Ustam taşın hacim ve ağırlığını yazarsan yardımcı olabilirim. Hacim ölçmek için dereceli bir kaba su koy taşı içine at ve suyun yükselmesini ölç. Türkiyede bilinen yeşil yeşim taşı yok, sadece mor yeşimtaşı var o da bursa harmancıkta.
Iste ben de bu yuzden gun isiginda cekilmis bir gorsel istedim arkadastan ve ustune bastirarak dedim ki eger gercek ise mineralimiz budur. Isik vurulmus olan fotoda yesilin icinde balonumsu daha acik renk yapi var beni tereddute sokan da bu farkli renk tonu. Ama konuyu takip eden arkadaslar oldugu icin de gercek olan mineralin bilgisini de aktarmanin dogru olacagini dusunerek paylasimi yaptim. Cunku dunyada elmas ve altin disinda da nadir olan mineraller mevcut. Çogu ulkemiz kabugunda olusmadigi icin bulunamasa da ne olduklarini benzerlerini ve biliyorsam eger fiyat araliklarini paylasmayi uygun goruyorum.Ustam benim tahminim mangala korun içine atılmış yeşil soda şişesi olabilir. Isıdan eridiği zaman dış çeperine karbon tanecikleri yapışmış olabilir. Daha sonra su akıntısı şekil vermiş olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 203144bu nedir bi degeri var mı
var mı bir gelişme taşla ilgili?ASKER. su berraktı güneşin vurduğu açı itibari ile parlaktı ama mukemmel bir parlaklık değil yerden alıp güneşe tutunca fark ettim tamamen parladığını