Fakat şunu bilmeni isterim. Bu Alem Görünenden ibaret değil .
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir . Bazen Hakikat İnsanı delirtir
Başımdan geçen bir meseleyi anlatmak isterim tabi çok var fakat bu uygun konuya .
Bir dostumuzun realden işi oldu ailevi banada sordu Varmı tanıdığın Yok dedim . Tabi Başka bir tanışık dostumuzada sormuş Var ama dediğin gibi olmaz şifa niyetine baksın demiş bu arkadaşımızda biz fayda gördük umarım sende görürsün demiş Bunlar tabi gidicek bir hafta içinde benimde bir araya gelince haberim oldu tabi sonra tutdurdular illa sen bizi götürüceksin diye kabul etdim tabiki sonuçta dostumuz mecbur
Hafta sonuna buluşup sabah gidicez detayları iyi dinle cool . Sabah köşede pastanede buluştuk ben tabi kahvaltı etmedim bir poğaca bir çay içmeden olmaz dedim Dostum bana aradık yahu hocayı çayıda içmeyi ver diyince tamam ozaman hadi sizde için diyip garsona 3 çay söyledim of poff diyerek içtiler bende sıcak içemem çayı biraz beklediler daha doğrusu onlar hızlı içti şimdi gidelim nasıl olsa bize çay veren olmaz orda dedim
Arabaya atladık gittik konum atmıştı kendisi zaten Selamın Alayküm Diyip içeri girdik tabi taktımya ben aklım çayda bizede verdi tesbih başladık çekmeye usulünce iş bitti okudu üfledi tabi yazdı çizdi arkadaş için sonra defter kapandı . Bu arada arkadaş dayanamadı dedi bu arkadaş arazi dedi hazineci dedi bir baksakmı demeye kalmadı göz göze geldik sustu arkadaş zaten yapıcak bir şeyde kalmamıştı defter kapandı çünki başka zaman bakarız demeye getirdi yani diyorki 1 taşla 2 kuş vurdurtmam size
YASAL UYARI VE BİLGİLENDİRME
Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı kapsamında define arama faaliyetleri; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Define Arama Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir.
Define araması yapılabilmesi için ilgili mevzuatta öngörülen şartların yerine getirilmesi ve yetkili makamlardan gerekli izin ve ruhsatların alınması zorunludur. İzinsiz define araştırması ile kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı veya sondaj faaliyetleri kanunen suç teşkil edebilir ve cezai yaptırımlara tabidir.
Sit alanları, korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, mezarlıklar ve mevzuatla koruma altına alınmış diğer bölgelerde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilgili kanun, yönetmelik ve yetkili kamu kurumlarının kararlarına kesinlikle uyulmalıdır.
Bu internet sitesi; izinsiz define aramayı, kaçak kazıyı, tarihi veya kültürel varlıklara zarar verilmesini, kültür varlıklarının izinsiz olarak aranmasını, çıkarılmasını, taşınmasını veya ticaretini teşvik etmez, özendirmez ve bu tür faaliyetlere yönlendirme amacı taşımaz.
Site içerisinde kullanıcılar, üyeler veya üçüncü kişiler tarafından paylaşılan yorum, görüş, fotoğraf, video, arazi yorumu, işaret değerlendirmesi, yöntem, tavsiye ve benzeri içerikler paylaşımı yapan kişinin kendi görüş ve sorumluluğundadır. Bu tür içerikler site yönetiminin görüşü, önerisi, onayı veya herhangi bir faaliyete yönelik teşviki olarak değerlendirilemez.
Kullanıcılar, gerçekleştirecekleri her türlü araştırma ve arazi faaliyetinden önce yürürlükteki mevzuatı kontrol etmek, gerekli izinleri almak ve ilgili kamu kurumlarının talimatlarına uygun hareket etmekle yükümlüdür.