Uydudan bakımda ne kadar doğruluk payı vardır?

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
7 May 2014
Mesajlar
1,181
Tepkime puanı
1,622
Puanları
20
Uydu sahtekarlığından bahsetmiyorum.
Gerçekten uydudan belirli bir koordinata bakıldığında,bakılan yerle ilgili doğruluk oranı nedir?
Doğruluk derecesini hangi faktörler etkiler?
Mesela arazinin coğrafik yapısı,malzemenin hacmi,veya diğer etkenler nedir?
Uydudan bir yere bakıldığında yüzde yüz orada değerli maden vardır veya yoktur denilebilir mi?
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,609
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
Uydu malzeme vermez bana göre kolpadır, arazi yapısı ayrı bir olay, işte orada anlatım dili bakımından karşındakine yön ve metraj vermede işe yarayabilir.
 

_Mithra_

🇹🇷 M¡₺ŕ@ 🇹🇷
Moderatör
Katılım
5 Haz 2018
Mesajlar
1,897
Tepkime puanı
1,224
Puanları
20
Yaş
51
Konum
İstanbul
TürksatğŸ˜￾
hocam Türksat ya da bir başkası farketmez, söyle söyle dilimizde tüy bitti
bunlar fotoğraf çeken uydular, fotoğraftan yer altını görmek mümkün mü ?
bu uyduların verdiği görüntülere bakın bulutlu havada yeryüzünün o kısmını göremiyorsunuz
bulutların altını göremeyen uydular toprağın altını nasıl görsün ?
 

Gönül_Eri

Moderatör
Moderatör
Katılım
24 Kas 2018
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
3,486
Puanları
23
Konum
Galatia
Aklımın mantığımın hiç almadığı bi iş. Sahadada deneme fırsatımız oldu. Hakkaten aklıma yatmadığı kadar varmış dediydim ? Safiyene gönül vermiş kardeşlerimiz dışında, milletin güzelim yerlerini deşifre etmek için simsarlık aracı olarak kullanılan umut tacirliği yapılan programın ve bu işle uğraşanların genel adı Uydu, Uyducu Başı, Koordinatçı behçet v.s diye uzayıp gidiyor...
 
Son düzenleme:

jeolog

Co Admin
Co Admin
Katılım
1 Tem 2016
Mesajlar
2,518
Tepkime puanı
3,461
Puanları
23
Konum
Muğla
Uydular, dünyadaki amaçlarının ne olduğuna bağlı olarak pek çok şekilde gözlem yaparlar. Genel olarak, bu işleme uzaktan algılama denir. En belirgin uzaktan algılama türü, yalnızca yerin fotoğraflarını çekmektir. Casusluktan hava örneklerini gözlemlemeye kadar, bahsettiğimiz tüm nedenlerden dolayı kullanılabilir.
Ancak uyduların dünyayı gözlemlemelerinin tek yolu bu değildir. Görünür ışık, elektromanyetik spektrumun (veya EM) yalnızca bir parçasıdır. Gözlerimizin gördüğü kısım bu. Ancak, kızılötesi, radyo, mikrodalga veya ultraviyole dalgalar gibi hissedebileceğimiz başka spektrum parçaları da vardır. Dünya yüzeyindeki malzemeler, spektrumun farklı kısımlarını farklı şekillerde yansıtır. Mikrodalgalar belirli katmanları (bulutlar gibi) görmek için kullanılabilir: bir mikrodalga darbesi yayılır, yerden seker ve daha sonra tekrar uydu tarafından algılanır. Okyanuslara nüfuz etmek için benzer teknikler kullanılabilir. Herhangi bir sıcak nesne kızılötesi üretir, kızılötesi bu nedenle ısıyı algılamak için kullanılabilir; insanlar kızılötesi kameradaki bir ocak gibi yanar. Bu yöntem, askeri operasyonları gözlemlemede inanılmaz derecede faydalıdır.
Elektromanyetik spektrumun her bölümü, dünya yüzeyi hakkında size farklı bilgiler verir.
Bazı uydular, yerdeki herhangi bir şeyi doğrudan gözlemlemeden sinyaller göndermek ve almak için kullanılır. Bu tip uydular haberleşme uydularıdır (telefon, tv yayını, internet vs).
Son olarak bahsedeceğim ise yeni kullanılmaya baslanan lazer teknolojisine sahip uydulardır ki bunlar yukarıda bahsettiğim uyduların daha gelişmiş versiyonlarıdır ve santimetre veya saniye bazındakı aralığı milimetre ve saniyenin altında kalan bir ölçü aralığına çekmektedirler.
Yeraltını görebilmek için uydudan atılan sinyalin ilk yüzeyi es gecmesi gerekir ama hangi farklı yüzeye kadar es geçmesi gerektiği de belirtilmelidir ve her yüzey için verilecek sayısal değerin de değişkenlere bağlı olarak bilinmesi gerekir. :)
En sade anlatimi yaptim sanirim bu sefer.
 

CooL

Bilgili Üye
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
312
Tepkime puanı
69
Puanları
5
Yer altı madenlerini tesbit etmek için günümüzde uçaklar kullanılıyor artık fakat bu önceden saklanmış yer altı malzemeleri için nekadar etkili yada kullanılabilir bunun hakkında bir bilgim yok açıkcası
 

sandalci14

Operatör
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
1,253
Tepkime puanı
1,158
Puanları
17
Yaş
48
Konum
ankara
arkadaşlar bende fazla ciddiye almazdım ancak teknoloji bu nerelere varacağı sınırsız gibi.bizzat şahit olduğum bir olayı anlatacağım size,bir grup arkadaş uydudan mahzen tespit ettirdik 9 metrede oraya çalışacağız dediler.uyducu kimseye böyle şeylerde yardım etmez bir arkadaşın dostu akrabası onun için yardım etti dediler.bana bu resimleri gösterdiler bende ilk başta inanmadım alıntıdır filan dedim,ancak arkadaşlar ciddiye alıp çalışmaya başladılar.uydudan görüldüğü şekilde su tüneli varmış 9 metrede mahzen 7.5 metredede su tuzağı varmış,buna göre hesap yapıp 7 metreye kadar kadar kepçeyle kaızp daha sonra elle devam etmişler dedikleri gibi 7.5 metrede su tuzağını patlatıyorlar son resimde görülen ,1 karış genişliğinde su künkünden su dolmaya başlıyor,ne kadar çekselerde motolarla sürekli dolmuş şuan öylece duruyor,hatta ırmaktan gelen yeri bulup kapatın dedim 200 metre filan ilerde ırmak bişey yapan olmadı.
 
Üst