Bu taşı derede buldum ne olduğu hakkında bilginiz varmidir
Ekli dosyalar
-
3.7 MB Görüntüleme: 34
-
4.2 MB Görüntüleme: 31
-
3.2 MB Görüntüleme: 30
-
4.4 MB Görüntüleme: 28
Malahite benziyor ama malahitin sertliği düşüktür neye göre sert nasıl ölçtünüz.Bu taşı derede buldum ne olduğu hakkında bilginiz varmidir
Cam i çiziyor , çekiçle kirilmiyor, elmaz matkap ucu ile denedim cizilmiyorMalahite benziyor ama malahitin sertliği düşüktür neye göre sert nasıl ölçtünüz.
Malahit araştırdım koyu yeşil renginde.Malahite benziyor ama malahitin sertliği düşüktür neye göre sert nasıl ölçtünüz.
belkide turkuaz(firuze) taşıdır sertliği 5-6 civarıdır normal cam 5.5 sertliğindedir yani 6 sertliğinde turkuaz bulduysan camı rahat cizersin özgül ağırlığını söylemeden hangi taş oldugunu bulmak zor. Çokta kafana takıldıysa dokuz eylül üniverstesinde, izmir meslek yüksekokulu, el sanatları bölümü, kuyumculuk ve takı tasarımı programın kurucusu Prof.Dr. Murat Hatipoğlu var ona yollayın o size ne taşı olduğunu söyler.Malahit araştırdım koyu yeşil renginde.
Bendeki turkuaz yesili
Değeri varsa göndereyim değersiz ise ugrasmayayimbelkide turkuaz(firuze) taşıdır sertliği 5-6 civarıdır normal cam 5.5 sertliğindedir yani 6 sertliğinde turkuaz bulduysan camı rahat cizersin özgül ağırlığını söylemeden hangi taş oldugunu bulmak zor. Çokta kafana takıldıysa dokuz eylül üniverstesinde, izmir meslek yüksekokulu, el sanatları bölümü, kuyumculuk ve takı tasarımı programın kurucusu Prof.Dr. Murat Hatipoğlu var ona yollayın o size ne taşı olduğunu söyler.
Bana kalırsa değeri yok hatta taş pazarından 30-40 tl alabilceğin taşlardan.Değeri varsa göndereyim değersiz ise ugrasmayayim