Değişik Bir Haç ----- 2 sezonda Çözemedik

 

Metalicvoice

Operatör
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
1,320
Tepkime puanı
1,857
Puanları
23
Konum
Merkez
Aleykum Selam Kardasim.
İnsallah kontrol edecegim.


Burada benim yanlis yaptigim sey;
Buraya sartlanmis gitmistim bazi ön bilgilerle. Yanlis yorumlarimiz bizi yordu.

Ayrica burada 2 adet oda belirlemistim.
O da beni oyaladi. Sonraki gittigimde odalar kaybolmuş, bulamadim. :)))

Konu acarken kesinlikle yonlendirme yapilmamali. Ben 2 sene once bu hatayi yaptim.

Hayirlisi.
Üstat kaybolan odalar için;

DUHA SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?


*İmam-ı Gazali (Kuddise Sirruh) hazretleri buyurdu ki: "Ashabı Kiram ve Tabiinden bir gurup, bir şey kaybettikleri zaman, Dua suresini okur ve kaybettiklerini bulurlardı."


*Bir başka rivayette şöyledir: "Kaybedilen şeyin bulunması için 41 defa okunması iyidir." Kaybedilen bir şeyin bulunması için Duha suresi okunursa, kendisine o şeyin yeri bi-iznillah bildirilir.


*Sevdiğine kavuşmak, bağlı kapıların açılması,zenginlik için her gün 7 veya 170 defa okunur.


*Okumaya devam edenler, ruhi bunalım ve sıkıntıdan Allah’u Teala’nın izni ile kurtulur.


*Her gün sabah namazından sonra okuyan, her türlü kötülüklerden korunur.


*Evinde geçimsizlik, veba, taun ve cin girmez, Evi demir bir sur gibi korur.
 

Meltun

Bilgili Üye
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
398
Tepkime puanı
333
Puanları
9
Sevgili kardeşim bu yyapıldığında acaba modern rakamlar kullanılıyormu idi:20:
Latin harflerinin dünyada 350 yıllık bir mazisi vardır.Bizlerde işlemin yapıldığı zamanı bilmediğimizden en fazla 350 yılı dikkate alabiliriz.
Buda 2019-350=1669 yılına denk gelir
 

dersu

Bilgili Üye
Katılım
25 Eyl 2018
Mesajlar
269
Tepkime puanı
235
Puanları
7
Yaş
53
Latin harfleri ve rakamları Anadolu topraklarına, harf inkılabı ile gelmiştir, öncesinde roma, ardından Osmanlı etimolojisi hakimdir (arap yada fars dahi denebilir). Bu topraklardan geçmiş hiçbir medeniyet harf inkılabına kadar latin alfabesini kullanmamıştır.
 

kazanova

Yeni Üye
Katılım
3 Mar 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
64
Arkadaşlar define işareti çözme işini ben bir kilide benzetirim kilidi anahtarın açtığını herkez bilir önemli alan hangi anahtar işte işin püf noktası burda yani doğru anahtarı bulmakta doğru anahtarı bulan kilidi açar burda anlatmak istediğim işareti bulduğumuz zaman bu işareti hangi anahtar açar önemli olan bunun doğru seçimini yapmak bunun için tabi tercübe beceri ve azim gerekir işareti bulduğunuz zaman detaylı inceleme yapmanız gerekir bir bakışta işareti çözmek sanırım mümkün deyildir ince detaylarını incelemeniz gerekir her işaretin bir çözüm noktası vardır bulduğumuz işaretin öncelikle ne amaçla yapıldığını bilmemiz gerekir her yapılan işaret define amaçlı yapılmamıştır bu konu hakkında bilgi edinmemiz gerekir,
herhangi bir işaretle karşılaştığımız zaman işaretin sırlarını çözebilmek için öncelikle çevresini araştırmak sizlere ip ucu verecek yerleri tesbit etmek gerekir
burda benim dikkatimi çeken sizin yapmış olduğunuz ölçümler açık kısım hariç hepsinin ölçümlerin aynı olması yani sizin ölçümlere göre çoğunluk 5 birtanesi 9 bunun tesadüfen yapılması bence doğru olamaz kaçtane yapılan ölçüm varsa örnek 14x5=70cm.
14x9=126cm
70x9=630cm
126x5=630cm
İşaretin açık olan kısmı tarafına bu ölçüler dahilinde bir araştırma yaparsanız umarım bir ip ucu elde edersiniz benim aciz hane görüşüm bu yönde saygılarımla.
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,060
Puanları
24
Yaş
55
Monogramlar üst üste binme tarafından yapılan bir kalıp veya iki veya daha fazla harften oluşan bir sembol veya bir grafik oluştururlar. Monogramlar genellikle tanınabilir semboller olarak kullanılan " bir kişinin baş harflerini birleştirerek yapılır."
Monogramlar ilk defa sikkelerde, MÖ 350 kadar erken göründüler. Bilinen ilk örnekler, madeni paralarla çıkarılan yunan kentlerinin isimleridir. Genellikle kentin adının ilk iki harfi. Örneğin, Achaia'nın monogramı araya (X) değil, alfa (A) harflerinden oluşuyordu.
 

Meltun

Bilgili Üye
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
398
Tepkime puanı
333
Puanları
9
Latin harfleri ve rakamları Anadolu topraklarına, harf inkılabı ile gelmiştir, öncesinde roma, ardından Osmanlı etimolojisi hakimdir (arap yada fars dahi denebilir). Bu topraklardan geçmiş hiçbir medeniyet harf inkılabına kadar latin alfabesini kullanmamıştır.
Latin harflerini bizde ilk kullananlar arasında Üçüncü Selim’in kızkardeşi Hatice Sultan da vardı ve sarayın Fransız mimarı Antoine Ignace Melling ile Türkçe ama Latin harfleri ile mektuplaşmıştı.
[FONT=&quot]Hatice Sultan’ın Melling’e mektubu.

[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]

İlk örneğimiz Paris’te, Fransız Millî Kütüphanesi’nde bulunan 350 küsur senelik bir elyazmasından, asıl adı Alberto Bobowski olan ve Türkiye’de Ali Ufkî diye tanınan bir Polonyalı’nın tamamı yayınlanmamış olan elyazması eserinden...





17. asırda bir kâtip.

SARAYIN FOLKLÖR HAZİNESİ
1600’lerin başında doğan Bobowski gençlik yıllarında bilinmeyen bir şekilde esir edilip İstanbul’a gönderilmiş, saraya alınmış, zamanla imparatorluğun tercümanı olmuş ve çok sayıda kitap kaleme almıştı. Eserleri arasında bir Türkçe gramer ile o devirde icra edilen ve notaya aldığı Türk Müziği eserlerinden meydana gelen “Mecmua-i Sâz ü Söz” isimli meşhur kitabı da vardı ve Kitab-ı Mukaddes’in bugün kullanılan metninin temeli olan ilk Türkçe tercüme de Ali Ufkî’ye aitti.
Mecmua-i Sâz ü Söz’ün temize çekilmiş nüshası Londra’daki British Museum’da, Ali Ufki’nin Londra’daki nüshaya almadığı ve içerisinde hatıralarının da bulunduğu çok daha kalın müsvedde nüshası Paris’tedir ve Paris nüshasında hem eski harflerle, hem de Latin harfleriyle yazılmış yüzlerce şiir ile şarkı güftesi de bulunur. Kitaba padişahın huzurunda söylenen mânilerden tekerlemelere, yemek tariflerinden ilâçlara, önemli olaylar için düşürülen tarihlerden o günlerin moda olan şiirlerine ve şarkılarına kadar herşey kaydedilmiştir ve bu elyazması, bir yerde saray folklörü hazinesidir. Sayfaların ortasında kimi soldan sağa, kimi sağdan sola, o zamanın sistemiyle yazılmış yüzlerce nota, asırlar öncesinin saz eserleri ile şarkılarını bugüne getirirken şiirler ve güftelerin çoğu da iki alfabe ile, yani hem eski harflerle hem de Latin yazısı ile kaydedilmişlerdir.
 
Son düzenleme:

Pirana

Bilgili Üye
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
246
Tepkime puanı
13
Puanları
4
Jeolog . ustat arkelogmusunuz siz
 

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
1,845
Tepkime puanı
2,523
Puanları
23
Yaş
64

R00T

Profesyonel
Co Admin
Katılım
20 Kas 2018
Mesajlar
2,052
Tepkime puanı
2,511
Puanları
23
Yaş
38
Bu ebat ve büyüklükte ki bir işaret yerini karşı tepe yada yüzlerce metreye atmaz.25-30 metre .Oyman var ise mezar odanda vardır.Yönünde bellidir.Saplı kaya yeşil yuvarlağa aldım kırmızı hat en son düşünülmesi gereken alan.Yeşil çizgi hat oyma ile yuvarlak saplı yerli kaya arasıdır.Bu yeşil hat ortalarında yada işaretli kaya ya yakın mevzusu olmalı.Sizler çubuk ustalarısnız tahminimce boşluk yada değerli tespitinde birşeyler belli olur.
 
Üst