D
deniz_efe
Misafir
Son mesajının ilk fotoğrafında durduğun yerle karşındaki kare oymalar arasındapaylaştım
sıralı mezarların var, muhtemelen aile mezarıdır.
Son mesajının ilk fotoğrafında durduğun yerle karşındaki kare oymalar arasındapaylaştım
Yani bu oymaların bi kaç metre önünde öyle mi?Son mesajının ilk fotoğrafında durduğun yerle karşındaki kare oymalar arasında
Bu şekilde biraz zor anlarım ama tekrar gidip kontrol edicem oraları. Birinci derecede sit alanı olduğu için rahat rahat fotolayamadım acele olduİsaretlerin verdigi ihtimalleri sayiyorum 3 kare oyma oymalarin onunde yanyana kapali mahsen odaliri var orme gorunen ok isareti uzun kollu yarim ok uzun kolu olc geriye adimlakisa yarim oku olc tersine sola don adimla son isareti bulcaksin kolay gelsin
Genel kural; sıfırından başlar ama 10 adımı geçmez şeklindedir.Yani bu oymaların bi kaç metre önünde öyle mi?
Bak bu harika bir tecrübe ...Bu dağın başka bi mevkinde sıralı kare oyma görmüştüm geçen kış o zamanlar pek bilgim yoktu kafamı kaldırdım bu kare oymaların üst tarafında 3 tane yan yana acılmıs su kemeri seklinde oda vardı orayı da incelemem lazım. Bilgi amaçlı da paylaşırım gittiğim zaman
En iyisi diğer yeri inceleyip öyle hareket edeyim teşekkür ettimGenel kural; sıfırından başlar ama 10 adımı geçmez şeklindedir.
Tabi çalışma yapmadan önce sağlam tespit yapıyoruz, boşa çalışmıyoruz.
Mümkünse direkt girişini buluyoruz.
Acemiysek bol bol konuları analiz ediyoruz,
özellikle benzer şekle sahip mezarların sunaklarla ilişkisini, giriş yönlerini
derinliklerini, bölgesine ve medeniyetine göre iyice araştırıp öyle kolları sıvıyoruz ...
Bak bu harika bir tecrübe ...
Ustam bu işarete sırtımı verdim sol çapraz 15-20 metre sahte kemer şeklinde yer altı örme mezar çıktı. Bahçe çok zengin bi bahçe sizce o mezar o işarete mi aittir?Son mesajının ilk fotoğrafında durduğun yerle karşındaki kare oymalar arasında
Ustam rahat bi yer değil o yüzden diğer yerleri inceleyim demedim. El değmemişti önce nikrit mi ne öyle bi asit döktük iki gün sonra taşlar kolayca söküldü bi metre kadar girdik alan çok dar rahat çalışamıyoruz tehlikeli yer ara verdik. Gece foto çekemedim şuan şekli su kemerleri gibiİhtimal dahilinde ama birden fazla mezar olma olasılığı yüksek.
O mezar önceden açılmış mıydı yoksa siz mi açtınız ?
Bol fotoğraflı bir görsel şöleni iyi olurdu.