Uzun bir yazı yazıyorum durum tespiti diyelim.
1998 yılında define işine merak saldık ve o zamanlar başladık.2012 yılına kadarda devam ettik ondan sonra hastalarım oldu 5-6 sene onlara evde baktık rahmetli oldular.2017-2018 de bitcoin işine merak saldık artık sadece onla ilgileniyorum.Evede interneti 2007-de bağlattık.O dönem meşhur bir site vardı define sitesi hala var ama artık cinler periler geziyor o sitede.

yani tırtlamış durumda.
İşte o sitede o dönem define cihazları kısmı vardı orda yorumları okurdum 1-2 kişiyide oraya moderatör atamışlar.Ben yazılanları okurum notlar alır araştırırım orda ismini yazmayım şimdi karın ağrısı olan olur.
yaprak usta diyelim nickine bu yaprak usta mod olmuş birinide yanına atamışlar oda yardakçı yaprak artık ya ortaklar yada kankalar bu yazıyorda yazıyor şu cihaz şöyle bu cihaz böyle amman almayın falan.
Sonra bizim yaprak usta başladı izmirde bir yerli üretim yapan yerin dedektörlerini methetmeye.
İşte şu model süper aldım gittim arazide iyi performans veriyor.bu olay yalaşık 2 sene sürdü izmirdeki ilk modelden sonra başka model çıkardı bu sefer bu modelide aldım bu öncekinden süper aman alın bak yaya kalmayın falan.yardakçı yaprakta altına hemen başka not düşüyor bende aldım süper model alın arkadaşlar almayan üzülür arazide boşa gezmeyin veriyorlar gazı veriyorlar gazı.
İşte yalnız o 2 senede olan şu alanlar oluyor işte bunları açtığı konulara yorumlar geliyor onlarada artık usulunce yalan dolan olmadı hakaretler falan gırla.Adam diyor ya aldım araziye çıktı dediğiniz gibi çıkmadı bi bok bulamadık her boka ötüyor bu meret falan ses hiç kesilmiyor.Onlarda sen tokmak kafasın demeye getiriyor sen kullanamasını bilmiyorsun falan filan.İşte 2 senede yüzden fazla şikayet yazılarıda yazıldı konulara alanlar hep şikayet ediyor ya mineral eleyemiyor ya toprak ayarı olmuyor ayada sağa sola sallarken ses yapıyor yani hiç susmuyor ki altını bulalım olayı.dedektör sağa sola sallarken ses yapıyor olayı çok şikayet vardı.Şikayetler çoğaldıkça bizim admin olan siteye artık 15 günde 1 girmeye başladı.
Derken site admini sahibinede şikayetler gidiyor diğer alanlar tarafından bunlar milleti kekliyor diye..

Ürünü sizin haberiniz varmı bilmeden satış yönlendirmesi var olayı.>Sizin sitenizi kullanıyorlar sizin izniniz varmı diye soruyorlar.Site admini mesajları inceliyor ve bölümü anında kilitledi.
Bizim yaprak usta o dönem admin olmuştu adminliği aldılar elinden yardımcı yaprakda süper moderatördü onun mod luğu aldılar.düz üye oldular.bölümü kapadılar yoruma sonra bir karar daha aldılar bu 2 sini siteden banladılar attılar.Kapanan bölümüde ne var ne yoksa tüm cihaz bölümündeki konu mesajlar silindi.Site ismini yazmayım o dönemi bilen eskiler bilir.
Neyse bizim yaprak usta ve yardakçı yaprak usta durumu bu 2 si hemen bir forum açmışlar google da ararken buldum.Ordada gene yazıyorlar çiziyorlar ama beriki sitenin yanında geçemediler çünkü o zaman beriki site efsane yeni siteyi 2 senede kapayıp bu sefer o markanın ismi ile bir xxx forum açtılar gene millet giriyor bende üye oldum yazılanları okuyorum.
Gene üye olan oluyor kendi mallarını övüyorlar falan derken şikayetler olursa zaten adamlar admin bazı mesajları ben okuduğum mesaj oluyor sonra bakıyorum 1 gün sonra ya mesaj ya konu yok hemen siliyorlar olumsuz yorumları konuları olmadı üyeyi iptal ediyorlar üyeyide komğle siliyorlar sanki adam siteye hiç girmemiş gibi..3-5 senede öyle idare edip orayıda kapadılar.Dediler siteye giren çıkan yok neden yok alan zaten orda burda dedi laf oldu söz oldu ya bunu aldık arazide boşa gezdik durduk.En son facebook a kapak attılar orda çalıp orda söylüyorlar.
Şimdi bu hikayeyi niye yazdım.Bu tip forumlarda türkiyede üretim yapan yada ithal edip satan firma diye,im onların sahipleri yada çalışanlarının girmemesi garip olur.Neden çünkü burda yazılan yazılar helede olumsuz her yazı sağda solda söz olur yayılır ve satışı baltalar.Hal böyle olunca adam ne yapsın işte girecek dili döndüğünce anlatacak yersen sende ürünü alacaksın yemezsen almayacaksın.
ilanlar zaten kartel olan sahibinden com da çıkıyor başka site yok orda cihaz ilanı bölüme gir bak ara ara girip rakama bakıyorum 12.000 adet.MaşaAllah 12.000 ilan işte bunun 10.000 o siteye üye olan firmalar de geri kalan 2.000 de normal vatandaş almış elinde olanı satmaya çalışanlar diyelim.Hal böyle olunca devasa bir sektör olmuş.Kıran kırana mücadele ediyorlar adamlar o kadar kazanmışki parayı mala ramac almış onu kiraya veriyor.Hizmet veriyor artık doğru kullanabilirmi yada kullanamazmı bilmemde iş evrimleşmiş.
Hal böyle olunca işte buralarda yazılanlarıda takip ederler mutlaka girip hemen müdahale ederler.Ben aldım süper cihaz veriyi okumasını bilecen sen okumasını bilmiyorsan malsın demeye getirirler özetle.
Kısa özet bu forumlarda o firmaların üyelikleri yok demek garip olur zaten