Dedektorburada Banner Mobile

Ustalarım sizce de Yunan mı ?

Dedektorburada Banner Mobile

Hookook

Bilgili Üye
Bu paranın üzerindeki arkadaş yunanlara benziyor gibi bu arkadaşı araştırdım arşivlerde çok yakın benzerleri var ama birebir aynısına denk gelemedim aramızda daha önce görmüş yada bu konularda bizden daha bilgili bilen birileri olabilir kimse bilmezse @vakko ustam bilir selametle.

Ekli dosyalar

toyalp

Bulaşan mazlumun ahıdır.Kainat bu yükü kaldıramaz.
Süper Moderatör
Bu paranın üzerindeki arkadaş yunanlara benziyor gibi bu arkadaşı araştırdım arşivlerde çok yakın benzerleri var ama birebir aynısına denk gelemedim aramızda daha önce görmüş yada bu konularda bizden daha bilgili bilen birileri olabilir kimse bilmezse @vakko ustam bilir selametle.
Hükümdar: Büyük İskender (III. Aleksandros)
Dönem: Helenistik Dönem
Tarih: M.Ö. 336 – 323 (İskender'in krallık yılları) veya ölümünden hemen sonraki dönem (M.Ö. 323 – 310)
Bölge: Makedonya Krallığı (Ancak İskender'in imparatorluğu çok geniş olduğu için Anadolu'daki birçok darphanede basılmıştır)
Bu tasarım Büyük İskender'in bronz birimine aittir. Eğer elindeki malzeme gümüşse, %99 ihtimalle sahtedir
Hayırlı forumlar.

Hookook

Bilgili Üye
Hükümdar: Büyük İskender (III. Aleksandros)
Dönem: Helenistik Dönem
Tarih: M.Ö. 336 – 323 (İskender'in krallık yılları) veya ölümünden hemen sonraki dönem (M.Ö. 323 – 310)
Bölge: Makedonya Krallığı (Ancak İskender'in imparatorluğu çok geniş olduğu için Anadolu'daki birçok darphanede basılmıştır)
Bu tasarım Büyük İskender'in bronz birimine aittir. Eğer elindeki malzeme gümüşse, %99 ihtimalle sahtedir
Hayırlı forumlar.
Pekçok benzerini gördüm ama iki tarafta topuz değil tek tarafta topuz diğer tarafında başka emare ortada yazı vardı ön yüzdeki elemanın tepesinde nemea aslaninin kürküne dair bisey de sezmedim araziden rastgele denkgelen bir parça sahte olması hususunda ise dönem sahtesi olabilir ihtimali üzerinde düşünüyorum.