Dedektorburada Banner Mobile

Mezar

Langazalı

Yeni Üye
İyi akşamlar , kazdıkça sıralı taşlara denk geldik ve cıkan taşlar bu şekilde acaba bi işçilik mevcut mudur ? Çubukla baktığımız da boşlukları tespit ettik

Ekli dosyalar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Biliyorsunuz sitede kazdık gibi şeyler yasaktır. Onu düzenledim. Sizi burada bu taşlara denk getiren daha doğrusu neye göre bu çaba ne gördünüz de hareket ettiniz. Evet taşlar yapı taşına benziyor biraz detay. Sevgili ustam tekrar hatırlatırım yazılarınızı kelimeleri yazar iken o tür sözlere dikkat edelim bunlar suça girer

Langazalı

Yeni Üye
Biliyorsunuz sitede kazdık gibi şeyler yasaktır. Onu düzenledim. Sizi burada bu taşlara denk getiren daha doğrusu neye göre bu çaba ne gördünüz de hareket ettiniz. Evet taşlar yapı taşına benziyor biraz detay. Sevgili ustam tekrar hatırlatırım yazılarınızı kelimeleri yazar iken o tür sözlere dikkat edelim bunlar suça girer
Hocam yorumun için teşekkür ederim , bilmediğim için affına yazdıklarımdan olay şu yer benim tapulu şahsi evimin bahçesi düzeltmek için kepçe çağırdım ve karşıma bunlar çıkmaya başladı devam ettirdikten sonra da büyük kesim kayalar çıktı sonra doldurtup kapattırdım , bu yuvarlak oyma gibi olan taştaki işaret mi onu merak ettim mezara mı işarettir diye

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili ustam böyle sabit olmayan kayalara sunu çanağı yapılmaz. Şöyle bakınca diyelimki bu taşlardan buraya bir mezar odası yapıldı yani öyle düşünelim. Böyle önem verilmiş bir yapı olsa böyle iğretiden sunak olurmu. Şahane sunak olması lazım. Birde mademki tapulu yeriniz bu yer hakkında bilgileriniz nedir tarihi nedir buranın yakın çevresi antik bir yermi. Sizi boş çevirmeyelim belkide başka bir yapıya aitti bu taşlar

Langazalı

Yeni Üye
Sevgili ustam böyle sabit olmayan kayalara sunu çanağı yapılmaz. Şöyle bakınca diyelimki bu taşlardan buraya bir mezar odası yapıldı yani öyle düşünelim. Böyle önem verilmiş bir yapı olsa böyle iğretiden sunak olurmu. Şahane sunak olması lazım. Birde mademki tapulu yeriniz bu yer hakkında bilgileriniz nedir tarihi nedir buranın yakın çevresi antik bir yermi. Sizi boş çevirmeyelim belkide başka bir yapıya aitti bu taşlar
Hocam tekrardan teşekkür ederim , devamında büyük taşlara denk geldik güzel kesilmiş kapak taşlar gibi öncesindeki yaşamdan bahsedecek olursam . I. Justinianus döneminden kalma paralar vb çıkmıştı çevre yerlerden yani Bizans yaşantısı mevcut bölgede karakollar , ticaret merkezleri vb.