.herkes sapkasini onune koysun dusunsun okusun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,649
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Tum uyari telkin ve ayiktirmalarimiza ragmen.
haala bu konuma dusup elaleme malzeme agizlara sakiz oluyosak suc bizde.
bize.potansiyel suclu kacakci terorist muamelesi yapanlara lanet olsun vakti olan konuyu okusun...
Ekli dosyayı görüntüle 250730

devlet yurtdışına kaçırılan eserleri geri getirmek için milyonlarca lira harcıyor diğer yandan defineciler Anadolu arkeolojisini yağmalıyor. Arkeologlardan oluşan Arkeofili isimli internet sitesi, definecilerin kendi aralarında yazıştıkları üyeli ve şifreli web sitelerine sızdı. İstanbul Yenikapı kazılarından çıkarıldığı iddia edilen sikkelerin bile burada satıldığı görüldü.

Son dönemde defineciler işi öyle abarttı ki kendilerine dernek kurup aylık dergi çıkarıyorlar. Kendi aralarında yazıştıkları, şifreli onlarca web sitesi üzerinden de alışveriş ve ‘dayanışma’larını sürdürüyorlar. Kazı ve satışlarını buralardaki forumlarda canlı yayınlıyorlar. Arkeofili internet sitesi defineciliğin geldiği noktaya dikkat çekmek için bu sitelere sızdı. Arkeofili ekibi durumun vehametini anlamak için sosyal medya platformlarındaki bütün defineci gruplarına bir süreliğine üye oldu. Sahte hesaplar üzerinden arkeolojik eserleri satmak için ilan veren kaçakçılarla birebir konuşmalar yaptı. Hazırladıkları, “Türkiye’nin kültür mirası yağmalanıyor, haberiniz var mı?” başlıklı dosyada ürkütücü tabloyu ortaya koydular. Dosyaya göre, İstanbul tarihini 8500 yıl geriye götüren ve İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından o dönemde kazılan Yenikapı metro istasyon kazılarından çıktığı ileri sürülen sikkeler sözkonusu kanallardan satışa çıkarıldı.

Arkeofili ekibi hazırladıkları dosyada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’nin dört bir yanında canlı yayınla kazı yaparak internet üzerinden eserlerin satışını yapan definecilerin içine sızdık ve durumun vehametini ortaya koyduk. Söz konusu sayfalarda her gün kaçak kazılarla elde edilmiş tarihi eserler satışa çıkarılıyor, ederleri soruluyor, bölgeyi kazmak için birbirinden akıl isteniyor, detektörler satılıyor, sayfaya üye olan polisler ifşa ediliyor, bulunan mozaiklerin videoları paylaşılıyor. Sahte hesap üzerinden konuştuğumuz bir defineci, açık açık Yenikapı kazılarında bulunmuş bir esere sahip olduğunu, eserin gerçek olduğunu ve satmak istedigini belirtiyor.

Bu sitelerde olup bitene bakılırsa, defineciler her gün, tümülüs, höyük, antik kentleri kaçak yollarla kazıp yağmalıyor. Arazide iş üstünde yakalanırlar ya da çıkarılan eserler bir yerden bir yere nakledilirken kolluk güçleri tarafından tespit edilirse dava açılıyor. 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Yasası çerçevesinde haklarında işlem yapılıyor. Oysa kültür varlıklarını bulmak için izin almadan kazı ya da sondaj yapmak suç. Bu kişiler 2 yıl ila 5 yıl arası hapis cezasına çarptırılıyor. Kazı ya da sondaj sit alanı, koruma kanunun belirttiği yerler dışında yapılıyor ise verilen ceza üçte bir oranında indiriliyor. Şayet bu kişiler buldukları kültür varlıklarını kaçırarak yurtdışına satıyor ise bu ceza iki kat daha fazla oluyor. Arkeologlar bu cezaların caydırıcı olmadığını söylüyor.
 

tunay_5454

Bilgili Üye
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
257
Tepkime puanı
196
Puanları
7
Yaş
49
Konum
new jersey
içine sızdıysanız hükümete söyleyin sit alanı tümlüsler dışında olan yerlerde defineciler işlem yapsın müzeye versin hakkını alsın eserlerde yurt içinde kalsın sen yasaklarsan bulan müzeye nasıl vericek tesadüf eseri bulanda müzeye vermeye korkuyor müzeye versende başındaki zaten kendi hampalıyor :) siz definecileri takip edeceğinize orjinal eserleri imitasyonla değiştirip yurt dışına satan meslektaşlarınızı takip edin beleş atm ciler :)
 

Turko

Uzman
Katılım
19 Ağu 2016
Mesajlar
3,303
Tepkime puanı
3,398
Puanları
23
Memleketin dağı taşı mezar dolu malzeme dolu 1600 yıllık yazılı eserler ile ispat edilmiş tarihi var . Buluntu ve kalıntılar ile 8000 yıl. Nemrut ve göbekli tepe ile 12 bin yıla dayatılıyor. En büyük ve stabil enerji kapısı burda diğer 15 kapıya bağlantısı hala aktif. Dünya muzelerinde sergilenen en değerli nadide eserler buluntular buradan çıkarılma. Ajancilik oynamak yerine az çalışıp gayret etseler kanunlar için yürüyüş yapsalar Biz burdayiz biz çıkartırız yabancı uyruklu ekiplere ihtiyacı yok devletin deseler . Hiç utanmıyor mu bunlar acaba aralarında bir tane devlet milliyet aşkı ile yanan babayiğit yokmu acaba , Hiç mi zoruna gitmiyor bunların elin oğlu gelip kazı yönetiyor , biri çıkıp yeter demeyecek mi. Neyse biz bulur çıkartırız onlar yatmaya devam etsin.
 

Mal bulanındır

BELKIDE INSANLARIN ELINDE KALAN SON SEY UMUTLARIDI
Katılım
27 Nis 2018
Mesajlar
7,967
Tepkime puanı
9,649
Puanları
23
Konum
Yaşamın olduğu her yer
Ne ilginc konular aciyorsun :) nasil sizmislar hic fark etmedik :)
Ustam herkesin hepimizin malumudur daaa.asil rahatsiz edici tarafi buzim uzerimuzden prim yapip nerdeyse vatan haini olarak lanse edip dillendirmeleridir. Sizinde malumunuzdurkii olagan vaziyettir..konu acanin kullandigi dilden lugattan taabirlerden yaklasimindan kimin ne oldugunu anlayacak olgunluga eristik hamd olsun..amacim bilgilendirmedir ard niyetim yoktur
 

Mushap

Editör
Katılım
26 Eyl 2018
Mesajlar
719
Tepkime puanı
484
Puanları
9
Son günlerde garip bir şekilde baskı var medya da da aynı durum var haberlere bakınca defineci başlıkları baya çoğaldı bazı haberlerde sanki ağır suçlar işlemiş birilerini yakalamışcasına muameleler görüyorum.bizim tembel arkeoloqları artık pek ciddiye almıyorum da aklımada şu soru geliyor neden böyle şişiriyorlar birilerinin kuyruğunamı bastı bu millet.yurt dışından ülkemize define turu diye konu başlığımız var bizim gidip onlara dur deseler ya .
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,608
Tepkime puanı
6,932
Puanları
24
Burada alım satım, sit alanı, tümülüs, höyük,lahit, hava, civa, lahana, hoşaf, turşu işleri yassak sayın arkeofili üyeleri, hadeyin başka kapıya.
 

Mushap

Editör
Katılım
26 Eyl 2018
Mesajlar
719
Tepkime puanı
484
Puanları
9
Ustaların ciddiye almayınız bu kişileri gittim baktım sitelerinde evrim diye ana başlık var ciddiyim var eski insan türleri vs. Garip çizimler falan.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst