Ustalarım bu uydu görüntüsündeki izler ,halomudur ne olabilir ,tek bir yılda görünüyor..
Ekli dosyalar
-
306.8 KB Görüntüleme: 125
Timur usta bakar inşallahUstalarım bu uydu görüntüsündeki izler ,halomudur ne olabilir ,tek bir yılda görünüyor..
Taş yığını yok burası tarım alanı . Sadece bı soil mark izler var ,başka tarihlerdede ot diğer yerlerden farklıbu alanda bir tane taş yığını olan yer var oraya yoğunlaşın derim, kolay gelsin
Vallahi ustalardan bi yardım bekliyoruz ama kimse niyetli değil galibaTimur usta bakar inşallah
Öyle düşünme .Vallahi ustalardan bi yardım bekliyoruz ama kimse niyetli değil galiba
Sağolasın ustam bilgilerin için yanlız bunlar 11 metre çaplı iki sıra bi kalıntı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana ama bu geometride bu büyüklükte ne olabileceği düşündürüyorBu olusumlarin bir cok nedeni olabilir.
1) Alt kisimda eski yerlesim yeri kalintilari,
2) Yer altı su kaynağının çevresinde mineral farklılığı,
3) Radyal yayılan bir kirlilik kaynağı toprakta renk farkı,
4) Toprakta dairesel nem farklılıkları,
5) Bitki gelişiminde halkasal desenler,
6) Mantar misellerinin toprak altında dairesel yayılması,
Vs., v.s. yani anlayacagin bir cok olasilik bulunmakta. Bunu anlamak icin ya ornek alip incelemeye gondermek yada bir dairenin ucunda kazi yapmak. Umarim yardimci olur.
İşaretlediğin yer modern bahçe kulubesi ustam ,etrfta taş yığını göremedim ama tarla sınırlarında tarla taşları biriktirililmiş büyğk ihtimal tarla temizlenmiş ,çubuklara açıkçası pej güvenmiyorum ,ama yinede bi deneyeyimburda bir taş çakıl yığını var benim görüşüm, oraya bak bakalım, tarla arası dere savı bir yer veya tarla takımı seki gibi yapılmış olabilir, oraya yoğunlaş sen, varsa iyi bir çubukçu olayı çözer, değerli ve boşluk tespiti yapınız, kolay ve rast gele inşallah
Yapi kalintisi olarak ele almak istiyorsan en kesin cozum kazi yapmandir.Soyle ki yasam yeri olarak ele alman yanlis olur.Cunku dairesel yasam yerlerinden kare sekilli yasam yerlerine gecis m.o 6000-7000 lerde yani bu yer ya cok eski yerlesim olmali yada yakin zamanlarda silo olarak kullanilan bir yer olmali. Kisaca harcayacagin zaman ve masrafa degip,degmeyecegine sen karar vereceksin.Sağolasın ustam bilgilerin için yanlız bunlar 11 metre çaplı iki sıra bi kalıntı olma ihtimali yüksek gibi geliyor bana ama bu geometride bu büyüklükte ne olabileceği düşündürüyor