yerde iki taş var arası otlu olan bölge burada boşluk veriyor video yükledim anlattım yorumun için teşekkür ederim alanında taşıda çevresinide fotoğraf olarak ekliyorum
Sadece keşif yapıyorum herhangi bir kazı yapmadım ustam bilgin olsun
@KANAS_USTA

Video linki

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muratdrn02

Member
Burası mezar mı kişisel bir yer mi ustam yer hakkında beni bilgilendirir misin vaktin varsa
Teşekkür ederim
Otlu alanda boşluk veriyor birde ustam orası nedir çökme yerinin ilerisinde yani sağında kalıyor
Daire olan boşluk ve tünel yönü çizdim ilerisi sarı otluk iki büyük kayanın arası
@KANAS_USTA

Ekli dosyalar

Son düzenleme: