Düz bir alan , toprak üstunde bir yapı yok buralarda oda şeklinde üstü çökmüş , dere kenarı.Oradaki kalıntıların bir parçası bu. O mevkide ne gibi yapılar var imiş hiç bilginiz varmı.
Birkaç gune kadar tekrar gidecem , daha geriden ve detaylı resimlerimbüyüklüğünü tam algılayamadık az geriden çekin ve etrafıda görelim.Yapı elemanlarından taşıyıcı fil ayak başlığına benzemektedir şimdilik.
Göçen alanın blok taşlar bakilirsa, sanki buralarin buyuk oda mezar oldugunu zannediyorum, göçükten sonra ilk keşfeden benim.Çok güzel işler rast gele bizans dönemi yapısal bir olguyla karşı karşıyasınız bölgede bir mezarlık alan var bunlara göre güneydoğu kısmı ve kuzeybatı kısmı incelenmeli yapının ne olduğu kısmı belirsiz olmakla beraber konuya geniş acılı ayrıntılı resimler şart
TeşekkurlerOda mezar olduğunu sanmıyorum. Yaşam alanları bence ve biraz zengin bir yerleşke. Eğer zemin üzerin de kalıntılar veya kaya blokları varsa çevre de, mezarlık alanları tespit edebilirsin. Bu yapı kalıntılarını ortaya çıkarmak kolay iş değildir ve bence hiç niyetlenme derim. Ama mezarlık alanlar da nokta atışları yapmak daha mantıklı olur kanaatindeyim.
Arkeolojik kazı alanı. Muhtemelen sit alanı da olabilir. Kayıtlıdır, gerekli araştırmayı yapıp ondan sonra çalışma yapılmalı. Çok ince işçilik isteyen bir alan, kuvvetle muhtemel geniş bir alana yayılmış yerleşke. Zengin bir alan, fakat dikkatli olunması şart. Göcük de çok fazla olur, toprak yapısına bakılacak olursa.Slm
Üstatlar , burasi toprak kayması sonucu açiga çikmiş , üstü kubbe şeklinde kapaliymişti.
Blok taşlarda haç ve degişik işaretler varEkli dosyayı görüntüle 302799Ekli dosyayı görüntüle 302800Ekli dosyayı görüntüle 302801Ekli dosyayı görüntüle 302802
@ViraviraGöçen alanın blok taşlar bakilirsa, sanki buralarin buyuk oda mezar oldugunu zannediyorum, göçükten sonra ilk keşfeden benim.
Odanin birisi 5 metreye 3 metre.
Digeri 4 de 4 .
Bir digeri cok buyuk 7 ye 3 metre.
Eger buralar oda mezarsa nerelerine bakmam lazim , tavan bloklar çökmüş ve onlari kaldirmak yada çikarmak çok zor