Hoşgeldin usta.
Burası tahminimce Roma ve Bizans yerleşimi olarak kullanılmış. Daha sonra da Rum ve Ermeniler de yaşamış olabilir. Ermeni mimarisine özgü bir şey göremedim.
@Keskingöz abim teşhisi koymuş!! Burası evet kale olabilir, ibadethane de olabilir. Her iki durumda da mezarlıkları, kaçış tünelleri ve de mahzenler söz konusu olur. Resimli küp parçaları var demişsin bir çukurda, muhtemelen Erkeni evine denk gelmişsindir.
Benim de başıma geldi aynısı. Benzer bir alanda çalışma yapıyorum, boşluk aldık, başladık vurmaya. 1.5 m. Yakın çalıştık, pat diye aşağıya düştüm. Mahzen girişi olması gerekliydi çalıştığımız yer, Ermeni evine denk geldik
dediğin gibi çiçek işlemeli testiler vs. Bir kaç takı, çatal kaşık takımı falan çıktı. Hem korkmuştum hem de sevindim. Yaşım 16, evdekilere yalan söylemişim okul gezisi var diye, dağ başında GEZİNTİDEYİM
Yine uzattım hakkını helal et lütfen. Ustam bu alanı çok güzel resimle bakalım. Akarsuya yakın bir yerde kale tüneli çıkışı vardır. O yamaçın bir bölümünde mahzen girişi vardır. Kaleye erzak getiren hayvanların girdiği tüneldir.
Haydi hayırlısı.