Uygun fiyat demiş arkadaş, bunların ortalama fiyatlarını da yazsaydınız sağ tarafa.Lorenz X5 X6 Z1 veya z2. Minelab gpx 4500 veya gpx 5000
Uygun fiyat demiş arkadaş, bunların ortalama fiyatlarını da yazsaydınız sağ tarafa.Lorenz X5 X6 Z1 veya z2. Minelab gpx 4500 veya gpx 5000
Adam metal diyor sen gradiometre diyorsun, ne söylediğine emin misin ?Gradiometre al
İmkansızı istemişUygun fiyat demiş arkadaş, bunların ortalama fiyatlarını da yazsaydınız sağ tarafa.
İyi yapmıyorsunuz ustaBen ayrım modunu açıp bakıyorum kıymetli derse bakıyorum kıymetsiz derse bakmıyorum
Usta, hiç bir vlf detektörü 1,5-2 metre derinliğe inmez. Firmalar bunu vaat ederse inanmayınız.Herkese selamlar. 1.5- 2 metreye kadar gösterebilen ve metal ayrımı yapabilen güvenebilecegim makineye ihtiyacım var. Tafsiyeniz nedir.
İnternet üzerinden alınırmı
Hocam güzel bilgiler için sağolun. Sizden önce de YouTube da arkeolojik faydalı bilgiler sayfasından sizinkinizle aynı bilgilere ulaştım. Daha düne kadar 10000 TL lik cihaz almayı düşünüyordum.şimdi düşüncem tamamen değişti. Ancak ben yine de bazı cihazların hurda olabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden sizden uygun fiyata bir vlf cihaz önermenizi istiyorumUsta, hiç bir vlf detektörü 1,5-2 metre derinliğe inmez. Firmalar bunu vaat ederse inanmayınız.
Vlf detektörleri, marka ne olursa olsun en fazla 50 cm derinlikte metali görür. Ayrıca, 30 cm'den sonra detektörler metal ayrımı yapmaya bırakır, hele de metal paslıysa.
Ancak, metal kütlesi büyük olursa, örneğin metal dolu kazan, boru, en ucuz detektör bile 1-1,5-2 m'den görür.
Bunu bizzat ben yaşadım.
Şimdi ne aramak istediğiniz de önemlidir.
Sadece bir yere bakacaksanız, bence hiç detektör almayın, bir yerden kiralayın veya bir arkadaştan yardım isteyin.
Hobby amaçla bir detektör almak isterseniz her hangi bir orta kalite detektör alın, neticede hemen hemen hepsi aynı işi görür.
Benim yapmış oldum araştırmalarıma göre
En iyi ayrım : AKA detektörleri
En iyi derinlik : hepsi aynısır, bobin büyük olunca derinlik artar
Mineralli zemin konusunda en iyisi : Minelab
Define detektörle bulunmaz, sadece bulmaya yardımcı olur.
Bana göre, definecilikte %94 şans, %5 bilgi, %1 teknoloji gerekmektedir.
Varmı bir öneriniz?Hocam güzel bilgiler için sağolun. Sizden önce de YouTube da arkeolojik faydalı bilgiler sayfasından sizinkinizle aynı bilgilere ulaştım. Daha düne kadar 10000 TL lik cihaz almayı düşünüyordum.şimdi düşüncem tamamen değişti. Ancak ben yine de bazı cihazların hurda olabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden sizden uygun fiyata bir vlf cihaz önermenizi istiyorum
Usta, rica ederimVarmı bir öneriniz?
Hocam çok yardımcı oldunuz. Allah razı olsun çok sağolun.Usta, rica ederim
Her hangi bir marka veya model önermem doğru olmaz.
Ancak, çoklu frekans bir detektör alırsanız fazlasıyla memnun kalırsınız.
Marka, modeli ne olursa olsun, yeter ki çoklu frekanslı olsun.
Yanında da uygun bir pin pointer alın, işinizi çok kolaylaştıracaktır.