Ateş veya ışık cıkma olayı

cesur58

Yeni Üye
Screenshot_20240823_204904_com.whatsapp.jpgslm arkadaşlar yorumlarınızı alabilirmiyim

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Konuyu biraz daha detaylandırırmısınız? tam olarak öğrenmek isteiğiniz nedir? O ateşi veya ışığı birileri yakmış olamaz mı?
Resim kalitesi çok kötü.Detay sıfır.
Bu arada üyelik bilgileriniz dikkatimi çekti.2015 te üye olmuşsunuz ve 9 yıl sonra bugün ilk mesajı yazmışsınız.sanırım forum tarihinde bu ilk.

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Sevgili kardeşim ışığı yaklaştığında üzerindeki şekiller simetrik bunun insan yapımı bir aydınlatma cihazı olduğu vurgusu veriyor

Ekli dosyalar

cesur58

Yeni Üye
Konuyu biraz daha detaylandırırmısınız? tam olarak öğrenmek isteiğiniz nedir? O ateşi veya ışığı birileri yakmış olamaz mı?
Resim kalitesi çok kötü.Detay sıfır.
Bu arada üyelik bilgileriniz dikkatimi çekti.2015 te üye olmuşsunuz ve 9 yıl sonra bugün ilk mesajı yazmışsınız.sanırım forum tarihinde bu ilk.
Evet hocam cok uzun zaman oldu bu islere kızmış herseyden elimi cekmistim gecensenede bu ateş veye ışık olayina sahit olmuştum bu resmide bir yakınım 1hafta once çekmiş uzak mesafeden cekildigi için resim kalitesi bozuk çıkmış burdaki olaydada benimde sahit oldugum olayda yakılan ateş veya coban ışığı kesinlikle degildi 5 kişi birden izledik o yuzden yanilma sansim yok şimdi bu ışığın neden meydana geldigini merak ediyorum duyumlarima gore gomunun üstünden aralikli yıllar icinde bu enerji boşalırmıs bunun doruluk derecesini öğrenmek istiyorum

cesur58

Yeni Üye
Sevgili kardeşim ışığı yaklaştığında üzerindeki şekiller simetrik bunun insan yapımı bir aydınlatma cihazı olduğu vurgusu veriyor
Hocam bizzat kendimde gecen sene bu sekilde bir ışık gördüm 5 arkadaş birden seyrettik gördüğümüz ışık simetrikti zaten asıl dikkat ceken şeyde o bir pecere gibi 70cm ye 50 ceme gibi ateş olsa dalgalı yanardı coban isigi olsa ki fener ışığı o sekilde olamaz bu ışık kümesi dakikalar icinde şekli bozulmadan ufalarak küçüldü küçüldü ve bitti bu süre ilk gordugumuz andan itibaren tahminim 2veya 3dakika sürdü

uçanhollandalı

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Evet hocam cok uzun zaman oldu bu islere kızmış herseyden elimi cekmistim gecensenede bu ateş veye ışık olayina sahit olmuştum bu resmide bir yakınım 1hafta once çekmiş uzak mesafeden cekildigi için resim kalitesi bozuk çıkmış burdaki olaydada benimde sahit oldugum olayda yakılan ateş veya coban ışığı kesinlikle degildi 5 kişi birden izledik o yuzden yanilma sansim yok şimdi bu ışığın neden meydana geldigini merak ediyorum duyumlarima gore gomunun üstünden aralikli yıllar icinde bu enerji boşalırmıs bunun doruluk derecesini öğrenmek istiyorum
Uzun süre gömülü kalan altın üzerinde ışıma olduğu bilgisi define camiasında dolaşıyor. Fakat biliyorsun,definecilikte abartı,hatta abartıyıda geçtim yalan dolan çok var.
Bu ışıma olayıda hiçbir bilimselliği olmayan bir şehir efsanesi gibi duruyor.Bu zamana kadar gerçekliği teyit edilmemiş bir durum.Ama gördüğünüz şeyden şüpheleniyorsanız, ki definecilik şüpheyle başlar, ışıma olan yerde bir ön inceleme yapabilirsiniz.
Kısmetin nereden geleceği belli olmaz.

james

Yeni Üye
Gerçekten bende çok merak ettim ne olduğunu ama sorulması gereken sorular var bence önemli olan hangi aralıklarla bu ışığın göründüğü
her zaman aynı saatte mi oluyor
ne kadar süreyle parlıyor.
Enerji boşalması olduğunu düşünmüyorum hiçbir bilimselliği yok dağın zirvesinde oluşu güneşin belli zamanda ışığının farklı şekilde vurmasına sebep olabilir ancak o yerde neden parlıyor onu anlamadım yoğun mineral var desek o da çok mantıklı değil gibi en iyisi dürbün ile bakmak yada dron uçurmak.

sanal defineci

Bilgili Üye
yeraltı gazları.yüksek hava sıcaklığı,volkanik fay hareketleri,soğuk ateş olarak da bilinen kimyasal yanma gibi pek çok şey sebep olmuş olabilir..illa paranormaldir diyemem..ancak kendimde doğaya aykırı şeylere çokça rasladığım için her şey olabilir diyorum..ama sizi temin ederimki saf altın ne gaz çıkarır,ne paslanır..bir milyar senede yeraltında kalsa pas tutmaz,gaz çıkarmaz..ancak düşük ayar altında mavi pas dediğimiz olay olabiliyor...ama tahmin yürütecek olursak fotorafın çekildiği dağın volkanik kayaçlardan ,volkanik kumdan oluştuğunu söyleyebilirim.muhtemelen hala faal bi zon ,fay hattı üzerinde..muhtemelen doğal bi delik,baca var orada..plazma halinde bi gaz bacadan çıkıyordur..zaten pek fazla bitki yetişmemesi muhtemelen düşük seviyede de olsa bi karbon,sülfür akımının hala devam ettiği şeklinde yorumlanabilir..

cesur58

Yeni Üye
Herkese yorumlarından dolayı tesekkürederim bu tip olayları eskilerde yani dedemlerde anlatirlardi ama onlar sehit olmus kisilerin mezarlarindan çıkan bir ışık olarak soylerlerdi ama ben ona inanmiyorum bunun bilimsel bir yani muhakkak vardir ama suan icin bu bilgiye raslamadim bu konunun üzerine gidecegim yerinde inceleme yapacagim herhangi bir bulguya denk gelisem burda paylasacagim ki bu isigin ne oldugunu açıklığa kavusturalim saygılar

dardanos

Bakmakmı görmekmi
Süper Moderatör
Yeri belli yurdu belli gider incelerim bu kadar basit. Yalnız konuyu görünce rahmetli babam ile ilgili bir anı geldi aklıma. Kendisi sağ olsa idi şu an 118 yaşında olacaktı. Demekki bunu bize anlatalım 55 yıl olmuş. Babamların köyünde lahit mezarlar çıktı sonraki yıllarda. Çobanın birisi böyle ateşin görüldüğü yerden bir kaç altın buluyor ve bayağı bir varlık sahibi oluyor. Bunu rahmetli anlatırdı. Bulunduğu tepe zaten tümülüs imiş tabi biz sonra fark ettik. Şimdi düşünüyorum babam yalanı sevmeyen eski toprak idi acaba diyorum kendi kendime bunun hikmeti nedir. Bu tür şeyleri yüzlerce kişi dile getiriyor. Tabiki biz gözümüz ile görmeyince tuhaf gelebiliyor. Yalnız dikkat çekici husus bu tür şeylerin tarihi yerlerde görülmelidir.. Bir abimiz var her hıdrellez bayırları gözetir ateş nereden çıkacak diye . Bu hıdrellez tesadüfmü yoksa bir bağlantımı var??????

Cem_Eratik

Yeni Üye
usta nasıl dayanıyorsun ben olsam koşarak gider bakardım