Etraftan bir kaç resim çektim ustam.İlk oymaların olduğu kayalığı daha iyi bir şekilde fotoları çoğaltın heryeri görünebilecek şekilde ve bölgede jeolojik kalıntılarda dikkat çekici bir nevi kapadokya gibi jeolojik oluşumlarla iç içe geçmiş bir yaşam alanı. Celal Şengör ün Teketek programında Kapadokya nın oluşumunu anlattığı bölümü izlemenizi tavsiye ederim bulduğunuz bölge hakkıda yeni bir bakış açısı yakalamanızda çok faydası olacaktır.
2 numaralı resim uzakta ustam bu bölgeye geldiğim yolun başında ama diğerleri birbirine yakın 30-40 metre kadar uzaklar birbirine sağdece 4. ve 5. Resimler karşı karşıya. Bu yer tam dere yatağında çok bilgim bu konularda ama yaşam yeri olucak gibi gelmedi bana hep yamaç sağı solu.Sevgili kardeşim ustalarımız gerekenleri söylemişler sağ olsunlar. Burada anıt kayasından dikme taşlarına sunaklarına kadar hepsi mevcut. Arazi deki işler geniş bir alanı kapsıyor belliki. Bu da şunu gösterir ki buradaki eski yaşam yeride oldukça geniş imiş. Usta bir çubukçu gerek size . Şunuda unutmadan söylemek gerek bu dikme kayalar belli bir sırailemi yoksa dağınık vaziyettemi. onu anlayabilir iseniz belli sıra ile gidiyor ise buradan çok eski kervan yoluda geçebilir bunu da bir araştırın
5. Fotodaki taşa benzer birşey dikkatimi çekmedi ustam baya gezindim oralarda ama çanaklarla 40 metre falan var arasında derenin kenerında. Bu Dikili taşın hemen karşısında 4 nolu foto var kasa veya eşkiya kasası olabilir diye düşündüm araştırdığım kadarıyla ama sizler daha iyi biliyorsunuz fikrinizi almak istedim.1. fotolar mezar odası zemin altı yani .
2. 3. ve diğer fotolar küçük bir nekropol alan işaretleri .Onlarda bir kaç mezar bir iki tane sığınak gibi kapalı zemin altı oda malzeme ile mezar ile alakalı kayalar motiflerdirler.Malzeme derken az yada çok basit veya iş görür görmez Allah bilir.
5. foto dikili taş tek olmamalı çevrede tahrip görmüş kalıntıları var mı benzer irili ufaklı.Bunu destekleyen benzerleri devamları olabilir.