Alibey Değirmeni, Eşkiya Belgeleri Volçan

 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
ALİBEY DEĞİRMENİ

Karadağ aksu boğazı ve bilhassa ali safranbey köyünün hudutları içersinde bir sazlı gölün kuzey tarafına gelen bir etekte şu özellikte bir değirmen vardır. bu değirmenin her iki tarafı ana kayaya oyularak yapılmıştır. beş arşın kadar buyüklüktedir değirmenin üzerinde semerli taş vardır bu semerli taşın yakınında iki dikili taşın üzerinde istavroz mevcuttur semerli taşın 10-15 adım kadar yakın civarında başka bir taşta bir tabanca görebilirsiniz oluk başında oyuk içinde nişanı yengeç birde istavroz görülür durumdadır. bu değirmenin yakınında bir incir ağacı bulunur bu değirmenin oluk başı tabii kayadan olup 5 adım uzunluğunda ve oymadır. değirmenin tam karşısında küçükçe bir tepe var bu tepenin altında çınar ve kızılcık ağaçları var. bu ağaçlara yakın ana kayada kurt kafası resmi vardır. çınar ve kızılcık ağaçlı derenin mevkinin biraz üst tarafında 1. tepenin az ilersinde batı yönde 2. tepenin yakınlarında bizanslardan kalma tabii kayadan yapılma küçükçe bir kilise vardır kilisenin 50 adım batısında iki su kaynağı bulunmaktadır tabiri caiz ise acı su tatlı su diye bunlara denir tatlı su kaynağının tam karşısında ise üzerine 3 basamakla çıkılan bir yer var bu kayanın üzerinde 2 ayak izi ile sağ tarafında bir gemi resmi bulunmaktadır. ayrıca erkek resmi olup sol eli ile kara tepeyi göstermektedir

ALİBEY DEĞİRMENİ VE ÖZELLİKLERİ

Harami derenin üst yukarı kısmında bu dere ikiye ayrılmaktadır sağdaki dere şeytan deredir bu iki derenin ayrıldığı mevki yakınlarında 3 tarafı tabi kayadan oyma alibey değirmeni bulunmaktadır. bu değirmenin taşları beyaz mermer kireç taşlarıdır. bu çevrede kızılcık ve ıhlamur ağaçları bulunmaktadır derenin diğer tarafı ise siyah ve kırmızı topraktan oluşmaktadır bu çevrede kazan dere oluyor bu derenin kenarında içi moloz taşlarla doldurulmuş konumda bir su değirmenide vardır bu değirmene yakında bir şelale bulunur biraz yüksekçedir bu değirmenin suyu 200 adım mesafeden gelmektedir poyraz yönü kara orman ve kesikkaya mevkidir alibey değirmenine iki kaynaktan su gelmektedir biri acı biri tatlı olan iki kaynak arası 100 adımdır kaynağın birinin başında yarım değirmen taşını görürüz kaynağın tam karşısında dört köşe delikli bir taş vardır

ALİBEY DEĞİRMENİ DEVAMI

Alibey değirmenine iki kaynaktan su gelir biri tatlı diğeri acı sudur. bu iki kaynak arası yüz adımdır kaynağın birisinin başında yarım değirmen taşı var kaynağın tam karşısında ise dört köşeli delikli taş değirmenin oluk başı 5 adım uzunluğunda ana taştan oyma oluk başında bir dikili taş olup üstünde 2 istavroz bulunmaktadır. oluk başında oyuk içinde bir yengeç ve bir istavroz yaptık topal ayının baktığı tarafta bir balık var 50 adım ötede taş üzerinde değirmenin baltacık resmi 15 adım doğusunda çömlek kadar oyuk taş karaca çifliği içinde kayada bir kız bir noktaya bakar konumda çakıl yığınına yakın bir topal ayı bir geyik 3 kuyular birinci ve ikinci kuyular açık üçüncüsü kapalıdır kuyudan 3 metre ilerde yazılı bir taş görürüz taşın doğusunda tava resmi batısında 4 köşeli taş taşın ilerisinde dağlık arazi karşısında üç tepeler orta tepenin arasından yol geçer tepelerin kıble tarafında 4 taş var tepelerin dibinde yarık kaya çatal kayanın olduğu yere top koru denir karadağa 25 dakika arası o civarda bir bakraçlı kadın resmi geri bakar vaziyette karadağda önemli birkaç işaret daha bir ay bir balta bir kursun atımı batıya doğru kayalık içinde 4 at koşulu fayton resmi; arabacının kırbacı elinde atlara vurur halde arkasında küçük bir köpek karşısında bir mağara erikli yaylasında bir soğuk su kaynağı bulunmaktadır. yakın civarda 3 mezar var karanlık dereye inerken bir yol yörük yaylasına diğer bir yolda hamamlara gider 3 yol ağzında bir mezar.
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
ALİBEY DEĞİRMENİ YENİ KAYNAK

Ali bey değirmeni Savlan köyüne tahmini bir buçuk saat çeker, bu değirmenin son derece zengin bir değirmen olduğunu açık ve net olarak memnuniyetle belirtmek isterim.

Bu değirmene giriş üç basamakla olur, birinci basamağın altına müjde olarak bir bakraç altın para yerleştirdik, savak başına ise yedi basamakla çıkılabilir, yine birinci basamağın altına bir bakraç para gömülüdür. Savak yerini iyi inceleyin, muhakkak ve de muhakkak bir yengeç resmini görmelisiniz, bu tas çanak taşıdır, bu taştan değirmenin ana mahzenine gireriz. Değirmenin önünde ayriyeten bir binek taşı gözleriz, bu binek taşının üstünde bir köpek izi vardır, bu binek taşının hemen altına tarafımızdan gizlenmiş yine bir bakraç altın paramız mevcuttur.

Değirmenin karşı tarafındaki merada muhteşem resim ve işaretlerimiz tekabül eder, bunlar civcivli tavuk birbirine sarılmış iki domuz, birde yılan vardır. Yine aynı civarda bir mağara üzerinde iki yılan resmi olduğunu görürüz. Yılanın biri delikten çıkar konumda diğeri ise delikten içeri girer vaziyette. Diğer mağaralarda ise aslan ve kaplan resimleri var, ancak bunlar kapalıdırlar. Batık gemi olayına gelince geminin olduğu yer horasanla sıvalıdır, tam olarak iki buçuk ton civarı çeşitli altınlarımız buraya yerleştirilmiştir.

Uzun Ali değirmeninin doğusundaki kayalarda başlanıp ta yarım bırakılmış bir çok değirmen taşlarını görürüz. Doğu kısımdaki kuru boğaz içinde bir acı su kaynağı vardır, oysa yarım bırakılmış değirmen taşlarının aralarında bir yerde başlanıp ta bitirilmemiş yani yarım bırakılmış argın bittiği yerde oldukça büyük mahzen vardır. Kapağı kılavuzludur, aynı argın karşı yönündeki bir sırtta ufak bir dere başlangıcında bir kayanın burnunda, bir geyik resmi, arkasında yavrusu arkaya bakar konumdadır resim edilmiştir. Diğer burunda ise sivri külahlı potur pantolonlu bir avcı diz çökmüş nişan alır vaziyette ateş ediyor. Avcı ile geyik arasında bir siyah taş üzerinde oyma yuvarlak vardır, bu taşın altı yine büyükçe bir mahzendir.

Karacanın önünde yedi sekiz rakamlı taşın altında yirmi iki okka fındık altın vardır. Bu taşın içinde benim muhteşem gördüğüm kitabım vardır. Bu meyanda avcının kütüklükleri boş değildir, bu derede hiçbir zaman su bulunmaz, buraya oldukça yakın odalar ve yatak yerleri mevcut olan mağara vardır. Tüm bunların olduğu tepenin üzeri ise düzlüktür, bu tepede yirmi dokuz adım aralıkla nalbant takımları taşlara işlenmiştir. Burası benim meşhur NALBANT ALANIM dır.

Alibey değirmeni ilerleyen sayfada tekrar bahsediyor.

Ali bey değirmeni ile dere arasında üç basamakla çıkılan bir sofra kayamız vardır. Sofranın üzerinde beş balık, yedi çatal, yedi kaşık, bir su bardağı, üç baklalı zincirli bir Çerkez kaması yaptık. Ve sofrayı kapadık, bu sofranın ortasındaki tabak içinde, yedi adet beşi bir yerde vardır. Basamağın birincisinin altına da bir bakraç emanet bırakılmıştır. Zincirlerin önünde yüz yirmi beş cm derinde üç bin dokuz yüz adet beşi bir yerde mevcuttur. Yine zincirlerin döküldüğü yerde, bir arşın derinde gümüş kaşıklarla sarılı otuz altı tonluk varlığın detaylı haritası vardır. Bu harita hiç güneş görmeden bir ay bekletilmelidir.

Aynı sofranın yirmi bir adım batısında siyah topraklı bir yerde üç arşın derinlikte sofranın ana mahzeni vardır. Sofradan iki yüz adım aşağıda, üç kireç kuyusu vardır, biri derenin sağ yönünde, diğerleri sol yönde kalmaktadır. Derenin taşları mermer kireç taşlarından olup, derenin diğer yakasında, kızılcık ve ıhlamur ağaçları mevcuttur. Dereden aşağıda siyah kırmızı topraklı ve karşısında ak topraklı bir alan mevcuttur.

Ali bey değirmeni üç tarafı ana taşa oymadır, üçü sağ dördü sol tarafta olmak üzere kiriş delikleri var olduğunu göreceksiniz. Eğer denk gelirseniz değirmenin içinde sol tarafta, bir ocak, bir şömine vardır. Şöminenin içinde bir put, altında ise bir bakraç paramız mevcuttur. Değirmenin duvarında kandil konacak yerde, yüz seksen okka paralar saklanmıştır. Değirmenin kapısının sağında, bir metre boyundaki putun içinde, üç buçuk okka yine altın paramız vardır. Değirmenin sol tarafından yedi basamakla savak başına çıkılır, birinci basamağın altında beş heybe, yedinci basamakta üç heybe paralarımız konmuştur. Savak yerinin ortası sarı horasanlıdır, horasanlı yerin kırk cm altında yengeçli taşta altı okka mücevher alındıktan sonra, altından ana mahzene girilir. Bu odada tamı tamına üç yığın mevcut olup, ağırlığı yirmi altı tondur.

Değirmenin kapısı karşısında muska şeklinde bir çayır mevcut olup, bir dönüm kadar bahçesi vardır. Bu çayırın üç köşesinde demir kazıklar çakılıdır, çayırın tam ortasındaki mezarda, üç yüz okka altınla beraber, mahzene ikinci giriş bulunur. Bu giriş yeri en sağlıklı olanıdır. Bu değirmenin doğusuna rastlayan dağın birinci tepesini aşarsak KAZAN dereye ineriz.
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,060
Puanları
24
Yaş
55
Ali bey değirmeni..

Elimdede ali cin değirmeni var..
Fatsa/ordu

Hedef yerinide gösteriyor :)
Kim gidecekte araştıracak :cautious:
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
bu iş asıl edirne kırklareli. bursa bilecik iznik civarlarıda var. bazı yerlerde karadenizden samsuna kadar bağlantı var. ordu hiç duymadım. curcuna gibi. şimdi volçanla alakalı çok güzel kaynak buldum. profesör araştırması onu yazayım yayınlıcam.
 

kaynak

Yorumlarım resmi kazılar için geçerlidir.
Katılım
17 Kas 2018
Mesajlar
4,579
Tepkime puanı
6,060
Puanları
24
Yaş
55
bu iş asıl edirne kırklareli. bursa bilecik iznik civarlarıda var. bazı yerlerde karadenizden samsuna kadar bağlantı var. ordu hiç duymadım. curcuna gibi. şimdi volçanla alakalı çok güzel kaynak buldum. profesör araştırması onu yazayım yayınlıcam.
Kaynak buldum derken bende bişi yok :)

Elimdeki haritanın içerikliğinde bulunamayan mevzu mücevherat
Bire bir eşkiya işidir.
Fatsadan başlayıp giresuna kadar olan bir bölgeyi kapsıyor haliyle noktalar bir hayli fazla.
Örneğin; Kurt işareti fatsanın yüksek dağlarında çizimli.
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
evet kurt kaya kurt tepe kurt işareti bunlar çok var. kurt bölümüne gelince takip et bakalım nereye çıkacağız.
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
490
Tepkime puanı
616
Puanları
11
ALİBEY DEĞİRMENİ

Karadağ aksu boğazı ve bilhassa ali safranbey köyünün hudutları içersinde bir sazlı gölün kuzey tarafına gelen bir etekte şu özellikte bir değirmen vardır. bu değirmenin her iki tarafı ana kayaya oyularak yapılmıştır. beş arşın kadar buyüklüktedir değirmenin üzerinde semerli taş vardır bu semerli taşın yakınında iki dikili taşın üzerinde istavroz mevcuttur semerli taşın 10-15 adım kadar yakın civarında başka bir taşta bir tabanca görebilirsiniz oluk başında oyuk içinde nişanı yengeç birde istavroz görülür durumdadır. bu değirmenin yakınında bir incir ağacı bulunur bu değirmenin oluk başı tabii kayadan olup 5 adım uzunluğunda ve oymadır. değirmenin tam karşısında küçükçe bir tepe var bu tepenin altında çınar ve kızılcık ağaçları var. bu ağaçlara yakın ana kayada kurt kafası resmi vardır. çınar ve kızılcık ağaçlı derenin mevkinin biraz üst tarafında 1. tepenin az ilersinde batı yönde 2. tepenin yakınlarında bizanslardan kalma tabii kayadan yapılma küçükçe bir kilise vardır kilisenin 50 adım batısında iki su kaynağı bulunmaktadır tabiri caiz ise acı su tatlı su diye bunlara denir tatlı su kaynağının tam karşısında ise üzerine 3 basamakla çıkılan bir yer var bu kayanın üzerinde 2 ayak izi ile sağ tarafında bir gemi resmi bulunmaktadır. ayrıca erkek resmi olup sol eli ile kara tepeyi göstermektedir

ALİBEY DEĞİRMENİ VE ÖZELLİKLERİ

Harami derenin üst yukarı kısmında bu dere ikiye ayrılmaktadır sağdaki dere şeytan deredir bu iki derenin ayrıldığı mevki yakınlarında 3 tarafı tabi kayadan oyma alibey değirmeni bulunmaktadır. bu değirmenin taşları beyaz mermer kireç taşlarıdır. bu çevrede kızılcık ve ıhlamur ağaçları bulunmaktadır derenin diğer tarafı ise siyah ve kırmızı topraktan oluşmaktadır bu çevrede kazan dere oluyor bu derenin kenarında içi moloz taşlarla doldurulmuş konumda bir su değirmenide vardır bu değirmene yakında bir şelale bulunur biraz yüksekçedir bu değirmenin suyu 200 adım mesafeden gelmektedir poyraz yönü kara orman ve kesikkaya mevkidir alibey değirmenine iki kaynaktan su gelmektedir biri acı biri tatlı olan iki kaynak arası 100 adımdır kaynağın birinin başında yarım değirmen taşını görürüz kaynağın tam karşısında dört köşe delikli bir taş vardır

ALİBEY DEĞİRMENİ DEVAMI

Alibey değirmenine iki kaynaktan su gelir biri tatlı diğeri acı sudur. bu iki kaynak arası yüz adımdır kaynağın birisinin başında yarım değirmen taşı var kaynağın tam karşısında ise dört köşeli delikli taş değirmenin oluk başı 5 adım uzunluğunda ana taştan oyma oluk başında bir dikili taş olup üstünde 2 istavroz bulunmaktadır. oluk başında oyuk içinde bir yengeç ve bir istavroz yaptık topal ayının baktığı tarafta bir balık var 50 adım ötede taş üzerinde değirmenin baltacık resmi 15 adım doğusunda çömlek kadar oyuk taş karaca çifliği içinde kayada bir kız bir noktaya bakar konumda çakıl yığınına yakın bir topal ayı bir geyik 3 kuyular birinci ve ikinci kuyular açık üçüncüsü kapalıdır kuyudan 3 metre ilerde yazılı bir taş görürüz taşın doğusunda tava resmi batısında 4 köşeli taş taşın ilerisinde dağlık arazi karşısında üç tepeler orta tepenin arasından yol geçer tepelerin kıble tarafında 4 taş var tepelerin dibinde yarık kaya çatal kayanın olduğu yere top koru denir karadağa 25 dakika arası o civarda bir bakraçlı kadın resmi geri bakar vaziyette karadağda önemli birkaç işaret daha bir ay bir balta bir kursun atımı batıya doğru kayalık içinde 4 at koşulu fayton resmi; arabacının kırbacı elinde atlara vurur halde arkasında küçük bir köpek karşısında bir mağara erikli yaylasında bir soğuk su kaynağı bulunmaktadır. yakın civarda 3 mezar var karanlık dereye inerken bir yol yörük yaylasına diğer bir yolda hamamlara gider 3 yol ağzında bir mezar.

Selam arkadaşlar : Hikayenin başında adres belli SAFRAN KÖYÜ VE SAZLI gölü , Bu çok açık, niye daha ariyoruzki.
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
Selam arkadaşlar : Hikayenin başında adres belli SAFRAN KÖYÜ VE SAZLI gölü , Bu çok açık, niye daha ariyoruzki.
aslında bu hikayede tek yer tek bölge yok. çok büyük bir alan var. il il dolaşmış diyebilirim. mesela safran köyü nerede biliyormusun.
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
490
Tepkime puanı
616
Puanları
11
aslında bu hikayede tek yer tek bölge yok. çok büyük bir alan var. il il dolaşmış diyebilirim. mesela safran köyü nerede biliyormusun.

Selam arkadaşlar: Benim Yukardaki Safran köyü ve SAZLI göl ve daha başka isimlerde verilmiş olan adresler bana göre bu köy ve dağ tepe ve arazi isimleri doğrudan, Eşkıyanın bildiği isimlerdir, Bu isimleri kullanmış, Dahası bu isimlerin bir çoğu PAYİ Taht yani istanbula ait isimler, Mesela Haramı dere, Papuç dere , Degirmen dere, ALİBEY köy , Daha çok.isimleri saya biliriz, Bu isimleri Eskiyalik yapdığı bölgede takma isim.yapmış.Mesela biz budereye karanlık dere adını verdik. Mesela Bu Bizansardan kalma bir BIZANS kilisesiydi, Biz buraya ALİBEY DEGIRMENI Adını verdik, Bu degirmenin bir duvarında 4 diğer duvarında 3 ağaç başı oyma vardır. Demiş, Bu belgelerde bir başka hatada çevirilerdeki yazı hataları. Benim anlatmak istediğim budur yani Safran köyü, Yok ali safrankoyü ve buna benzer isimler çozumdeki yazilim hatalarıdır. Ve o yore insanlarina bu haritaları satmak icin yazilmiş sahte beyanlardır. Tabi bu bana gore öyle, herkesin görüşüne saygım var.Saygılar
 

Hoplit

Bilgili Üye
Katılım
1 Ağu 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
427
Puanları
9
yok sana göre öyle değil bana görede öyle. bence bunların bir çoğuda şifre. mesela arkacık değirmeni, darağcık değirmeni alibey değirmeni bunlar ne yaa aynı değirmen olabilir ortada şaşırtma var sanki sana hem söylüyor hem kandırıyor gibi.
 

balkaya34

Bilgili Üye
Katılım
8 Ağu 2018
Mesajlar
490
Tepkime puanı
616
Puanları
11
yok sana göre öyle değil bana görede öyle. bence bunların bir çoğuda şifre. mesela arkacık değirmeni, darağcık değirmeni alibey değirmeni bunlar ne yaa aynı değirmen olabilir ortada şaşırtma var sanki sana hem söylüyor hem kandırıyor gibi.

Selam ustam: Dagarcıķ ( Arkacıķ ) birdiger adıda ALİBEY değirmeni, Bu değirmenin suyu 200 adımdan gelir.Kisacasi önünde ufak bir çayırlık var, yeri çok darbir çatak , degirmenin üstünde bir 3 gen taş var, fazla ayrıntıya girmedim, Üçköşe dediği taş budur , Bu derede balık, işli magra, önüne koyun canı bağladığı magra filan ,bunlar aşağı doğru inen dere ki bu dere ve buna bağlı dereler her birisi bir çok işareti barındıran dereler . Daha neler neler bunlar benim ömrümü yedi , SaygilarEkli dosyayı görüntüle 261175Ekli dosyayı görüntüle 261175
 

The Thing

C*
Süper Moderatör
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
4,608
Tepkime puanı
6,935
Puanları
24
@balkaya34 usta eline sağlık, başka görselin var mı, arkası güzel duruyor.
 
Üst