Alan tarama alacaksanız
1- cihazı daha önce almış kullanmış kişiler var mı , varsa sonuç almış mı araştırın
2- biraz elektrik devresi yapımı bilenler dışına bir kap tasarlayıp size alan tarama diye satıyorlar. 1000 m mesafede etkili , 15m derinliğe kadar metali görüyor diyen varsa direk o kişiden uzak durun, çalışıyordur ama o mesafeleri görmez...
3- Alan tarama ve bir çok dedektör spesifik olarak Altın'a değil metale duyarlıdır. özellikle demir alaşımlarına , alan tarama cihazı bir dönüş aldı diye hemen altın dolu gömü bulacam sanmayın.
4- alan tarama cihazı aldığınızda tarama yapacağınız alana yakın yerde metal dedektör , kazma kürek bulundurmayın, cebinizde cep telefonu sırıtınzda tablet ile tarama yapmayın, bunların hepsi sizi ve cihazı yanıltır.
5- aldığınız cihaz oldu da bir yerde size sinyal verdi ( genelde kendi ekseninde dönen tasarımlardır ) bunu bir de ters istikametten deneyin , hatta üçgen oluşturacak açılarla aynı yerde tekrar tarama yapın
6- alan tarama cihazları yere paralel konumda tutarken küçük bir açı (5 derece kadar ) yere eğik tutun
7- bu tarz cihazları yüksek gerilim hatlarının olduğu yerde ve Hava yağmurlu yada yağmur yağmaya yakın bulutluyken kullanmayın havada manyetik alan cihazı şaşırtır.
8- Pirinç karışımlı alan taramalarda işe yarayan var ,çok fazla firma var bir çoğu kalıp döktürmüş, seri üretim yaptırıyor, firmadan emin olmadan tercih etmeyin.
Cihaz öner dersen , önerebileceğim cihaz senin bütçenle alakalı , piyasanın tartışmasız en iyisi OKM Bionic x4 benzeri cihazlar ama fiyatları 200-300K arasında
yeni başladım ve sistemi öğrenmek istiyorum dersen
- Xsense Luna 4000
- Vario Pro App plus ( ben kullanıyorum, beni 3 hedefe ulaştırdı ki bir tanesinde ben başka bir yeri ararken beni yönlendirdi bu sayede ulaştım )