Antik Çağın En Güzel Paraları:

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,352
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
[h=1]Antik Çağın En Güzel Paraları:[/h][h=3]Koleksiyoncuların adayları
Sayfa 1, Sayfa 2, Sayfa 3
Sayfa 4 - Seçimlerim[/h][h=1]Bu sayfa, Yunan ve Moneta madeni paralar listelerinde yapılan bir anket sonucudur. Liste üyelerinden antikçağın en güzel sikkesini seçmeleri istendi. Birçoğu sadece bir tane seçmek zor olduğunu söylemiş olmasına rağmen, bunlar sonuçtur. Bunlar buzdağının sadece ucu. Bu gravürleri sertleştirilmiş metalde yapmak için gereken beceri şaşkınlık içindedir ve birçok koleksiyonerin huşu içinde kalmasına neden olur. İşte Celatörler!

[HR][/HR]
Bill Blank bu çarpıcı Celtic Stater'ı aday gösterdi. Bir üslup gem! Mağara sanatı ile Picasso arasında bir yerlerde şimdiye kadar bilinen en iyi sanatçılar arasında saygı duyulması gereken bir Celtic gravür makinesi vardı. Gözlerini de geliştiren bir halüsinojen keşfedip geçirmediklerini merak etmemi sağlıyor. Dikkat çekici.
Güncelleştirme - 2013. Mitresh Singh, Hindistan / Kush bölgesinden birkaç para gönderdi. Eklemek için 2'yi seçtim. İlki alacak listemde. Kushan kral Kanishka, sunakta bir sunak feda ederken tasvir edilmiştir. Tersinin Helios'u var. Her iki tarafın da, Hadrian zamanında bile bu paranın basılmasına kadar devam ettikleri etkiyi gösteren Yunan yazıtları var (127 CE)
2013 güncellemesi. Mitreç'in 2. madeni Deccan Sultanlığı AH 726'dan (1326 CE) aittir. Güzel kaligrafi, Müslüman sikkelerde olduğu gibi.
2013 güncellemesi. Britannia gezisini anmak için Hadrian'ın şaşırtıcı derecede ayrıntılı bir sestertius'u Geoffrey Cope tarafından sunuldu. Hadrian ve tersi büyük bir tasvir dikkat çekicidir. Akvaryum taşıyıcısı (suyolu) hayvan başlığıyla birlikte gösterilir. Bir kartal (veya başka bir katlama) ve küre varmış gibi görünüyor? Hadrian cuirass'ın dibinde.
Bu benim seçimim ve madalyon tipinden çok spesifik sikke hakkında. Bu son CNG açık artırmasından elde edilen bir paradır. Bu, İonia'da Magnesia ad Maeandrum'un tetradram'tır. Belki de eğimli çimdeki artemis'in yüzü veya tersi Apollo'nun şefkatsiz pozudur. Üzerime parmağımı koyamam ama bu sikke gerçekten beni etkiledi! Elbette, o zaman var ...

Resim CNG izniyle
Abydos'tan Büyük İskender ömür boyu altın stater Reid Goldsborough tarafından gösterildi. Yüzey, güçlü ve güzel bir Athena, bilgelik tanımı ve savaş tanrısı, ters Nike, zafer tanrıçası, çarpıcı vücut boyu kanatlarıyla tasvir ediyor. Reid şunları ekliyor: "Tüm eski altınlarda olduğu gibi, bu madeni paralar da parlak bir sesle konuşurken, insanlığın çağlar boyunca bu metali diğerlerinin üstünde nasıl değerlendiklerini anlatıyor.
Klasik Atina Tetradrachms'a günlerinde saygı duyuluyordu. Heather Howard. Yeni stil sürümünü favorilerinden biri olarak seçti. Büyük detay, süslü kask ve baykuş gözlerinize bakarken bunu klasik yapıyor.
Jim Gossett tarafından gösterilen güzel Lokris stater. Bu, Ajax'ın özellikli ters bir hareketle güzel bir portresi var. Persephone ön yüzünde.
Syracuse madeni paraları, geleneksel olarak sedan sanatının doruk noktası olarak görülüyor. Hieron II'nin bu 16 litrelik madeni paranın kompozisyonu mükemmel.
Hannes Mayer Lokris stater için oy verdi ve Ben Antimachos'un bu Baktrian sikkesinin en iyi erkek portrelerinden birini temsil ettiğini hissetti.
Pergamon'un kralın saymanı Philetairos'u temsil eden bir diğer büyük erkek portresi Dewey Maggard tarafından gösterildi. Biri derisine dokunmak ister, çok gerçekçi görünüyor. Böyle bir cilt dokusunu nasıl yakaladılar ??
Harry Stewart Romalıların vazgeçmesini istiyor. Caligula'nın özelliklerini vurgulayan bir papelanın ortasındaki çarpıcı portre bu parayı özel kılar.
Ve daha sonraki Roma döneminden itibaren bu Licinius II ® 19 Gar Travis'den geliyor. Harika renk ve kompozisyon. Kasklar ve zırh bir madalyonun görünümüne güzel bir yapı katar.
Ve Licinius ailesi, Scott Uhrick'in katıldığı bu Licinius II ile yeniden yapar. Ters yüzlü efsane sahnesi ve ön yüzdeki mükemmel portre. BURADA, bu kirli bir partiden!
Romanya'daki Andrei Gandila'nın sunduğu bu bozuk para cezası hakkında güzel bir ters ayrıntı var. Büyüleyici bir tersine sahip nadir bir procopius.
Edgar Owen Myrina'nın Tetradrachm'ı için oy kullanıyor. Bu sikkeler ayrıca, Wayne Sales tarafından, kitap dizisinde en iyi yapılandırılmış / dengelenmiş paralara örnek olarak gösterildi. Güzel!
Kıbrıs'tan Dr. Gyula Petranyi, Dirrhachian Stater'ı önerdi. Bu sikkelerle ilgili web sitesinde bu sikkelerin geçmişi ve gizemi hakkında çok şey öğrendim. Bazen sanatı değerlendirecek arka plana ihtiyacınız var.
Harry Stewart Maroneia paraları için yumuşak bir noktaya sahiptir. Bu aygır öne çıkarma ve tersine üzüntü içinde üzüm klasik bir güzelliktir. Arkaya bakan biriyle Sicilo-Punic'i aday göstermem gerekiyor.
[/h]
 

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,352
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
Delane Hewett bu kalp kapağını gönderdi. Bir Trajan koleksiyoncusu olarak, ben de bir araya geldim!
David Welsh bana 4 sikke seçti. Bunu sadece gözlerin tedavisinden dolayı seçtim. Diğerleri de çok harikaydı.
Herb Klug bu ünlü Katane Tetradrachm için gider. Numismatica Ars Classica AG, Açık Arttırma 13 (1998)
Zengin Pearlman bu klasik Korinth Stater'ı aday gösteriyor. Zenginler, çift kanat efekti ile birlikte bu madalyonun bileşimi ve hatta gri tonlamasıyla bu türün diğerlerine kıyasla öne çıkıyor. Güzel! Tarama doe adalet yapmaz.
Dan Hoffman klasik Herakles'ı, Alex the Great'den ve haleflerinden lionskin tetradrachm'da seçer. Dan'in örneği, Herakles'ten güzel bir şekilde tasarlanmış bir büste ve muhteşem özelliklere sahip kaslı zeus ile muhteşem bir tersine sahiptir. Dikkat elini.
Ve başka. Gar Travis'ten biri.
Zach Beasley'nin tercihi bu güzel Sabina Denarius.
Jim Gossett'in iki seçeneğinin olması için izin verdim, çünkü bu benim sitem ve bu ikisini seviyorum. İlki bir Larissa didrachm.
Akanthos, Makedon Tetradrachm'da 2.si. 400 BC'den itibaren çekilen National Geographic kalitesi aksiyonu
Bu bir boğum getirdi. Brad Bowlin bu Tryphon tetradrachm'i gönderdi. Bu bozuk para ile ilgili ilk bakışım neredeyse konuşmuyorum.
Thom Bray tarafından Romalılar için bir oy daha. Bu Livia denariüsünde hoş bir portre.
James J Lomiento koleksiyonundan çeşitli güzellikler sundu. Güzel stil yüzünden bu Lysimachos Tetradrachm'ı tercih ettim.
Duncan Russell da dört kişiden birini seçmemi istedi. Constantius II silikosu için biraz altın geçtim. Bu madalyonun genel düzeni ve ortalanması mükemmel. Çok asil portre.
Delane Hewitt, ayrıntıda inanılmaz ikinci bir madeni para verdi. Tarentum'dan gelen madalyona, gerçekçi bir mürekkepbalığı, güzel üslup dalgaları ve akan pelerinli kayda değer bir yüzlü bisikletçi var.
Harry Stewart'ın Sicilo Punic meselesi. Atlar yapabilirler!
II. Julian'ın etkileyici bir parası, portre, silahlar ve zırhla ilgili detaylarla - büyük geç Roma bronz madalyonu.
Max Paschall, Britannicus'un bu sestertiusuna katkıda bulundu. Büyük portre ve bunun tersi süper detaylıdır.
Rob Rutherford çok güzel bir Tasos Tetradrachm'ı seçti. Bu paralar sanatçılığa göre büyük farklılıklar gösterir ve bu sikkeler olağanüstü bir stildir.
Antonio Dell'elce ayrıca dört madeni para seçti, sonra onu dekadrachm ve tetragrachm of Akragas'a kadar daralttı, sonunda tet'i seçti.
Doug Smith'in sunduğu bu paradan daha bu sayfalara uygun bir son olmayabilir. "Eski celatörlere övgüde" - Bu Syracus hemilitron çapı 10 mm ve ağırlığı sadece 3 g 'dır. Burada bulunan beceriler aklımdan çıkıyor.
 

nik

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
22 Şub 2015
Mesajlar
2,352
Tepkime puanı
1,327
Puanları
17
Yaş
64
[FONT=&quot]Aşağıdaki paralar Klasik Nümizmatik Grup, Leu Nümismatik ve Numismatica Ars Sınıfından son 20 yıl içinde satışa sunuldu. Resimler kataloglarından alınmıştır. Çoğunluğu Yunan Magna Graecia'dan gelen yüz bakımı ve 3/4 başlı başlıklara ağırlık verilmektedir. Görünüşe bakılırsa, büyük kent eyaletlerinin çoğu, karşı karşıya kaldıkları büstlerin modaya geçtiği bir dönem geçirdi. Bu muhtemelen gerçek bir usta gravürcinin varlığıyla ilgilidir. Birçoğu, bunları sedan sanatının zirvesi olarak görüyor. Bu sikkelerin çoğunun imzalandığı için şanslıyız, bu yüzden sanatçıları biliyoruz. Kimon, Euaneitos, Kleudoros ve diğerleri uygarlık kendini koruyabildikleri sürece adları yaşayacak sanatçılardır.[/FONT]
[HR][/HR]
Herakleia'nın birkaç sikkesinden başlayarak, Athena'nın yoğun ama güçlü görüntülerini gösteren, herakles ve Nemean aslanının aksiyon sahnesinde (aslanın kahramandan gelen darbelerden nasıl korunulduğuna dikkat edin) tersine, . Athena'nın dudakları, geniş gözleri, saçları güzel bir portre yapmak için birleştiriyor.
Bir diğeri. Bu, ilk madalyonun yoğunluğundan daha düşük gibi görünüyor; Ancak Athena'nın duyarlılığı artmış gibi görünüyor. Bunları neredeyse hipnotik buluyorum. Birçoğu, usta Celatörlerin tarzını, bazı Syracuse ustalarının yarattığı çalışmada izlemektedir (aşağıya bakınız). Gerçekte, arkaik stilden bu güzel klasik tarza geçmenin başlıca itici gücü, ünlü heykeltıraş Phidias (Parthenon'un Athena'sı) ve Atina'da kurduğu okul tarafından bugünkü bilgilerimizden en iyi şekilde verildi. Bu Rönesans, kutlamaları, M.Ö. 5. yüzyılın ortasından kısa bir süre sonra etkiledi. Bu paralar ve madeni paralar, 4. yüzyılın başlarından itibaren tarihlemişti.
Bir tane daha. Bazıları bu serinin bir önceki iki aydan kısa olduğunu düşündü ve kabul edeceğim. Bunlar, yukarıdaki paralardan yüz yıl sonra üretildi. Kaskın uçurgan kemerlerinin portreden uzaklaştığını hissediyorum. Bununla birlikte, hücum memuru, sadece yüzündeki özlem olarak yorumlayabileceğim bir şey yakaladı. Athena artık yüzü yere değil, bir yere bakıyor. Bu tipin çoğuna baktım ve bunu en ilginç buldum.
Başka bir Lucania kentine geçmek - Metapontion. M.Ö. 360-340 bu nomos benim favorim haline geliyor ve burada temsil edilen diğerlerinin çoğundan daha ucuzdu. Bu çeşit güzeldir ve bu özel madeni parayı çarpıcı buluyorum. İlk olarak, onu tanıdığımı sanıyordum. Sonra Demeter'i vurgulayan tasarım için birkaç küçük öğe var. İşte kapalı merkez bir artı. Neredeyse bir köşede şakacı duruyor gibi görünüyor. Aynı zamanda, sol gözünün hemen altında bir göz yaşı olarak görülebilen bir kırılma var (bence bu bir ölüm molası.) Ona gülümseyip gülüp ağlamayacağımı bilmiyorum. Harika gözler ve her zamanki gibi büyük dudaklar.
Bu AV staterinde MÖ 325 civarından görülen güzelliğin yanı sıra, sadece 2.61 gm! Bu insanların gözleri ne oldu!
Velia, Lucania'nın adları ve Kleudoros tarafından imzalanmıştır (M.Ö. 310). Saç ve kaskın güzel bir çerçevesindeki güzel yüz. Dudaklarından bahsetti mi?
Bruttium'daki Kroton'a (Atalarımın nereden kaynaklandığı). Hera Lakinia, Stephanus'ta çarpıcı görünüyor. Muhtemelen 7/8 bakmaktadır. Dönüş çok önemlidir. Gözlerin izleyicinin ötesine geçerek ötesine geçmesini sağlar. Ayrıca, sanatçının yüzün kenarlarındaki saçları ayırt etmesine ve kompozisyona ilgi katmasına olanak tanır.
İlginç metal akışı ile bir diğer, en azından hareketi görünümü veren bir diğer. Hera'nın da dudaklarıyla küçük bir Elvis'i var.
Messina boğazının karşısında Sicilya. Kimon tarafından M.Ö. 400 dolaylarında imzalanmış olan bu ve şu sikke, çoğu zaman eski zamanların kesin sikkesi olarak bahsedilir. Sebebini görmek zor degil. Perdeleme Arethusa'nın saçları yunuslarla çevrili suda akıyor - Vahşi quadriga 3/4 perspektifle. Bir madeni paranın alabileceği kadar canlı ve dinamik (ve güzel) budur
Kimon'un nefes kesici bir madalyonu. Acaba Zafer tersine atların kafalarına basacak gibi görünüyor mu demektir?
Eukleidas, Kimon'un çağdaş bir adamdı. Acaba iş birliği yapıyorlar mı yoksa ayrı dükkanlar açtı mı acaba? Athena'nın üçlü tırtıllı kaskı, güzel ve karmaşık bir biçimde üretiliyor.
Katane ve başka bir klasik. Bu Herakleidas tarafından imzalandı. Ihtişamıyla ve vahşi yarış quadriga'sında Apollo. Bazen bir şey söylemene gerek yok.
Katane yine. Bu, Koray tarafından. Bu sanatçının kendi tarzı için benzersiz bir unsuru olmasına rağmen - tabii ki yukarıdaki gibi ilk etkisi yoktur - Arka Plan. Üstteki sütun ve Apollo'nun lirasını fark ederseniz onun sağında gerisinde kalıyoruz. Sadece yaklaşık üçte biri, geri kalanı kafanın arkasında görünür durumda.
Makedonya'daki anakaraya ve Amphipolis'e. Çeyrek milyon dolar için böyle bir tane alabilirsin. Apollo, 4. yüzyılın ortalarından portresinin çoğunda olduğu kadar kadınsı görünmüyor. En çok aranan ve eski sikkelerin güzellerinden biri.
Bir diğeri, yukarıdakinden yaklaşık 10 yıl önce. Zarif ön ve basit ters arasındaki inanılmaz kontrast.
Küçük Asya'ya ve gerçek kişinin büstünü içeren favorilerimden biri olan Perikles, Likya'nın bir hanedanıymış. Yunan kahramanı tersi de oldukça güzel.
Darphane şehirlerinin hepsinden Rhodes başını başkasını herkesten daha uzun süre korundu. 5. yüzyılın sonlarından itibaren önceki sikkeler daha sonraki statülerin çoğundan daha güzel bir üsluptur. M.Ö. 375 yılındaki bu sikke, başın güzelce uyduğu flanşın düzensiz şekli yüzünden beni çekti.
Aynı zamanda Rhodes madeni paralar darptı, bu tetradrachm, Clazomenai'nin hemen kıyısındaki yere çarptı. Daha iyi örnekler var, ama aşınma ve pürüzlülüğün Apollo'nun kafasının güzelliğini ne de kuğu zarafetini nasıl bozmadığı beni etkiledi.
Burada dahil olduğum bir bronz para, Thesally'de Mopsion'dan geliyor. Bu son CNG satışında tahmini sekiz kat satıldı. Ters yüzdeki kostüm sahnesi bu madalyonun toplam gücünü arttırıyor. Yine bu madalyon, M.Ö. 4. yüzyılın ortalarından geliyor. Zeus gülümsüyor mu?
Dahil ettiğim diğer paralar güzel olacak, ancak aynı zamanda heyecan verici bazı sanatsal unsurlara sahip olacaklar. M.Ö. 410 dolaylarında Kamarina, Sicilya'daki bu tetradram, bu elementlerin birçoğuna sahiptir. Kesin olarak, özellikle ön yüzdeki ayrıntı göze çarpmaktadır. Perspektif ilginçtir, arabanın bir dönüş yaptığını gösteriyor. Atlar sağdan sola sırayla tepki veriyorlar. Ön sağdaki at henüz cevap vermediği halde sağdaki at güçlü bir şekilde baş dikine tepki gösteriyor. Acaba bunun bunun soldan mı yoksa üstünde uçan çok detaylı Zafer'e tepki veren atlardan mı kaynaklandığını merak ediyorum.
Bu, Cleopatra Thea, bir Ptolemi (Tyche özellikleri ile resimlenmiş) ve Seleukya hükümdarı Alexander Balas'ın hoş bir düğün portresidir. Bu çok daha sonraları - M.Ö. 152 dolaylarında - diğerlerinden daha. Jugate büstü kompozisyonu her zaman bana çekici geliyor. Son derece iyi hazırlanmış ön, çok fazla sayıda kas hattı bulunan ve nokta-harfli harfleri birbirine bağlayan çok geriye dönük ters ile tezat oluşturuyor.
İşte çarpıcı bir para. M.Ö. 320 civarı Sicilya'daki Kartaca'lardan nadir bulunan bir tetradrachm. Celator'un Sicilya'dan, önündeki figürün ise Tanit veya Artemis olduğu varsayılmaktadır. Saçlarının zarifçe aktığı, şirin olan, Frig kapağı ... doğru kelimeyi bulamıyor.
Tamam, bir Roma madeni paraya sahip olmalı ve benim açık seçimin Trajan'dan (Kim topladığım) olacağını düşünüyor olmalı. Bununla birlikte, bu Republican denarius, M.Ö. Plancus 47 CF.L. Plautius Plancus tarafından iki nedenden dolayı En Güzel Roma madeni paralarındaki oyumdur. Birincisi, Medusa'nın çirkinliği ile atların dizginlerini tutan Zafer güzelliği arasındaki kontrast. Bu, Yin-Yang'ın klasik dizilimidir. Benim için daha önemli olan Zafer ve atların işlenmesinin ikinci nedeni. Zaferin orta atın önünden geçip geçmediğini ya da yan tarafa yürüyüp yürümeyeceğini tam olarak anlayamıyorum, ancak giysilerindeki ayrıntıya bakıyorum. Sağ bacağı güzel şekilde kısaltılmış ve arka bacağın arka planda daha uzun süre görünmesine izin veriyor ve böylece gerçekçi olabiliyor. Güzel atlar, derinlik katmak için elementlerin çakışması,
[HR][/HR][FONT=&quot]Yunan madeni paralarının bir rüya koleksiyonunu görmek için Leo Mildenberg'in Dream Collection sayfasını ziyaret edin.[/FONT]
 
Üst