Örümcek Ağının sırrı Çözülemiyor

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Bilim insanlarının asırlardır kimyasındaki esrarı çözmek için çalışmalarını sürdürdüğü örümcek ağlarının, aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu belirlendi.
Taklit edilmesi durumunda teknoloji ve endüstride kullanılabileceği pek çok alan hayal bile edilemezken, örümcek ağlarının kimyasal özellikleri sebebiyle gerçek birer mühendislik mucizesi olduğu bildirildi. Uzmanlar iz bırakmayan ameliyat ipliklerinden, çok hafif kablolara, kurşun geçirmez kumaşlardan esneyen emniyet kemerlerine kadar pek çok alanda kullanıla

Ekli dosyayı görüntüle 207640

Çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ipliğinin aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu tespit edilirken, ağın kendi uzunluğunun 4 katı kadar esneyebildiği kaydedildi. Ayrıca son derece hafif olma özelliğini de bünyesinde barındıran örümcek ağları, dünyanın çevresi boyunca uzaması halinde 320 grama ulaşıyor.

Örümceklerin 380 milyon yıldır ördükleri ipliklerin hammaddesinin saç, tırnak, tüy ve deri gibi birbirinden çok farklı maddelerin yapı taşı olan "keratin" adlı proteinden oluştuğunu belirleyen zoologlar, gerilme esneklikleri çok fazla olan örümcek ipeğini kopartmak için gereken enerjinin, benzer biyolojik materyalleri koparmak için gereken enerjiden on kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardılar.

Renk körü olan örümceklerin bozulan ağını yiyerek yeniden iplikçik ürettiği de kaydeden uzmanlar, ağların tamamen geri dönüşümlü olması sebebiyle araştırmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Mushap

Editör
İnege süt ariya bal oduna elma armut üzüm yaptiran rabbim orumcegede boyle bir ag yaptirmis.

RuhAdam

Yeni Üye
Bilim insanlarının asırlardır kimyasındaki esrarı çözmek için çalışmalarını sürdürdüğü örümcek ağlarının, aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu belirlendi.
Taklit edilmesi durumunda teknoloji ve endüstride kullanılabileceği pek çok alan hayal bile edilemezken, örümcek ağlarının kimyasal özellikleri sebebiyle gerçek birer mühendislik mucizesi olduğu bildirildi. Uzmanlar iz bırakmayan ameliyat ipliklerinden, çok hafif kablolara, kurşun geçirmez kumaşlardan esneyen emniyet kemerlerine kadar pek çok alanda kullanıla

Ekli dosyayı görüntüle 207640

Çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük olan örümcek ipliğinin aynı kalınlıktaki çelik telden 5 kat daha sağlam olduğu tespit edilirken, ağın kendi uzunluğunun 4 katı kadar esneyebildiği kaydedildi. Ayrıca son derece hafif olma özelliğini de bünyesinde barındıran örümcek ağları, dünyanın çevresi boyunca uzaması halinde 320 grama ulaşıyor.

Örümceklerin 380 milyon yıldır ördükleri ipliklerin hammaddesinin saç, tırnak, tüy ve deri gibi birbirinden çok farklı maddelerin yapı taşı olan "keratin" adlı proteinden oluştuğunu belirleyen zoologlar, gerilme esneklikleri çok fazla olan örümcek ipeğini kopartmak için gereken enerjinin, benzer biyolojik materyalleri koparmak için gereken enerjiden on kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardılar.

Renk körü olan örümceklerin bozulan ağını yiyerek yeniden iplikçik ürettiği de kaydeden uzmanlar, ağların tamamen geri dönüşümlü olması sebebiyle araştırmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Volkanik dağlarda bulunan lavların içinde yaşayan tek hücreli canlının marifeti nelerdir acaba?

BulursamKader25

Yaptigim Yorumlar; Resmi Kazilar İcin Gecerlidir.
Ateisttim diyenleri hala anlayamadum :((

Keskingöz

Tüm Yorumlarım, Resmi Kazılar İçin Geçerlidir.
Süper Moderatör
vakti ile bir zeki kardeşimiz Ateizm derneğini arar.
-Merhaba der bir sorum olacaktı. -Buyrun diye cevap gelir.
-Kiminle görüşüyorum der, -Ben dernek başkanıyım diye cevap alır.
-bir sorum olacak der, -buyrun denilir.
-sizin başkan olarak orda göreviniz nedir ne iş yaparsınız ? der. -dernekteki organizasyonu iletişimi v.b v.b yönetirim der.
-peki siz basit bir dernek olarak bir başkana yönetene ihtiyaç duyarken, evrenin tek başına tesadüfen yürüdüğüne nasıl inanıyorsunuz? der. -telefon suratına kapanır :)))))
bunlardan çokça akıl ve zeka bekleme ustam. nefisleri ve çıkarları ağır geldiği için inkar ve azap ehlidirler.
Allah bizleri inanan sıddık kullarından eylesin..

Son düzenleme:

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Volkanik dağlarda bulunan lavların içinde yaşayan tek hücreli canlının marifeti nelerdir acaba?
her canlının bir vazifesi ve mahiyeti vardır
Bunlar türlere göre deyisir
Aslında biyolojik ve bilimsel araştırmaları
Bu örümcek örneğindeki gibi ara ara paylasimlarini yapıp
Bilgilenmek ve bilgi tazelemek bunun yani sıra asıl bildiğimiz dogrulardaki yanlışlık paylarını düzenlemek gerek
Buna benzer çok enteresan araştırmalar ve keşifler var
Suda varki orumcegi herkes bilir ama birde bilmediğimiz türler var
Altın kanat serçe gibi
Beyaz baykuş gibi ismini hatiryamadigim çok enterasan özelliklere sahip türler ve dişi kurt ta buna dahil
Kurt yürüyüş u yazıp googleden ısrarla okumanızı tavsiye ederim
Tüm bunların paylasimi define sohbetinde mevcuttu
Lakin benzeri konuların hepsi silindi
Fırsat buldukça paylaşmaya gayret ederim

Kamhi Leonard

PiSaGoR
Ustam o ayrı bir vaka bir süre sonra onlarda yerine oturuyor
Zamanı olupta ateist doğup ateist ölen çok az kişi vardır
Illaki bir yerde onu ayiktiran birşey çıkıyor ve sonunda u dönüşü yaparak tövbe edeni çok gördük
Darısı diyenlerin başına allah ıslah etsin

Kamhi Leonard

PiSaGoR
-sizin başkan olarak orda göreviniz nedir ne iş yaparsınız ? der. -dernekteki organizasyonu iletişimi v.b v.b yönetirim der.
-peki siz basit bir dernek olarak bir başkana yönetene ihtiyaç duyarken, evrenin tek başına tesadüfen yürüdüğüne nasıl inanıyorsunuz? der. -telefon suratına kapanır :)))))
bunlardan çokça akıl ve zeka bekleme ustam. nefisleri ve çıkarları ağır geldiği için inkar ve azap ehlidirler.
Ecmain ....
Ateizm insanlar gerçekten çok pratik zekaya sahip insanlar e yer dikat eder iseniz lakin boş
Bunlarla zitlasma ve dini sohbet vs. Tartışmalara girmek kufre gider
Iyisimi belki hoş bir insan olabilir ama uzak durmak

Benim tanıdığım çok güzel insanlar var örneğin
Ateist lakin ben şart kosmusum benim olduğum ortamda
Ya kafamı kesin yada bu tür muhabbetlere girmeyin
Allah var yukarda bugüne kadsr asla yanımda konuşmadılar
Konusmazlarda ...
Ama nedir ben ara ara sohbetlerde bunlara gönderme yapıyorum
Msj bakımında umarım yanlışlarını düzeltir ve salih insanlar olurlar
Temennim bu yönde

RuhAdam

Yeni Üye
her canlının bir vazifesi ve mahiyeti vardır
Bunlar türlere göre deyisir
Aslında biyolojik ve bilimsel araştırmaları
Bu örümcek örneğindeki gibi ara ara paylasimlarini yapıp
Bilgilenmek ve bilgi tazelemek bunun yani sıra asıl bildiğimiz dogrulardaki yanlışlık paylarını düzenlemek gerek
Buna benzer çok enteresan araştırmalar ve keşifler var
Suda varki orumcegi herkes bilir ama birde bilmediğimiz türler var
Altın kanat serçe gibi
Beyaz baykuş gibi ismini hatiryamadigim çok enterasan özelliklere sahip türler ve dişi kurt ta buna dahil
Kurt yürüyüş u yazıp googleden ısrarla okumanızı tavsiye ederim
Tüm bunların paylasimi define sohbetinde mevcuttu
Lakin benzeri konuların hepsi silindi
Fırsat buldukça paylaşmaya gayret ederim
Kurtlar konusunda araştırmalarım iyidir diye düşünüyorum. Hayvanlarda olduğu kadar bazı bitkilerde özellikle çiçeklerdeki simetrik şekiller tam bir matematik ustalığı, dehası mı desek bir kelime bulamıyorum. Bazen öyle uzun süre çiçekleri böcekleri inceliyorum ki; gören olsa deli diyecek derecede... Karıncalar küçükken en ilgi odağımdı, sonra kızılşahinler ve sonrasında kurtlar, kurtlar ve kurtlar...

deli firat

DOĞACI
Ecmain ....
Ateizm insanlar gerçekten çok pratik zekaya sahip insanlar e yer dikat eder iseniz lakin boş
Bunlarla zitlasma ve dini sohbet vs. Tartışmalara girmek kufre gider
Iyisimi belki hoş bir insan olabilir ama uzak durmak

Benim tanıdığım çok güzel insanlar var örneğin
Ateist lakin ben şart kosmusum benim olduğum ortamda
Ya kafamı kesin yada bu tür muhabbetlere girmeyin
Allah var yukarda bugüne kadsr asla yanımda konuşmadılar
Konusmazlarda ...
Ama nedir ben ara ara sohbetlerde bunlara gönderme yapıyorum
Msj bakımında umarım yanlışlarını düzeltir ve salih insanlar olurlar
Temennim bu yönde
Gözüm kalpler mühürlenmiş ise yapacak birşey yoktur görürkör duyarsagır birde kalp gözü kapalı ise nerden bilsin bal arısının hikmetini

Mushap

Editör
Kurtlar konusunda araştırmalarım iyidir diye düşünüyorum. Hayvanlarda olduğu kadar bazı bitkilerde özellikle çiçeklerdeki simetrik şekiller tam bir matematik ustalığı, dehası mı desek bir kelime bulamıyorum. Bazen öyle uzun süre çiçekleri böcekleri inceliyorum ki; gören olsa deli diyecek derecede... Karıncalar küçükken en ilgi odağımdı, sonra kızılşahinler ve sonrasında kurtlar, kurtlar ve kurtlar...
Altın oran dedikleri ki biz ilahi oran diyoruz incelemissindir.hic bir yaprağın bir diğerinin gunesini kapatmayacak şekilde dizilimini gormussundur.

Mushap

Editör
Amin ecmain gündüz vakti gözünü kapatmış güneş yok ışık yok her yer karanlık diyorlar gözünü açsa görecek.